( (

Selçuk Üniversitesi, Bilim Dünyasına Öncülük Ediyor

Eğitim 25.03.2021 - 15:57, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesi, Bilim Dünyasına Öncülük Ediyor

"Türkiye Akademik Performans Analizi-2021" başlıklı araştırmanın sonuçları açıklandı. H ve i10 indeksleri ile trendleri en yüksek 10 bin akademisyenin yer aldığı araştırmada Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi kendi alanında ikinci oldu. Bin 400 sayfalık bu araştırma da gösteriyor ki Selçuk Üniversitesi, bilim dünyası için önemli bir kaynak teşkil ediyor.
Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper ile Doç. Dr. Cihan Döğer'in yaptığı "Türkiye Akademik Performans Analizi-2021" başlıklı araştırma yayımlandı. Bin 400 sayfalık araştırmada, Google Scholar profillerine göre Türkiye'de üniversite, branş ve temel alanlarda son beş yıl ve toplamda atıf, i10 indeksi ve H indeksi ve trendleri en yüksek 10 bin akademisyenin ismi yer alıyor. Temel alanlara göre en başarılı üniversitelerin de belirlendiği raporda Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, kendi kategorisinde ilk üçe girmeyi başardı. Ankara Üniversitesi 19 akademisyen ile birinci olurken Selçuk Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi 18 akademisyen ile ikinciliği paylaştı.   BİLİMİN ÖNDERLERİNDEN BİRİ DE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ Elde edilen bu başarının gurur verici olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “Bilimsel araştırmalarda akademisyenlerin verimliliklerini ve etkinliklerini belirlemede sadece yapmış oldukları araştırmalar değil, araştırmalarının aldığı atıflar ve diğer bilim insanları tarafından takip edildiklerinin belirlenmesi açısından çeşitli indeksler ortaya konuluyor. Bunlardan en önemlisi i10 ve H endeksi. Bu araştırıcılar da yapmış oldukları araştırma sonucunda H indeksi ve Google Scholar verilerine göre i10 indeksi baz alındığında Veteriner Fakültemizdeki akademisyenlerin ikinci sırayı aldığını görmekteyiz. Bu konuda katkıda bulunan akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Bilim dünyasına örnek olan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, akademik camia için de kaynak oluşturuyor. Bu başarı Üniversitemiz açısından da gurur verici. Bilimde önder nitelikteki fakültelerden biri Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi.” dedi.  
"Türkiye Akademik Performans Analizi-2021" başlıklı araştırmanın sonuçları açıklandı. H ve i10 indeksleri ile trendleri en yüksek 10 bin akademisyenin yer aldığı araştırmada Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi kendi alanında ikinci oldu. Bin 400 sayfalık bu araştırma da gösteriyor ki Selçuk Üniversitesi, bilim dünyası için önemli bir kaynak teşkil ediyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper ile Doç. Dr. Cihan Döğer'in yaptığı "Türkiye Akademik Performans Analizi-2021" başlıklı araştırma yayımlandı. Bin 400 sayfalık araştırmada, Google Scholar profillerine göre Türkiye'de üniversite, branş ve temel alanlarda son beş yıl ve toplamda atıf, i10 indeksi ve H indeksi ve trendleri en yüksek 10 bin akademisyenin ismi yer alıyor. Temel alanlara göre en başarılı üniversitelerin de belirlendiği raporda Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, kendi kategorisinde ilk üçe girmeyi başardı. Ankara Üniversitesi 19 akademisyen ile birinci olurken Selçuk Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi 18 akademisyen ile ikinciliği paylaştı.

 

BİLİMİN ÖNDERLERİNDEN BİRİ DE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ

Elde edilen bu başarının gurur verici olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “Bilimsel araştırmalarda akademisyenlerin verimliliklerini ve etkinliklerini belirlemede sadece yapmış oldukları araştırmalar değil, araştırmalarının aldığı atıflar ve diğer bilim insanları tarafından takip edildiklerinin belirlenmesi açısından çeşitli indeksler ortaya konuluyor. Bunlardan en önemlisi i10 ve H endeksi. Bu araştırıcılar da yapmış oldukları araştırma sonucunda H indeksi ve Google Scholar verilerine göre i10 indeksi baz alındığında Veteriner Fakültemizdeki akademisyenlerin ikinci sırayı aldığını görmekteyiz.

Bu konuda katkıda bulunan akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Bilim dünyasına örnek olan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, akademik camia için de kaynak oluşturuyor. Bu başarı Üniversitemiz açısından da gurur verici. Bilimde önder nitelikteki fakültelerden biri Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (