( (

THY ve PIA Arasında İşbirliği İmzalandı

Turizm 12.09.2020 - 15:24, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

THY ve PIA Arasında İşbirliği İmzalandı

THY Başkanı İlker Aycı, PIA Ceo’su Arshad Mailik ve PIA’nin Türkiye’de temsil ve gözetim hizmeti sağlayan Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl'ün katılımıyla anlaşma imzalandı.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, PIA Ceo’su Arshad Mailik ve PIA’nin Türkiye’de temsil ve gözetim hizmeti sağlayan Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl'ün katılımıyla anlaşma imzalandı. Türk Hava Yolları (THY) ile Pakistan Hava Yolları (PIA) arasında kapsamlı işbirliği anlaşması imzalandı.   THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Pakistan Hava Yolları (PIA) CEO’su Arshad Malik, iki havayolu arasında işbirliğini geliştirerek, code share anlaşmalarını ve kargo uçuşlarının çok daha verimli hale getiren mutabakata imza attılar. Böylece THY’nin Pakistan’da gerçekleştirdiği 3 şehire haftada 21 uçuş PIA ile beraber daha güçlü hale getirecek Pakistan Havayolları’da THY’nin sefere düzenlemediği 3 farklı şehirden İstanbul’a uçuşlar yapacak. Böylece Pakistan’ın bu 3 şehrinin Doha ve Dubai üzerinden dünyaya bağlantısı İstanbul Havalimanı’na kaymış olacak.   Öte yandan, iki ülke arasındaki kargo uçuşlarıda PIA’nın kargo uçağına dönüştürdüğü 2 adet B777/200 tipi uçaklarla gerçekleştirecek. İstanbul Havalimanı’ndan kargo bağlantılı seferler gerçekleşmiş olacak.   2021 yılında PIA Karaçi-Antalya hattında charter uçuşları yapacak. Antalya pazarıda Çin’in Hainan Adası ve Dubai’e alternatif olacak.   İki ülke arasındaki senelerdir süre gelen iyi ilişkiler İstanbul uçuşları ile daha da artacak. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi’nin 2021 nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuğu olarak da Türkiye’ye gelmesi bekleniliyor.      
THY Başkanı İlker Aycı, PIA Ceo’su Arshad Mailik ve PIA’nin Türkiye’de temsil ve gözetim hizmeti sağlayan Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl'ün katılımıyla anlaşma imzalandı.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, PIA Ceo’su Arshad Mailik ve PIA’nin Türkiye’de temsil ve gözetim hizmeti sağlayan Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl'ün katılımıyla anlaşma imzalandı. Türk Hava Yolları (THY) ile Pakistan Hava Yolları (PIA) arasında kapsamlı işbirliği anlaşması imzalandı.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Pakistan Hava Yolları (PIA) CEO’su Arshad Malik, iki havayolu arasında işbirliğini geliştirerek, code share anlaşmalarını ve kargo uçuşlarının çok daha verimli hale getiren mutabakata imza attılar. Böylece THY’nin Pakistan’da gerçekleştirdiği 3 şehire haftada 21 uçuş PIA ile beraber daha güçlü hale getirecek Pakistan Havayolları’da THY’nin sefere düzenlemediği 3 farklı şehirden İstanbul’a uçuşlar yapacak. Böylece Pakistan’ın bu 3 şehrinin Doha ve Dubai üzerinden dünyaya bağlantısı İstanbul Havalimanı’na kaymış olacak.

 

Öte yandan, iki ülke arasındaki kargo uçuşlarıda PIA’nın kargo uçağına dönüştürdüğü 2 adet B777/200 tipi uçaklarla gerçekleştirecek. İstanbul Havalimanı’ndan kargo bağlantılı seferler gerçekleşmiş olacak.

 

2021 yılında PIA Karaçi-Antalya hattında charter uçuşları yapacak. Antalya pazarıda Çin’in Hainan Adası ve Dubai’e alternatif olacak.

 

İki ülke arasındaki senelerdir süre gelen iyi ilişkiler İstanbul uçuşları ile daha da artacak. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi’nin 2021 nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuğu olarak da Türkiye’ye gelmesi bekleniliyor.

 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (