( (

Konya ve Taşkent Halkı Cezalandırılıyor mu?

Gündem 17.07.2021 - 14:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya ve Taşkent Halkı Cezalandırılıyor mu?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı “Konya ovası susuzluktan kırılırken Taşkent’te sular boş yere akıyor” diyerek Konya halkının sorununu gündeme taşıyarak tepki gösterdi.
Konya’da KOP kapsamında Afşar Barajı’nın sularını Bağbaşı Barajı’na aktaracak 17 kilometrelik Hadimi Tüneli’nin yapımı yeterli fizibilite çalışması yapılmadığı için sürekli heyelan ve su baskınları yaşanan tünel inşaatında çalışmalar durma noktasına gelirken, tünele su taşıması için yapılan 6 kilometrelik kanalda da çökmeler yaşandı. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı, “Avşar Barajı’nın gövdesi yapılmış su tutulmayınca yanmakta olduğuna şahit olduk. Taşkent- Balcılar yolunun da muammada olduğunu gördük. Önümüz kış. Karda ve yağmurda Balcılar’a ulaşım nasıl olacak? Ona karar verilmeli. Şimdi soruyorum: Konya ve Taşkent halkı cezalandırılıyor mu?” diyerek yetkililere seslendi. Kanallar çöküyor Avşar Barajı’ndan Bağbaşı Barajı’na suyu aktaracak olan en önemli regülatör ise Taşkent regülatörü. Buradan elde edilecek suyu tünele taşıyacak olan 6 kilometre uzunluğundaki açık ve kapalı kanallar da heyelan nedeniyle çöktü. Tüneldeki çalışmayla ilgili SÖZCÜ’ye konuşan çalışanlar, “Bölge çok zorlu ve heyelanlı bir bölge. Can güvenliği açısından çalışmak çok zor. Tünelin içerisine 2 kez su ve kum bastı. Bir seneden fazla bir süredir tünelde yol almak yerine sadece kum ve su çıkartıyoruz. Her an bölgede heyelan olacakmış gibi endişeyle çalışıyoruz. Bununla ilgili raporları da ilgililere ilettik. Bu iş uzmanların işi ama sanki burada yeterli bir etüt çalışması yapılmamış görülüyor. Proje için daha sağlıklı bir güzergâh seçilebilirdi. Şu ana kadar heyelan ve su baskınları olmasaydı daha iyi durumda olur ve ilermiş olurduk. Devlet büyüklerinin buraya bir an önce el atıp, Ovaya su vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı’nın basın açıklaması şu şekilde:
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı “Konya ovası susuzluktan kırılırken Taşkent’te sular boş yere akıyor” diyerek Konya halkının sorununu gündeme taşıyarak tepki gösterdi.

Konya’da KOP kapsamında Afşar Barajı’nın sularını Bağbaşı Barajı’na aktaracak 17 kilometrelik Hadimi Tüneli’nin yapımı yeterli fizibilite çalışması yapılmadığı için sürekli heyelan ve su baskınları yaşanan tünel inşaatında çalışmalar durma noktasına gelirken, tünele su taşıması için yapılan 6 kilometrelik kanalda da çökmeler yaşandı. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah BaşçıAvşar Barajı’nın gövdesi yapılmış su tutulmayınca yanmakta olduğuna şahit olduk. Taşkent- Balcılar yolunun da muammada olduğunu gördük. Önümüz kış. Karda ve yağmurda Balcılar’a ulaşım nasıl olacak? Ona karar verilmeli. Şimdi soruyorum: Konya ve Taşkent halkı cezalandırılıyor mu?” diyerek yetkililere seslendi.

Kanallar çöküyor

Avşar Barajı’ndan Bağbaşı Barajı’na suyu aktaracak olan en önemli regülatör ise Taşkent regülatörü. Buradan elde edilecek suyu tünele taşıyacak olan 6 kilometre uzunluğundaki açık ve kapalı kanallar da heyelan nedeniyle çöktü.

Tüneldeki çalışmayla ilgili SÖZCÜ’ye konuşan çalışanlar, “Bölge çok zorlu ve heyelanlı bir bölge. Can güvenliği açısından çalışmak çok zor. Tünelin içerisine 2 kez su ve kum bastı. Bir seneden fazla bir süredir tünelde yol almak yerine sadece kum ve su çıkartıyoruz. Her an bölgede heyelan olacakmış gibi endişeyle çalışıyoruz. Bununla ilgili raporları da ilgililere ilettik. Bu iş uzmanların işi ama sanki burada yeterli bir etüt çalışması yapılmamış görülüyor. Proje için daha sağlıklı bir güzergâh seçilebilirdi. Şu ana kadar heyelan ve su baskınları olmasaydı daha iyi durumda olur ve ilermiş olurduk. Devlet büyüklerinin buraya bir an önce el atıp, Ovaya su vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı’nın basın açıklaması şu şekilde:


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (