( (

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Eğitim 12.03.2021 - 14:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜN TTO) ve Destek Patent tarafından öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik ‘Patent Bilgilendirme Eğitimi’ Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.
“Fikrine Sahip Çık” temasıyla çevrimiçi gerçekleştirilen eğitime KTÜNTTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Barstuğan, Destek Patent Avrupa ve Türk Patent Vekili Hakan Özcan ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Eğitimde, Destek Patent, Avrupa ve Türk Patent Vekili Hakan Özcan, Patent nedir, patente neden ihtiyaç duyulur, firmalar için neden önemlidir konuları öğrenci ve öğretim elemanlarına anlatıldı.   Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “KTÜN Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni aktif çalışmalara başladığını ifade ederek, “Böylesine önemli bir konunun akademisyenlerimiz için mutlaka fayda sağlayacağını düşünüyorum. Patent konusu gerçekten çok önemli, patent, faydalı model, özellikle ticarileşebilir patentler hem üniversitemizin yaptığı işin niteliğinin çok üst düzey olduğunu göstermesi anlamında hem de çıktılarının Konya ve ülke sanayisine katkı sunması açısından çok önemli. Öğretim elemanlarımız bu hususta çok değerli işler yapıyorlar, önemli projeleri yürütüyor ayrıca Teknoparklarda şirketleri olan öğretim elemanlarımız var. Öğretim elemanlarımızın yürüttüğü projelerin patent, faydalı model, özellikle ticarileşebilir patentler ile taçlandırılacağına inanıyorum.” dedi.   KTÜN TTO’nun temel hizmetlerinden biri olan akademisyen sanayici ve öğrencilere fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda eğimler vermek ve farkındalık oluşturmak olduğu üzerinde duran KTÜN TTO Müdür Yardımcısı Dr. Mücahit Barstuğan ise üniversitenin fikri ve sınai haklar havuzunu geliştirmek önemli hedeflerinden biri olduğuna değindi.
Konya Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜN TTO) ve Destek Patent tarafından öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik ‘Patent Bilgilendirme Eğitimi’ Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.

“Fikrine Sahip Çık” temasıyla çevrimiçi gerçekleştirilen eğitime KTÜNTTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Barstuğan, Destek Patent Avrupa ve Türk Patent Vekili Hakan Özcan ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Eğitimde, Destek Patent, Avrupa ve Türk Patent Vekili Hakan Özcan, Patent nedir, patente neden ihtiyaç duyulur, firmalar için neden önemlidir konuları öğrenci ve öğretim elemanlarına anlatıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “KTÜN Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni aktif çalışmalara başladığını ifade ederek, “Böylesine önemli bir konunun akademisyenlerimiz için mutlaka fayda sağlayacağını düşünüyorum. Patent konusu gerçekten çok önemli, patent, faydalı model, özellikle ticarileşebilir patentler hem üniversitemizin yaptığı işin niteliğinin çok üst düzey olduğunu göstermesi anlamında hem de çıktılarının Konya ve ülke sanayisine katkı sunması açısından çok önemli. Öğretim elemanlarımız bu hususta çok değerli işler yapıyorlar, önemli projeleri yürütüyor ayrıca Teknoparklarda şirketleri olan öğretim elemanlarımız var. Öğretim elemanlarımızın yürüttüğü projelerin patent, faydalı model, özellikle ticarileşebilir patentler ile taçlandırılacağına inanıyorum.” dedi.

 

KTÜN TTO’nun temel hizmetlerinden biri olan akademisyen sanayici ve öğrencilere fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda eğimler vermek ve farkındalık oluşturmak olduğu üzerinde duran KTÜN TTO Müdür Yardımcısı Dr. Mücahit Barstuğan ise üniversitenin fikri ve sınai haklar havuzunu geliştirmek önemli hedeflerinden biri olduğuna değindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (