( (

İtalya’da 'Covid’siz Ada' Projesi Hayata Geçirildi

Turizm 04.05.2021 - 22:25, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İtalya’da 'Covid’siz Ada' Projesi Hayata Geçirildi

İtalya'da pandemi döneminde yaz aylarında turizm sezonunu canlandırabilmek amacıyla planlanan "Covid'siz ada" projesinde ilk adanın sakinlerinin aşılanması tamamlandı.
Küçük adaların güvenli şekilde turizme açılabilmesi için başlatılan "Covid'siz ada" projesinde, bu adaların sakinlerinin aşılanması ve böylece tedbirlerin hafifletilerek turizm sezonunun kurtarılması amaçlanıyor. Bu kapsamda sakinlerinin neredeyse tamamına Covid-19 aşısı yapılan ilk İtalyan adası Procida oldu. Napoli kenti açıklarındaki Procida adasında yaşayan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 92'sine aşı yapıldı. Yaklaşık 10 bin nüfuslu adanın sakinlerine büyük oranda, tek doz olarak kullanılan Johnson & Johnson aşısı uygulandı. 1994 yapımı Il Postino (Postacı) filminin bir kısmının çekildiği Procida adası, İtalya'nın 2022 kültür başkenti seçilmişti. Ada halkının aşılanmasının hem turizm sezonuna hem de kültür başkenti etkinliklerine olumlu etki yapması umuluyor.  
İtalya'da pandemi döneminde yaz aylarında turizm sezonunu canlandırabilmek amacıyla planlanan "Covid'siz ada" projesinde ilk adanın sakinlerinin aşılanması tamamlandı.
Küçük adaların güvenli şekilde turizme açılabilmesi için başlatılan "Covid'siz ada" projesinde, bu adaların sakinlerinin aşılanması ve böylece tedbirlerin hafifletilerek turizm sezonunun kurtarılması amaçlanıyor. Bu kapsamda sakinlerinin neredeyse tamamına Covid-19 aşısı yapılan ilk İtalyan adası Procida oldu.

Napoli kenti açıklarındaki Procida adasında yaşayan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 92'sine aşı yapıldı. Yaklaşık 10 bin nüfuslu adanın sakinlerine büyük oranda, tek doz olarak kullanılan Johnson & Johnson aşısı uygulandı.

1994 yapımı Il Postino (Postacı) filminin bir kısmının çekildiği Procida adası, İtalya'nın 2022 kültür başkenti seçilmişti. Ada halkının aşılanmasının hem turizm sezonuna hem de kültür başkenti etkinliklerine olumlu etki yapması umuluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (