( (

Konya’mızın Doğal Güzelliklerini Herkese Göstermek İstiyoruz

Kültür Sanat 15.06.2020 - 10:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya’mızın Doğal Güzelliklerini Herkese Göstermek İstiyoruz

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Olcay Orman Fidanlığı ve Dedegöl Dağı çevresindeki ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu. Etyemez, “Ormanlar memleketimizin süsü, yaşam kaynağımızdır. Konya’mızın 550 bin hektar orman alanı bulunuyor. Ormanlarımızın doğal güzelliklerini herkese göstermek istiyoruz. Bu nedenle yürüyüş, tırmanma, kamp kurma gibi faaliyetler ile ormanlarımızı turizme kazandırabiliriz. Bu yönde çalışmalar yapacağız.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, beraberindeki AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Lokman Özturhan, Ali Dığrak, Kazım Küçükçöğen, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Kunduracı, Salih Koyuncu ve Tevfik Tığlıoğlu ile Konya Orman Fidanlık Müdürlüğü’ne bağlı Olcay Orman Fidanlığında incelemelerde bulundu. Milletvekili Halil Etyemez ve beraberindeki heyete, Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin ile Fidanlık Müdürü Alpaslan Ünsal eşlik etti. Milletvekili Etyemez, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.   İHTİYAÇ DUYULAN TÜM İLLERE FİDAN GÖNDERİLİYOR Üretilen fidanları tek tek inceleyen Halil Etyemez, fidanların hem günümüze hem de geleceğe nefes olduğunu söyledi. Konya Orman Fidanlık Müdürlüğü’ne bağlı 5 adet fidanlık bulunduğunu hatırlatan Etyemez, üretilen fidanlar ile daha yeşil bir doğa için hem Konya’nın hem de çevre illerin fidan ihtiyacının karşılandığını kaydetti. Etyemez, “68 hektar alanda üretim yapılan fidanlıklarda şu anda toplam 80 değişik türde 11 milyon adet fidan bulunmakta. Üretilen fidanların yüzde 70’i bölge müdürlüğüne bağlı Konya, Karaman ve Aksaray illerinde kullanılırken yüzde 30’u Kayseri, Nevşehir ve Niğde’ye gönderiliyor. Konya’mızdaki fidanlıklarda üretilen fidanlar, tüm iklim şartlarında yaşayabildiği için ihtiyaç duyan tüm illere de gönderiliyor. Burada ne zor şartlarda, büyük zahmetlerle fidan üretildiğini gördük. İnsanlığın, doğanın nefes alması için çalışan tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.   ORMANLARIMIZIN GÜZELLİKLERİNİ HERKESE GÖSTERMEK İSTİYORUZ Fidanlığın ardından Beyşehir’e geçen Milletvekili Halil Etyemez, Milletvekili Gülay Samancı ve beraberlerindeki heyetle Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tesisleri ve Dedegöl Dağı çevresindeki ormanlık alanlarda da incelemelerde bulundu. Yeşilin tüm tonlarıyla Konya’nın zengin bir doğaya sahip olduğunu belirten Halil Etyemez, Konya ormanlarının turizme kazandırılması için nelerin yapılabileceğini istişare ettiklerini aktardı. Etyemez, “Ormanlar, milli servetimiz, memleketimizin süsü, yaşam kaynağımızdır. Konya’mız 550 bin hektar orman alanı ile ülkemiz orman alanında önemli bir paya sahip. Son 18 yılda yaptığımız çalışmalarla Konya’mıza 6 adet şehir ormanı, 13 adet bal ormanı ve 35 adet mesire yeri kazandırdık. 18 milyon 400 binin üzerinde fidanı toprakla buluşturduk. Konya’mızın ormanları doğayla baş başa olunacak, bol oksijen alınacak, hoş vakit geçirilecek harika yerler. Bu güzellikleri herkese göstermek istiyoruz. Bu nedenle yürüyüş, tırmanma, kamp kurma gibi faaliyetler ile ormanlarımızı turizme kazandırabiliriz. Bu yönde yapacağımız çalışmalarla hem bölge ekonomisine katkıda bulunulmuş hem de alternatif turizm gelişmiş olur.” diye konuştu.   Milletvekilleri Halil Etyemez ve Gülay Samancı daha sonra ilçe merkezinde esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi ve vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Olcay Orman Fidanlığı ve Dedegöl Dağı çevresindeki ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu. Etyemez, “Ormanlar memleketimizin süsü, yaşam kaynağımızdır. Konya’mızın 550 bin hektar orman alanı bulunuyor. Ormanlarımızın doğal güzelliklerini herkese göstermek istiyoruz. Bu nedenle yürüyüş, tırmanma, kamp kurma gibi faaliyetler ile ormanlarımızı turizme kazandırabiliriz. Bu yönde çalışmalar yapacağız.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, beraberindeki AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Lokman Özturhan, Ali Dığrak, Kazım Küçükçöğen, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Kunduracı, Salih Koyuncu ve Tevfik Tığlıoğlu ile Konya Orman Fidanlık Müdürlüğü’ne bağlı Olcay Orman Fidanlığında incelemelerde bulundu. Milletvekili Halil Etyemez ve beraberindeki heyete, Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin ile Fidanlık Müdürü Alpaslan Ünsal eşlik etti. Milletvekili Etyemez, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

İHTİYAÇ DUYULAN TÜM İLLERE FİDAN GÖNDERİLİYOR

Üretilen fidanları tek tek inceleyen Halil Etyemez, fidanların hem günümüze hem de geleceğe nefes olduğunu söyledi. Konya Orman Fidanlık Müdürlüğü’ne bağlı 5 adet fidanlık bulunduğunu hatırlatan Etyemez, üretilen fidanlar ile daha yeşil bir doğa için hem Konya’nın hem de çevre illerin fidan ihtiyacının karşılandığını kaydetti. Etyemez, “68 hektar alanda üretim yapılan fidanlıklarda şu anda toplam 80 değişik türde 11 milyon adet fidan bulunmakta. Üretilen fidanların yüzde 70’i bölge müdürlüğüne bağlı Konya, Karaman ve Aksaray illerinde kullanılırken yüzde 30’u Kayseri, Nevşehir ve Niğde’ye gönderiliyor. Konya’mızdaki fidanlıklarda üretilen fidanlar, tüm iklim şartlarında yaşayabildiği için ihtiyaç duyan tüm illere de gönderiliyor. Burada ne zor şartlarda, büyük zahmetlerle fidan üretildiğini gördük. İnsanlığın, doğanın nefes alması için çalışan tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ORMANLARIMIZIN GÜZELLİKLERİNİ HERKESE GÖSTERMEK İSTİYORUZ

Fidanlığın ardından Beyşehir’e geçen Milletvekili Halil Etyemez, Milletvekili Gülay Samancı ve beraberlerindeki heyetle Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tesisleri ve Dedegöl Dağı çevresindeki ormanlık alanlarda da incelemelerde bulundu. Yeşilin tüm tonlarıyla Konya’nın zengin bir doğaya sahip olduğunu belirten Halil Etyemez, Konya ormanlarının turizme kazandırılması için nelerin yapılabileceğini istişare ettiklerini aktardı. Etyemez, “Ormanlar, milli servetimiz, memleketimizin süsü, yaşam kaynağımızdır. Konya’mız 550 bin hektar orman alanı ile ülkemiz orman alanında önemli bir paya sahip. Son 18 yılda yaptığımız çalışmalarla Konya’mıza 6 adet şehir ormanı, 13 adet bal ormanı ve 35 adet mesire yeri kazandırdık. 18 milyon 400 binin üzerinde fidanı toprakla buluşturduk. Konya’mızın ormanları doğayla baş başa olunacak, bol oksijen alınacak, hoş vakit geçirilecek harika yerler. Bu güzellikleri herkese göstermek istiyoruz. Bu nedenle yürüyüş, tırmanma, kamp kurma gibi faaliyetler ile ormanlarımızı turizme kazandırabiliriz. Bu yönde yapacağımız çalışmalarla hem bölge ekonomisine katkıda bulunulmuş hem de alternatif turizm gelişmiş olur.” diye konuştu.

 

Milletvekilleri Halil Etyemez ve Gülay Samancı daha sonra ilçe merkezinde esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (