( (

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) KTÜN Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Eğitim 04.03.2021 - 15:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) KTÜN Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Bilgisayar Mühendisleri arasındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak ve ülkenin bilişim alanındaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) bu yıl 22-28 Mart 2021 tarihinde Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde gerçekleşecek. KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi olan BİLMÖK yönetiminde görevli Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerini makamında kabul ederek kongre hakkında bilgi aldı.
16 yıldır farklı üniversitelerde gerçekleştirilen BİLMÖK, bu yıl 22-28 Mart tarihleri arasında KTÜN ev sahipliğinde, online ortamda sosyal medya kanalları aracılığıyla gerçekleşmesi planlanıyor. Kongre boyunca öğrenciler alana yönelik güncel konuları sektör ve akademinin önde gelen isimleriyle değerlendirme fırsatı yakalayacak.   Ziyarette KTÜN Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve BİLMÖK temsilcileri Ahmet Giray Topçular, Sumru Nayir ve Gunef Şahin, bu yıl Konya Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek kongre hakkında Rektör Özçelik’i bilgilendirdi.   Rektör Prof. Dr. Özçelik, KTÜN öğrencilerinin bu tarz etkinliklerde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek belirterek, “Öğrencilerimizin meslek derslerini almanın yanında, mesleki ya da mesleki olmayan sosyal etkinliklere katılmaları, kendilerini yetiştirecek her türlü etkinlikte bulunmaları çok önemli. Öğrencilerimizin derslerinin yanı sıra staj ya da öğretim üyelerimizin yürüttüğü projelerde yer almaları bir mühendis için kendini yetiştirme fırsatı bulabileceği ortamlardır. Burada bize düşen de öğrencilerimize bu tarz ortamların sağlanmasına öncülük etmek. Bu noktada öğrencilerimizin faydalanabilmesi için gelişmiş bilgisayara laboratuvarları kurduk, çeşitli yazılım programları satın aldık hepsi öğrenci ve öğretim elemanlarının hizmetinde. Öğrencilerimizden beklentimiz kendilerini geliştirecek faaliyetlerde bulunmaları. Öğrenci kongreleri de öğrencilerin yenilikleri takip ederek, sektörle buluşmasına imkân verecek platformalar. Bu sene üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek kongrede öğrencilerin güzel kazanımlar elde etmesini temenni ediyorum” dedi.   İlk olarak 2005 yılında, fikir üreten ve çözüm sunan bir nesil ortaya çıkması amacı ile başlatmış olan BİLMÖK kısa bir süre içerisinde öğrencilerden çok büyük ilgi görüp resmi olarak Türkiye’nin en büyük ulusal öğrenci kongresi haline geldi. Kongre bilişim alanlarını içeren yazılım, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin daha lisans aşamasında sektörle yakınlaşmasını sağlayarak alanda kendilerini yetiştirme fırsatı bulacakları ortamlar sağlıyor.
Bilgisayar Mühendisleri arasındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak ve ülkenin bilişim alanındaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) bu yıl 22-28 Mart 2021 tarihinde Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde gerçekleşecek. KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi olan BİLMÖK yönetiminde görevli Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerini makamında kabul ederek kongre hakkında bilgi aldı.

16 yıldır farklı üniversitelerde gerçekleştirilen BİLMÖK, bu yıl 22-28 Mart tarihleri arasında KTÜN ev sahipliğinde, online ortamda sosyal medya kanalları aracılığıyla gerçekleşmesi planlanıyor. Kongre boyunca öğrenciler alana yönelik güncel konuları sektör ve akademinin önde gelen isimleriyle değerlendirme fırsatı yakalayacak.

 

Ziyarette KTÜN Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve BİLMÖK temsilcileri Ahmet Giray Topçular, Sumru Nayir ve Gunef Şahin, bu yıl Konya Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek kongre hakkında Rektör Özçelik’i bilgilendirdi.

 

Rektör Prof. Dr. Özçelik, KTÜN öğrencilerinin bu tarz etkinliklerde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek belirterek, “Öğrencilerimizin meslek derslerini almanın yanında, mesleki ya da mesleki olmayan sosyal etkinliklere katılmaları, kendilerini yetiştirecek her türlü etkinlikte bulunmaları çok önemli. Öğrencilerimizin derslerinin yanı sıra staj ya da öğretim üyelerimizin yürüttüğü projelerde yer almaları bir mühendis için kendini yetiştirme fırsatı bulabileceği ortamlardır. Burada bize düşen de öğrencilerimize bu tarz ortamların sağlanmasına öncülük etmek. Bu noktada öğrencilerimizin faydalanabilmesi için gelişmiş bilgisayara laboratuvarları kurduk, çeşitli yazılım programları satın aldık hepsi öğrenci ve öğretim elemanlarının hizmetinde. Öğrencilerimizden beklentimiz kendilerini geliştirecek faaliyetlerde bulunmaları. Öğrenci kongreleri de öğrencilerin yenilikleri takip ederek, sektörle buluşmasına imkân verecek platformalar. Bu sene üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek kongrede öğrencilerin güzel kazanımlar elde etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

İlk olarak 2005 yılında, fikir üreten ve çözüm sunan bir nesil ortaya çıkması amacı ile başlatmış olan BİLMÖK kısa bir süre içerisinde öğrencilerden çok büyük ilgi görüp resmi olarak Türkiye’nin en büyük ulusal öğrenci kongresi haline geldi. Kongre bilişim alanlarını içeren yazılım, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin daha lisans aşamasında sektörle yakınlaşmasını sağlayarak alanda kendilerini yetiştirme fırsatı bulacakları ortamlar sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (