( (

Meram Belediyesi ‘Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ Başladı

Spor 09.12.2020 - 12:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Meram Belediyesi ‘Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ Başladı

Müracaatları, 21-30 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen ‘Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ Minikler kategorisi ile başladı. Pandemi kuralları sıkı tutularak gerçekleştirilen turnuva Cuma günü gençler kategorisinde yapılacak finaller ile son bulacak.
Müracaatları, 21-30 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen ‘Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksinde başladı. İlk gün 2010-2012 doğumlu minikler kategorisinde yarışmaların gerçekleştirildiği turnuva pandemi kurallarının gölgesinde gerçekleştiriliyor. Sporcular karşılaşmanın gerçekleştirildiği alanda olabildiğince az tutuluyor, hijyen, mesafe ve maske kurallarından taviz verilmiyor. Yarışmacılar 6 kişilik gruplar halinde ve belirli saatlerde yarışma sahasına alınıyor. Alan sık sık dezenfekte edilerek yarışmacılar salgın tehlikesinden uzak tutulurken, ebeveynler ise alandan uzak bekleme salonunda misafir ediliyor.   BAŞKAN KAVUŞ; “TURNUVA, ATA SPORUMUZU YENİDEN GÜNDEMİMİZE TAŞIMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLDU”   Turnuva, Çarşamba günü 2007-2009 doğumluların yarışacağı Yıldızlar kategorisi ile devam edecek ve Cuma günü 2003-2009 doğumluların yarışacağı gençler kategorisindeki yarışmalarla son bulacak. Ödül töreni ise Cuma günü 16.30’da gerçekleştirilecek. Turnuvaya katılan tüm çocuk ve gençler ile onların ailelerine teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, geleneksel ata sporu okçuluğun yaşatılması ve yeni nesillere sevdirilmesi amacını taşıyan turnuvanın pandeminin gölgesinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Ancak kimsenin şüphesi olmasın. Tüm önlemler en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Çocuklarımızı ve ailelerini salgın ihtimalinden olabildiğince uzak tutarak gerçekleştirilen turnuvanın gençlerimiz ve okçuluğumuz adına hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Müsübakaların gelecekte ata sporumuz okçulukta dünya çapında söz sahibi olabilmek için atılmış önemli bir adım olmasını diliyorum. Turnuvada başarılı olmaktan öte sadece katılarak özgüvenlerini ortaya koyan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.  
Müracaatları, 21-30 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen ‘Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ Minikler kategorisi ile başladı. Pandemi kuralları sıkı tutularak gerçekleştirilen turnuva Cuma günü gençler kategorisinde yapılacak finaller ile son bulacak.

Müracaatları, 21-30 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen ‘Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Kompleksinde başladı. İlk gün 2010-2012 doğumlu minikler kategorisinde yarışmaların gerçekleştirildiği turnuva pandemi kurallarının gölgesinde gerçekleştiriliyor. Sporcular karşılaşmanın gerçekleştirildiği alanda olabildiğince az tutuluyor, hijyen, mesafe ve maske kurallarından taviz verilmiyor. Yarışmacılar 6 kişilik gruplar halinde ve belirli saatlerde yarışma sahasına alınıyor. Alan sık sık dezenfekte edilerek yarışmacılar salgın tehlikesinden uzak tutulurken, ebeveynler ise alandan uzak bekleme salonunda misafir ediliyor.

 

BAŞKAN KAVUŞ; “TURNUVA, ATA SPORUMUZU YENİDEN GÜNDEMİMİZE TAŞIMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLDU”

 

Turnuva, Çarşamba günü 2007-2009 doğumluların yarışacağı Yıldızlar kategorisi ile devam edecek ve Cuma günü 2003-2009 doğumluların yarışacağı gençler kategorisindeki yarışmalarla son bulacak. Ödül töreni ise Cuma günü 16.30’da gerçekleştirilecek. Turnuvaya katılan tüm çocuk ve gençler ile onların ailelerine teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, geleneksel ata sporu okçuluğun yaşatılması ve yeni nesillere sevdirilmesi amacını taşıyan turnuvanın pandeminin gölgesinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Ancak kimsenin şüphesi olmasın. Tüm önlemler en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Çocuklarımızı ve ailelerini salgın ihtimalinden olabildiğince uzak tutarak gerçekleştirilen turnuvanın gençlerimiz ve okçuluğumuz adına hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Müsübakaların gelecekte ata sporumuz okçulukta dünya çapında söz sahibi olabilmek için atılmış önemli bir adım olmasını diliyorum. Turnuvada başarılı olmaktan öte sadece katılarak özgüvenlerini ortaya koyan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (