( (

Sanatçı Tomur Atagök'ten Resmin Çok Ötesinde Bir Sergi

Kültür Sanat 07.07.2021 - 16:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sanatçı Tomur Atagök'ten Resmin Çok Ötesinde Bir Sergi

Türk resim sanatının duayen isimlerinden, UNESCO UPSD/AIAP Yılın Sanatçısı ödüllü Tomur Atagök'ün "Kağıt İşler" sergisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam Salonunda sanatseverlerle buluşuyor.
Ressam, araştırmacı, akademisyen ve müzeci kimliğiyle tanınan Yıldız Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Tomur Atagök, sanatseverleri yine resmin çok ötesine götürüyor. Sanatçı, kadını doğurganlığından gelen güçle savunan, içerisinde, toplum ve yaşamın sürmesi için olmazsa olmaz olan doğaya vurgular bulunan pek çok yapıtın sahibi. “Kadının kendini mühimsemesi gerekiyor. Öncelikle aile içinde, kadın erkek arasında, birlikte yetiştirecekleri çocuklara da geçen bir karşılıklı görüşme, diyalog olması lazım. Asıl önemli olan sanat değil insanın konuşup birbirini anlamaya çalışması. Bunu da mesaj olarak kendi yapıtlarımda kullanıyorum” diyen sanatçı, yaşanılan anı sorgulayarak resimlerinde konuşturuyor. Eserlerinde yazı kullanmasını, "Konuşmazsanız yanlış ve doğru üzerinde de fazla odaklanmıyorsunuz. Bu nedenle ister istemez resimlerimde yazı kullanmaya başladım. Çünkü insanlar sadece gördükleriyle değil okuduklarıyla da etkileniyorlar” sözleriyle açıklayan Atagök, soyut ile doğal ortamdan birleştirdikleriyle üretmeye devam ediyor. Kurumuş yapraklar, dallar, ölü böceklerin yanı sıra gazetelerden kesilmiş yazı ya da fotoğraflar, önemli yazarların dikkat çeken sözleri, Tomur Atagök'ün dokunuşları ve senteziyle kağıt üzerinde sanata dönüşüyor.   Sanatsal heyecanını ilk günkü gibi koruyan Tomur Atagök’ün yirmi bir eserinden oluşan KAĞIT İŞLER isimli sergisi, 30 Haziran 2021 – 14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü, Tarihi Hamam Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda görülebilir.   TOMUR ATAGÖK “KAĞIT İŞLER” Resim Sergisi 30 Haziran – 14 Temmuz 2021   YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Davutpaşa Kampüsü, Davutpaşa Mah. Davutpaşa Caddesi 34220 Esenler- İstanbul www.yildiz.edu.tr facebook/YildizEdu - instagram/yildizedu - twitter/YildizEdu      
Türk resim sanatının duayen isimlerinden, UNESCO UPSD/AIAP Yılın Sanatçısı ödüllü Tomur Atagök'ün "Kağıt İşler" sergisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam Salonunda sanatseverlerle buluşuyor.

Ressam, araştırmacı, akademisyen ve müzeci kimliğiyle tanınan Yıldız Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Tomur Atagök, sanatseverleri yine resmin çok ötesine götürüyor.

Sanatçı, kadını doğurganlığından gelen güçle savunan, içerisinde, toplum ve yaşamın sürmesi için olmazsa olmaz olan doğaya vurgular bulunan pek çok yapıtın sahibi. “Kadının kendini mühimsemesi gerekiyor. Öncelikle aile içinde, kadın erkek arasında, birlikte yetiştirecekleri çocuklara da geçen bir karşılıklı görüşme, diyalog olması lazım. Asıl önemli olan sanat değil insanın konuşup birbirini anlamaya çalışması. Bunu da mesaj olarak kendi yapıtlarımda kullanıyorum” diyen sanatçı, yaşanılan anı sorgulayarak resimlerinde konuşturuyor.

Eserlerinde yazı kullanmasını, "Konuşmazsanız yanlış ve doğru üzerinde de fazla odaklanmıyorsunuz. Bu nedenle ister istemez resimlerimde yazı kullanmaya başladım. Çünkü insanlar sadece gördükleriyle değil okuduklarıyla da etkileniyorlar” sözleriyle açıklayan Atagök, soyut ile doğal ortamdan birleştirdikleriyle üretmeye devam ediyor. Kurumuş yapraklar, dallar, ölü böceklerin yanı sıra gazetelerden kesilmiş yazı ya da fotoğraflar, önemli yazarların dikkat çeken sözleri, Tomur Atagök'ün dokunuşları ve senteziyle kağıt üzerinde sanata dönüşüyor.

 

Sanatsal heyecanını ilk günkü gibi koruyan Tomur Atagök’ün yirmi bir eserinden oluşan KAĞIT İŞLER isimli sergisi, 30 Haziran 2021 – 14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü, Tarihi Hamam Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda görülebilir.

 

TOMUR ATAGÖK

“KAĞIT İŞLER”

Resim Sergisi

30 Haziran – 14 Temmuz 2021

 

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Davutpaşa Kampüsü, Davutpaşa Mah. Davutpaşa Caddesi

34220 Esenler- İstanbul

www.yildiz.edu.tr

facebook/YildizEdu - instagram/yildizedu - twitter/YildizEdu

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (