( (

Cumhur İttifakı Kendi Kalesinde Eriyor

Siyaset 28.09.2020 - 12:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Cumhur İttifakı Kendi Kalesinde Eriyor

Mozz araştırma şirketinin Konya’da mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla yüz yüze yaptığı ankette Ak Parti oylarının yarı yarıya düştüğü görülüyor.
      Mozz araştırma şirketinin Konya’da 2640 kişi ile yüz yüze yaptığı ankette “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” diye sorulmuş.         1 Kasım 2015 de, Adalet ve Kalkınma Partisi Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığında girdiği seçimlerde  %73,94 oy alırken, 24 Haziran 2018 yılında ittifakların da oluştuğu Milletvekili seçimlerinde aldığı oy % 59,4 e gerilemiş. 1 Kasım 2015 seçimlerinde %11,28 oy alan MHP 24 Haziran 2018 seçimlerinde oyunu %15,5 e yükseltmiş. 24 Haziran 2018 de seçimlere ilk defa giren İyi Parti ise %9 oy almış. Bu iki seçim arasında CHP’nin oy oranında gözle görünür bir farklılık olmamış. Bu sonuçlarla da iki seçim arasındaki Ak Parti’nin %14,54 eksilen oylarının bir kısmının MHP’ye, bir kısmının da MHP’deki küskünlerle birlikte seçime ilk defa giren İyi partiye gittiği görülüyor.        Gelelim Mozz araştırma Şirketi’nin yaptığı son ankete        Bu ankette kararsızların oyu da dağıtıldıktan sonra, oyları hissedilir derecede eriyen Ak Parti %36,6 oy alırken, Cumhur İttifakının diğer ortağının oyu ise %8,3 e gerilemiş gözüküyor.         Yine bu ankette oylarını yaklaşık 1 puan arttıran CHP %10,7 oy alırken 7,2 puan gerileyen MHP’nin oylarının %6,2 sini almış gibi görünen İyi Parti’nin oyu %15,2 ye yükseldiği görülüyor.       Yeni kurulan ve Pandemi dolayısı ile kendini tanıtamayan Ali Babacan’ın DEVA Partisi 2,2 oy alırken Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve Pandemi ye rağmen teşkilatlanma ve kongrelerine devam eden Gelecek Partisi, Konya’da %21,7 seçmenin teveccühünü almış görünüyor.       Diğer partilerin toplamının oyu ise %5,3 lerde KARARSIZ SEÇMEN SAYISI DİKKAT ÇEKİYOR Yapılan ankette oldukça dikkat çekici olan kararsızların sayısı ise gözlerden kaçmıyor. Türkiye genelinde diğer firmaların yaptıkları anketlerde %35 lerde olan kararsız seçmen sayısının Konya’da %18,1 lerde olduğu görülüyor. iŞTE TÜM SONUÇLAR
Mozz araştırma şirketinin Konya’da mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla yüz yüze yaptığı ankette Ak Parti oylarının yarı yarıya düştüğü görülüyor.

      Mozz araştırma şirketinin Konya’da 2640 kişi ile yüz yüze yaptığı ankette “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” diye sorulmuş.

 

      1 Kasım 2015 de, Adalet ve Kalkınma Partisi Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığında girdiği seçimlerde  %73,94 oy alırken, 24 Haziran 2018 yılında ittifakların da oluştuğu Milletvekili seçimlerinde aldığı oy % 59,4 e gerilemiş. 1 Kasım 2015 seçimlerinde %11,28 oy alan MHP 24 Haziran 2018 seçimlerinde oyunu %15,5 e yükseltmiş. 24 Haziran 2018 de seçimlere ilk defa giren İyi Parti ise %9 oy almış. Bu iki seçim arasında CHP’nin oy oranında gözle görünür bir farklılık olmamış. Bu sonuçlarla da iki seçim arasındaki Ak Parti’nin %14,54 eksilen oylarının bir kısmının MHP’ye, bir kısmının da MHP’deki küskünlerle birlikte seçime ilk defa giren İyi partiye gittiği görülüyor.

       Gelelim Mozz araştırma Şirketi’nin yaptığı son ankete

       Bu ankette kararsızların oyu da dağıtıldıktan sonra, oyları hissedilir derecede eriyen Ak Parti %36,6 oy alırken, Cumhur İttifakının diğer ortağının oyu ise %8,3 e gerilemiş gözüküyor.

 

      Yine bu ankette oylarını yaklaşık 1 puan arttıran CHP %10,7 oy alırken 7,2 puan gerileyen MHP’nin oylarının %6,2 sini almış gibi görünen İyi Parti’nin oyu %15,2 ye yükseldiği görülüyor.

      Yeni kurulan ve Pandemi dolayısı ile kendini tanıtamayan Ali Babacan’ın DEVA Partisi 2,2 oy alırken Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve Pandemi ye rağmen teşkilatlanma ve kongrelerine devam eden Gelecek Partisi, Konya’da %21,7 seçmenin teveccühünü almış görünüyor.

      Diğer partilerin toplamının oyu ise %5,3 lerde

KARARSIZ SEÇMEN SAYISI DİKKAT ÇEKİYOR

Yapılan ankette oldukça dikkat çekici olan kararsızların sayısı ise gözlerden kaçmıyor. Türkiye genelinde diğer firmaların yaptıkları anketlerde %35 lerde olan kararsız seçmen sayısının Konya’da %18,1 lerde olduğu görülüyor.

iŞTE TÜM SONUÇLAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (