( (

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, İnternet Habercileri İle Buluştu

Bölge 01.03.2021 - 21:40, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, İnternet Habercileri İle Buluştu

Buluşmada Konya ve Türkiye ekonomisi ile pandemi sürecini değerlendiren Karaca, 6 ay sonra yapılacak bir erken seçime hazır olduklarını söyledi.
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın Konya’daki İnternet habercileriyle il binasındaki buluşmasına, il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.   Türkiye'de hak, adalet, ekonomi ve sosyal hayattaki bozulmaların Deva Partisi'nin kurulmasını zorunlu kıldığını vurgulayan Dr. Karaca, ülkenin içinde bulunduğu bütün olumsuzlukların çözümüne talip olduklarını belirtti ve bu çalışmalarda basının desteğini beklediklerini kaydetti.   İlçelerdeki teşkilatlanma ve saha çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, "Teşkilatlanma deyince sadece ilçelerde teşkilatlanmak yetmiyor. Mahallelerde de teşkilatlanarak, ilde bir kabine gibi eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara, dijital dönüşümden Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulmak adına gayret ediyoruz. Algı yönetiminin gerçekleri yönetmekten daha önde olduğu bir dönem yaşıyoruz. 29 Haziran'dan sonra yapılacak bir seçime Deva Partisi olarak hazırız. Şu an ülkeyi Cumhur İttifakı bileşenleri yönetiyor. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemini savunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirken ayakları uyumlandırılmayan noktalar var. Mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile seçime gitmek zorundayız. Güçlü parlamenter sistemin ayaklarında temsilde, seçim kanununda, siyasi partiler kanunda birçok değişiklikler yapılmalı. Biz temayül gibi olguların ortadan kaldırılacağı, seçim kanunu, siyasi parti kanunu değişikliklerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemine geçmek için çoğunluk içinde yer alırsak seçmene bunu deklare ederek çıkma düşüncemiz var.  Hedefimiz sadece memnun olmayan AK Parti seçmeninden değil, herkesten oy almak. O nedenle Anayasanın 4. maddesini tartışmaya açmak gibi bir çalışmamız yok. Yapılan anketlerin gerçekliğinden endişeliyim. Bunda bile iktidar bloğunun yıprandığından bahsetmek mümkün. Konya’da bir defa yaptırdığımız bir ankette oyumuz yüzde 9 çıkmıştı. Siyasetin pandemiye rağmen yüz yüze göz göze yapılan bir iş olduğu ortaya çıktı” dedi.   Türkiye Pandemiyi ekonomik olarak Ters Yakalandı   Pandemi sürecini de değerlendiren Dr. Seyit Karaca, “Türkiye pandemiye ekonomik olarak ters ayakta yakalandı. O nedenle de golü yedik. Gelinen noktada işsizlikte ve ekonomide olumlu bir tablo yoktur. gün be gün kötüye doğru bir gidiş vardır. Güvensizlik içindedir. Bundan dolayı da son yıllarda özellikle yabancı yatırımcı ve istihdama yönelik yatırımlar azaldı. Yine bu süreçte güvenin önemi, maliye bakanının değişikliği ile bir kere daha öne çıktı. Adalet, hak ve özgürlüklere, güvene dikkat çeken genel başkanımızın maliye bakanının değişimi ile haklı çıktığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.    Toplantı sonunda  sorularını da cevaplandıran Dr. Seyit Karaca, basının, dijitalleşen dünyada özellikle internet medyasının ve basının yanında olduklarını  belirterek, katılanlara teşekkür etti.
Buluşmada Konya ve Türkiye ekonomisi ile pandemi sürecini değerlendiren Karaca, 6 ay sonra yapılacak bir erken seçime hazır olduklarını söyledi.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın Konya’daki İnternet habercileriyle il binasındaki buluşmasına, il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

 

Türkiye'de hak, adalet, ekonomi ve sosyal hayattaki bozulmaların Deva Partisi'nin kurulmasını zorunlu kıldığını vurgulayan Dr. Karaca, ülkenin içinde bulunduğu bütün olumsuzlukların çözümüne talip olduklarını belirtti ve bu çalışmalarda basının desteğini beklediklerini kaydetti.

 

İlçelerdeki teşkilatlanma ve saha çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, "Teşkilatlanma deyince sadece ilçelerde teşkilatlanmak yetmiyor. Mahallelerde de teşkilatlanarak, ilde bir kabine gibi eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara, dijital dönüşümden Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulmak adına gayret ediyoruz. Algı yönetiminin gerçekleri yönetmekten daha önde olduğu bir dönem yaşıyoruz. 29 Haziran'dan sonra yapılacak bir seçime Deva Partisi olarak hazırız. Şu an ülkeyi Cumhur İttifakı bileşenleri yönetiyor. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemini savunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirken ayakları uyumlandırılmayan noktalar var. Mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile seçime gitmek zorundayız. Güçlü parlamenter sistemin ayaklarında temsilde, seçim kanununda, siyasi partiler kanunda birçok değişiklikler yapılmalı. Biz temayül gibi olguların ortadan kaldırılacağı, seçim kanunu, siyasi parti kanunu değişikliklerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemine geçmek için çoğunluk içinde yer alırsak seçmene bunu deklare ederek çıkma düşüncemiz var.  Hedefimiz sadece memnun olmayan AK Parti seçmeninden değil, herkesten oy almak. O nedenle Anayasanın 4. maddesini tartışmaya açmak gibi bir çalışmamız yok. Yapılan anketlerin gerçekliğinden endişeliyim. Bunda bile iktidar bloğunun yıprandığından bahsetmek mümkün. Konya’da bir defa yaptırdığımız bir ankette oyumuz yüzde 9 çıkmıştı. Siyasetin pandemiye rağmen yüz yüze göz göze yapılan bir iş olduğu ortaya çıktı” dedi.

 

Türkiye Pandemiyi ekonomik olarak Ters Yakalandı

 

Pandemi sürecini de değerlendiren Dr. Seyit Karaca, “Türkiye pandemiye ekonomik olarak ters ayakta yakalandı. O nedenle de golü yedik. Gelinen noktada işsizlikte ve ekonomide olumlu bir tablo yoktur. gün be gün kötüye doğru bir gidiş vardır. Güvensizlik içindedir. Bundan dolayı da son yıllarda özellikle yabancı yatırımcı ve istihdama yönelik yatırımlar azaldı. Yine bu süreçte güvenin önemi, maliye bakanının değişikliği ile bir kere daha öne çıktı. Adalet, hak ve özgürlüklere, güvene dikkat çeken genel başkanımızın maliye bakanının değişimi ile haklı çıktığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Toplantı sonunda  sorularını da cevaplandıran Dr. Seyit Karaca, basının, dijitalleşen dünyada özellikle internet medyasının ve basının yanında olduklarını  belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (