( (

Kapatılan İşyerlerinin Vergi Ödemeleri Ertelendi

Ekonomi 25.01.2021 - 13:51, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kapatılan İşyerlerinin Vergi Ödemeleri Ertelendi

Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alındı. Bu işletmelerin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi.
Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alındı. Bu işletmelerin vergi ödemeleri ertelendi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, İçişleri Bakanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine tamamen ara verilmesine veya durdurulmasına karar verilen işyerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerin, 1 Aralık 2020 tarihi ile alınan karar kapsamında faaliyetlerine tekrar başlamaları uygun görülen tarih aralığında mücbir sebep halinde olduğunun kabul edilmesi uygun bulundu. Bu işyerleri 1 Aralık 2020’den itibaren, faaliyete tekrar başlayana kadar, KDV, muhtasar, Form Ba-Bs,e-defter beyannamelerini vermeyecek, tahakkuk eden vergileri de ödemeyecek.
Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alındı. Bu işletmelerin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi.

Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alındı. Bu işletmelerin vergi ödemeleri ertelendi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, İçişleri Bakanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine tamamen ara verilmesine veya durdurulmasına karar verilen işyerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerin, 1 Aralık 2020 tarihi ile alınan karar kapsamında faaliyetlerine tekrar başlamaları uygun görülen tarih aralığında mücbir sebep halinde olduğunun kabul edilmesi uygun bulundu.

Bu işyerleri 1 Aralık 2020’den itibaren, faaliyete tekrar başlayana kadar, KDV, muhtasar, Form Ba-Bs,e-defter beyannamelerini vermeyecek, tahakkuk eden vergileri de ödemeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (