( (

SÜ Spor Bilimleri Fakültesine Rekor Başvuru

Spor 19.08.2020 - 15:01, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SÜ Spor Bilimleri Fakültesine Rekor Başvuru

2020-2021 Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek giriş sınavına 6 bin 301 adayla rekor başvuru gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, sınava giren öğrencilerle bir araya gelerek başarılar diledi.
Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumunda gerçekleşen 2020-2021 Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek giriş sınavında bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin’den bilgi aldı.   Orta Anadolu’nun en köklü üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinin, fiziki yapılanması, teknolojik donanım, sosyal-spor ve kültürel tesisleri ile modern bir üniversite konumuna geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “2020-2021 eğitim-öğretim yılı Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek giriş sınavı; pandemi dönemi olmasına rağmen, ülkemizde yapılan özel yetenek sınavları arasında rekor bir başvuruyla, pandemi kuralları çerçevesinde randevu sistemi ve gerekli tedbirler alınarak başlamıştır. Özel yetenek sınavına; 2 bin 40 kız öğrencimiz, 4 bin 236 erkek öğrencimiz olmak üzere toplamda 6 bin 301 aday başvurmuştur. Ayrıca 25 engelli öğrencimiz başvuru yapmıştır. Bu başvuru, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin en başta tercih edilenler arasında yer aldığını göstermiştir. Bu tercih üniversitemiz açısından gurur kaynağıdır. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.   Rektör Aksoy, Spor Bilimleri Fakültesinde lisans düzeyinde bin 400 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek yapılan yetenek sınavı sonucunda toplam 4 ayrı bölüme 350 öğrenci alınacağını söyledi.
2020-2021 Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek giriş sınavına 6 bin 301 adayla rekor başvuru gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, sınava giren öğrencilerle bir araya gelerek başarılar diledi.

Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumunda gerçekleşen 2020-2021 Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek giriş sınavında bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin’den bilgi aldı.

 

Orta Anadolu’nun en köklü üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinin, fiziki yapılanması, teknolojik donanım, sosyal-spor ve kültürel tesisleri ile modern bir üniversite konumuna geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “2020-2021 eğitim-öğretim yılı Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek giriş sınavı; pandemi dönemi olmasına rağmen, ülkemizde yapılan özel yetenek sınavları arasında rekor bir başvuruyla, pandemi kuralları çerçevesinde randevu sistemi ve gerekli tedbirler alınarak başlamıştır. Özel yetenek sınavına; 2 bin 40 kız öğrencimiz, 4 bin 236 erkek öğrencimiz olmak üzere toplamda 6 bin 301 aday başvurmuştur. Ayrıca 25 engelli öğrencimiz başvuru yapmıştır. Bu başvuru, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin en başta tercih edilenler arasında yer aldığını göstermiştir. Bu tercih üniversitemiz açısından gurur kaynağıdır. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

Rektör Aksoy, Spor Bilimleri Fakültesinde lisans düzeyinde bin 400 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek yapılan yetenek sınavı sonucunda toplam 4 ayrı bölüme 350 öğrenci alınacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (