( (

Bir Rekor Daha Geldi! Doların Artışı Durmuyor

Ekonomi (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 18.09.2020 - 14:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bir Rekor Daha Geldi! Doların Artışı Durmuyor

Dolar kuru, 7,50 seviyesine çıkmasının ardından artmaya devam ediyor. Güne 7,55 liradan başlayan dolar, 7,56 liraya kadar yükselerek yeni bir rekora daha imza attı
Amerikan Merkez Bankası (Fed) dün akşam saatlerinde yaptığı toplantıda piyasaya üç yıl daha yüzde 0 faizle dolar vereceğini açıkladı. Piyasada daha fazla dolar olacak olması Türkiye gibi döviz açığı olan ülkeler için sevindirici olsa da Fed’in Amerikan ekonomisine ilişkin yaptığı olumsuz tahminler TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu. FED'in düşük faiz politikasında ısrar etmesine karşın ülke ekonomisini destekleyecek adımlar atmamasının doların güçlenmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.   Dolar bu sabah güne 7.55 civarında başlarken daha sonra 7,56’yı görerek rekorunu tazeledi. Piyasalarda önümüzdeki hafta açıklanacak Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi bankanın kuvvetlenen sıkılaştırma adımları izleniyor. Piyasalarda bugün TCMB’nin de yakından izlediği beklenti anketini takip edecek.
Dolar kuru, 7,50 seviyesine çıkmasının ardından artmaya devam ediyor. Güne 7,55 liradan başlayan dolar, 7,56 liraya kadar yükselerek yeni bir rekora daha imza attı

Amerikan Merkez Bankası (Fed) dün akşam saatlerinde yaptığı toplantıda piyasaya üç yıl daha yüzde 0 faizle dolar vereceğini açıkladı. Piyasada daha fazla dolar olacak olması Türkiye gibi döviz açığı olan ülkeler için sevindirici olsa da Fed’in Amerikan ekonomisine ilişkin yaptığı olumsuz tahminler TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu. FED'in düşük faiz politikasında ısrar etmesine karşın ülke ekonomisini destekleyecek adımlar atmamasının doların güçlenmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.

 

Dolar bu sabah güne 7.55 civarında başlarken daha sonra 7,56’yı görerek rekorunu tazeledi. Piyasalarda önümüzdeki hafta açıklanacak Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi bankanın kuvvetlenen sıkılaştırma adımları izleniyor. Piyasalarda bugün TCMB’nin de yakından izlediği beklenti anketini takip edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (