( (

Bitmeyen Restorasyonda Aranan Bulundu

Kültür Sanat 17.07.2021 - 09:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bitmeyen Restorasyonda Aranan Bulundu

Zazadın Hanı 2019-2020 restorasyon kapsamında Ecdattan esinlenen örnek davranış…
Selçuklu belediyesinin 2007 yılındaki restorasyonunda çalışan Beyşehirli şantiye şefi Mustafa Kayaalp ve Yavuz Fazlıoğlu 04 Aralık 2007 tarihli bir mektup yazıp mektubu pencere sövesinin boşluğuna pet şişe içinde koyup içine 30 kuruş para bırakmışlar.   Restorasyon çalışmasında tesadüf eseri ustaların çalışma esnasında bulunan Mektupta bu eserin ilk onarımında şantiye şefi olarak görev yaptım,ben bu eserin yeniden kazanılmasında emeği geçen bütün çalışanlarıma ve bu eserin nesiller boyu ayakta kalması için uğraşacak tüm insanlığa Allah’tan kolaylıklar diliyorum, diye bir not bırakarak geleceğe mektup ve para bırakıp iyi Dilek ve temennilerde bulunmuş ve ecdadımızın yaptığı gibi tarihe not düşmüş.
Zazadın Hanı 2019-2020 restorasyon kapsamında Ecdattan esinlenen örnek davranış…

Selçuklu belediyesinin 2007 yılındaki restorasyonunda çalışan Beyşehirli şantiye şefi Mustafa Kayaalp ve Yavuz Fazlıoğlu 04 Aralık 2007 tarihli bir mektup yazıp mektubu pencere sövesinin boşluğuna pet şişe içinde koyup içine 30 kuruş para bırakmışlar.

 

Restorasyon çalışmasında tesadüf eseri ustaların çalışma esnasında bulunan Mektupta bu eserin ilk onarımında şantiye şefi olarak görev yaptım,ben bu eserin yeniden kazanılmasında emeği geçen bütün çalışanlarıma ve bu eserin nesiller boyu ayakta kalması için uğraşacak tüm insanlığa Allah’tan kolaylıklar diliyorum, diye bir not bırakarak geleceğe mektup ve para bırakıp iyi Dilek ve temennilerde bulunmuş ve ecdadımızın yaptığı gibi tarihe not düşmüş.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (