( (

Bektaş: Konya Susuzluğa Mahkûm Edilmemelidir

Bölge 02.05.2021 - 13:56, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş: Konya Susuzluğa Mahkûm Edilmemelidir

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyesi Uğurtan Akgül, Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş Karatay ilçesindeki tarlalarını sulayamayan Yarma ve Göçü mahallesindeki çiftçilerle bir araya geldi. Ekili arazileri inceleyerek; Konya’nın susuzluğa mahkûm edilmemesi gerektiğini ve DSİ ve ilgili kurumlardan çiftçilerin su sıkıntısının giderilmesini istedi.
Konya çiftçisinin susuzluğa mahkûm edilmemesi gerektiğini belirten CHP Konya İl Barış Bektaş, “5 yıldır Konya’nın su ihtiyacının giderilmesi için iktidara önerilerde bulunuyoruz.  Konya kapalı bir havza yıllık 4,5 milyar metre küp su birikiyor. O miktardaki arazide kullanılıyor. Oysa Konya’nın 15 milyar metre küp tarımsal sulamaya ihtiyacı vardır. Susuzluğa mahkûm edilmemelidir.  Güney Doğu Anadolu projesi yapıldı. 55 milyar metre küp su kaynağı sağlandı. Burada kullanılan sadece 15 milyar metre küpü kullanılıyor. 40 milyar metre küp su boşa gidiyor. Neden Konya’ya getirilmesin? Yıllardır Konya’ya Seyhan’dan, Fırat’tan Dicle’den Kızılırmak’tan su getirilmek zorunluluğu vardır diyoruz. İktidar çiftçiye yapılacak 10 milyar liralık bu yatırımı çok görerek yapmıyor. Sadece bu paranın iki katını Kanal İstanbul’da köprüler için harcanacaktır. Buranın 10 katı parayı Kanal İstanbul için harcayacaktır. Konya’nın su sorunun çözümü için ciddi bir devlet projesi gerekiyor.  Konya’nın ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek, orta doğuyu doyuracak bir projedir.  Bu projede karlılık düşünülmez. İktidarı sorumluluğa davet ediyoruz. Acil bu bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için DSİ ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Çiftçimizin tarlasındaki ürünü yanmasın ve verimi düşmesin diyoruz. Su ihtiyacı giderilmesini istiyoruz. Her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya ve tarımsal sulama sorunun çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.   Haklı ve adaletli su dağıtımı bekliyoruz Çiftçi İsmail Karagöz haklı ve adaletli bir su dağıtımı yapılmasını beklediklerini ifade ederek, “Konya ovasının susuzluğa mahkûm edilmesini çiftçiler olarak istemiyoruz. Yarma, Göçü, Sakyatan, Karakaya, Divanlar ve Zincirli mahallesinde çiftçiler, susuzlukla boğuşuyor. Ürünleri tarlada yanacaktır. Biz eşit ve haklı olarak bir su dağıtımı bekliyoruz. Bakın şu araziye insanlar ekerken gübresini mazotunu da harcıyorlar.  Bu ekinlere can suyu vermezseniz bu ekinlerden verim alamazsınız. Kuraklığa mahkûm ediyorsunuz. 15 bin dönüm ekili araziyi susuz bırakamazsınız.  En azından çiftçinin mahsulünü kaldırması için bir defaya mahsus barajlardan, Çumra’dan ve Beyşehir gölünden can suyu verilmesini istiyoruz.  Haklı ve adaletli bir su dağıtımı ve çiftçiye destek bekliyoruz. Çiftçilerimizin sorunlarıyla ilgilendiğinden dolayı başkanımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyesi Uğurtan Akgül, Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş Karatay ilçesindeki tarlalarını sulayamayan Yarma ve Göçü mahallesindeki çiftçilerle bir araya geldi. Ekili arazileri inceleyerek; Konya’nın susuzluğa mahkûm edilmemesi gerektiğini ve DSİ ve ilgili kurumlardan çiftçilerin su sıkıntısının giderilmesini istedi.

Konya çiftçisinin susuzluğa mahkûm edilmemesi gerektiğini belirten CHP Konya İl Barış Bektaş,

“5 yıldır Konya’nın su ihtiyacının giderilmesi için iktidara önerilerde bulunuyoruz.  Konya kapalı bir havza yıllık 4,5 milyar metre küp su birikiyor. O miktardaki arazide kullanılıyor. Oysa Konya’nın 15 milyar metre küp tarımsal sulamaya ihtiyacı vardır. Susuzluğa mahkûm edilmemelidir.  Güney Doğu Anadolu projesi yapıldı. 55 milyar metre küp su kaynağı sağlandı. Burada kullanılan sadece 15 milyar metre küpü kullanılıyor. 40 milyar metre küp su boşa gidiyor. Neden Konya’ya getirilmesin? Yıllardır Konya’ya Seyhan’dan, Fırat’tan Dicle’den Kızılırmak’tan su getirilmek zorunluluğu vardır diyoruz. İktidar çiftçiye yapılacak 10 milyar liralık bu yatırımı çok görerek yapmıyor. Sadece bu paranın iki katını Kanal İstanbul’da köprüler için harcanacaktır. Buranın 10 katı parayı Kanal İstanbul için harcayacaktır. Konya’nın su sorunun çözümü için ciddi bir devlet projesi gerekiyor.  Konya’nın ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek, orta doğuyu doyuracak bir projedir.  Bu projede karlılık düşünülmez. İktidarı sorumluluğa davet ediyoruz. Acil bu bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için DSİ ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Çiftçimizin tarlasındaki ürünü yanmasın ve verimi düşmesin diyoruz. Su ihtiyacı giderilmesini istiyoruz. Her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya ve tarımsal sulama sorunun çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Haklı ve adaletli su dağıtımı bekliyoruz

Çiftçi İsmail Karagöz haklı ve adaletli bir su dağıtımı yapılmasını beklediklerini ifade ederek, “Konya ovasının susuzluğa mahkûm edilmesini çiftçiler olarak istemiyoruz. Yarma, Göçü, Sakyatan, Karakaya, Divanlar ve Zincirli mahallesinde çiftçiler, susuzlukla boğuşuyor. Ürünleri tarlada yanacaktır. Biz eşit ve haklı olarak bir su dağıtımı bekliyoruz. Bakın şu araziye insanlar ekerken gübresini mazotunu da harcıyorlar.  Bu ekinlere can suyu vermezseniz bu ekinlerden verim alamazsınız. Kuraklığa mahkûm ediyorsunuz. 15 bin dönüm ekili araziyi susuz bırakamazsınız.  En azından çiftçinin mahsulünü kaldırması için bir defaya mahsus barajlardan, Çumra’dan ve Beyşehir gölünden can suyu verilmesini istiyoruz.  Haklı ve adaletli bir su dağıtımı ve çiftçiye destek bekliyoruz. Çiftçilerimizin sorunlarıyla ilgilendiğinden dolayı başkanımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (