( (

Kerim Rota'dan Erdoğan'a Rezerv Tepkisi: O Zaman Niye En Gerekli Zamanda Dolar Satılmadı?

Ekonomi 22.04.2021 - 12:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kerim Rota'dan Erdoğan'a Rezerv Tepkisi: O Zaman Niye En Gerekli Zamanda Dolar Satılmadı?

2018’in Ağustos ayında dolar 4 TL'den 7 TL’ye çıkarken hiç dolar satılmadığını ve ilk satışın yerel seçimler öncesi yapıldığını belirten Gelecek Partili Kerim Rota, Erdoğan’ın rezerv açıklamasına, “O zaman niye en gerekli zamanda dolar satılmadı?” ifadeleriyle tepki gösterdi.
Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Erdoğan'ın “Ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık?" sözlerine tepki göstererek çarpıcı açıklamalarda bulundu.   Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın sözlerine cevap veren Rota, “2018 Ağustos'ta dolar 4 liradan 7'ye çıkarken tek cent satmayıp, yerel seçimler öncesi 5.60'dan 12 milyar dolar satarak gece yarısı saldırılarına cevap vermek biraz geç olmamış mı?” diye sordu.     "O ZAMAN NEDEN EN GEREKLİ ZAMANDA DOLAR SATILMADI?"   Fox TV’de de konuya ilişkin açıklama yapan Rota, şu ifadeleri kullandı:   2019 şubat ayında başladı bu satışlar, 2019’un martında da 11-12 milyar dolar gibi büyük bir tutara ulaştı.   2019 martında ne vardı? Yerel seçimler vardı. Yani Ankara ve İstanbul’un anketlerde uç uca olduğunu gören ekonomi yönetimi kur 6 TL’nin altındayken yani 5,60-5,70’teyken, 11-12 milyar dolar satarak bunu baskılamaya çalıştılar.    Oysa ondan 4-5 ay öncesine gidelim. 2018 Ağustos’ta ne olmuştu Türkiye’de Brunson krizi diye adlandırdığımız krizde dolar 4 TL'den 7 TL çıkmıştı, ortalık yangın yerine dönmüştü. Merkez Bankası bir kuruş satmamıştı.    O zaman şunu sormak bizim hakkımız: 2017 Şubat’ta imzaladığınız bu protokol, madem size rezervleri istediğiniz gibi kullanma hakkı veriyordu, o zaman niye 2018 Ağustos’ta, en gerektiği anda 1 kuruş dolar satmadınız?    "İLK SATIŞ YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ" Karar Gündem'de Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını cevaplayan Rota, ilk döviz satışına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:  "İlk satış 2019'un Şubat ayında yapıldı. Pandemiden bir yıl önce, yerel seçimlerden 1,5 ay önce. Kritik nokta odur. Türkiye 2018'de çok büyük bir kriz yaşadı, dolar 4 liradan 7 liraya fırladı. Merkez Bankası o dönemde tek kuruş döviz satmadı. Yerel seçimlerden 1,5 ay önce sattılar. Kriz zamanında yapmadılar, yerel seçimleri kaybetme ihtimali çıkınca tek tek satmaya başladılar. Bu da bu dövizlerin siyasi saiklerle satıldığını gösteriyor."  ERDOĞAN NE DEDİ?   Partisinin grup toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin "Yaygarası yapılan 128 milyar dolar ne buhar olmuştur ne de haksız ve hukuksuz yere herhangi birilerinin cebine girmiştir" dedi.  Erdoğan, şunları söyledi:   "Sahada terör örgütlerine, uluslararası alanda müstemlekecilere karşı verdiğimiz mücadeleyi, ekonomide de faiz-kur-enflasyon şer üçgenine karşı yürüttük. Bu mücadeleden dolayı bizi suçlayanlara soruyorum: Ne yapacaktık, böyle davranmayıp da, başımıza gelenlere rıza mı gösterecektik? Şanlı 15 Temmuz kıyamını adeta cezalandırmak için başlatılan ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık?" 
2018’in Ağustos ayında dolar 4 TL'den 7 TL’ye çıkarken hiç dolar satılmadığını ve ilk satışın yerel seçimler öncesi yapıldığını belirten Gelecek Partili Kerim Rota, Erdoğan’ın rezerv açıklamasına, “O zaman niye en gerekli zamanda dolar satılmadı?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Erdoğan'ın “Ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık?" sözlerine tepki göstererek çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın sözlerine cevap veren Rota, “2018 Ağustos'ta dolar 4 liradan 7'ye çıkarken tek cent satmayıp, yerel seçimler öncesi 5.60'dan 12 milyar dolar satarak gece yarısı saldırılarına cevap vermek biraz geç olmamış mı?” diye sordu.  

 

"O ZAMAN NEDEN EN GEREKLİ ZAMANDA DOLAR SATILMADI?"

 

Fox TV’de de konuya ilişkin açıklama yapan Rota, şu ifadeleri kullandı:  

2019 şubat ayında başladı bu satışlar, 2019’un martında da 11-12 milyar dolar gibi büyük bir tutara ulaştı.  

2019 martında ne vardı? Yerel seçimler vardı. Yani Ankara ve İstanbul’un anketlerde uç uca olduğunu gören ekonomi yönetimi kur 6 TL’nin altındayken yani 5,60-5,70’teyken, 11-12 milyar dolar satarak bunu baskılamaya çalıştılar.   

Oysa ondan 4-5 ay öncesine gidelim. 2018 Ağustos’ta ne olmuştu Türkiye’de Brunson krizi diye adlandırdığımız krizde dolar 4 TL'den 7 TL çıkmıştı, ortalık yangın yerine dönmüştü. Merkez Bankası bir kuruş satmamıştı.   

O zaman şunu sormak bizim hakkımız: 2017 Şubat’ta imzaladığınız bu protokol, madem size rezervleri istediğiniz gibi kullanma hakkı veriyordu, o zaman niye 2018 Ağustos’ta, en gerektiği anda 1 kuruş dolar satmadınız?   

"İLK SATIŞ YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ"

Karar Gündem'de Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını cevaplayan Rota, ilk döviz satışına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: 

"İlk satış 2019'un Şubat ayında yapıldı. Pandemiden bir yıl önce, yerel seçimlerden 1,5 ay önce. Kritik nokta odur. Türkiye 2018'de çok büyük bir kriz yaşadı, dolar 4 liradan 7 liraya fırladı. Merkez Bankası o dönemde tek kuruş döviz satmadı. Yerel seçimlerden 1,5 ay önce sattılar. Kriz zamanında yapmadılar, yerel seçimleri kaybetme ihtimali çıkınca tek tek satmaya başladılar. Bu da bu dövizlerin siyasi saiklerle satıldığını gösteriyor." 

ERDOĞAN NE DEDİ?  

Partisinin grup toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin "Yaygarası yapılan 128 milyar dolar ne buhar olmuştur ne de haksız ve hukuksuz yere herhangi birilerinin cebine girmiştir" dedi. 

Erdoğan, şunları söyledi:  

"Sahada terör örgütlerine, uluslararası alanda müstemlekecilere karşı verdiğimiz mücadeleyi, ekonomide de faiz-kur-enflasyon şer üçgenine karşı yürüttük. Bu mücadeleden dolayı bizi suçlayanlara soruyorum: Ne yapacaktık, böyle davranmayıp da, başımıza gelenlere rıza mı gösterecektik? Şanlı 15 Temmuz kıyamını adeta cezalandırmak için başlatılan ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık?" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (