( (

Bektaş; “Bayramlar, Sevincin, Barışın Ve Kardeşliğin Özel Günleridir”

Gündem 12.05.2021 - 16:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “Bayramlar, Sevincin, Barışın Ve Kardeşliğin Özel Günleridir”

Ramazan Bayramıyla dolasıyla bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, dini ve milli bayramlarımızın sevincin, barışın ve kardeşliğin özel günleri olduğunu belirtti.
Barış Bektaş Ramazan Bayramı kutlama mesajının devamında şunları dile getirdi:  “Sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz bir Ramazan ayını daha geride bırakarak,  bir bayrama daha kavuştuk. Salgından dolayı burukta olsa bu bayramı evlerimizde sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı birbirimizi ziyaret edemeyip, bayramlaşamayacağız. Bayramı evlerimizde kutlayacağız. Bunun üzüntüsü içinde olmamalıyız. Hepimizin sağlığı önemlidir. Umut ediyorum ki bayram sonu salgının hızı düşerek, tekrar normal hayata kavuşuruz. Gelecek bayramları da bayram havasında geçiririz. Adaletle yöneten, yoksulun yanında olan, yoksulluğu yenmek için mücadele eden, iftira atmayan, kul hakkı yemeyen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), bayramların coşkuyla kutlanmasını ister. O’nun için bayramlar ‘Yardımlaşmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeşliğin özel günleridir. Bu anlayış içinde olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuzda kalmaz” dedi.   Salgının önüne geçmek için alının tedbirlere uymalıyız   Salgına karşı herkesin tedbirlere uyması konusunda uyaran Barış Bektaş, “Bir yıla aşkındır yaşadığımız salgından kurtulmanın yollarından en önemlisi alınan tedbirlere uymadır. Bu tedbirlerden hiçbir şekilde taviz vermemektir. Maskemizi takarak, sosyal mesafeyi koruyarak ve temizliği önem vererek salgının yayılmasının önüne birlikte geçmiş olacağız. Umarım bu bayram ülkemizde ve coğrafyamızdaki olumsuzlukların bitmesine ve en önemlisi de dünya da ve ülkemizdeki koronavirüs salgının sona ermesine vesile olur. İnsanlar mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşar. Ülkemize, İslam âlemine mutluluk ve huzur getirir. Ülkemize ve bizlere özgürlük ve demokrasi içerisinde ulusal ve dini bayramlarımızı yaşama fırsatını veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olması dileğiyle, Ramazan bayramınızı en içten duygularımızla kutlarız.”
Ramazan Bayramıyla dolasıyla bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, dini ve milli bayramlarımızın sevincin, barışın ve kardeşliğin özel günleri olduğunu belirtti.

Barış Bektaş Ramazan Bayramı kutlama mesajının devamında şunları dile getirdi:  “Sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul ettiğimiz bir Ramazan ayını daha geride bırakarak,  bir bayrama daha kavuştuk. Salgından dolayı burukta olsa bu bayramı evlerimizde sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı birbirimizi ziyaret edemeyip, bayramlaşamayacağız. Bayramı evlerimizde kutlayacağız. Bunun üzüntüsü içinde olmamalıyız. Hepimizin sağlığı önemlidir. Umut ediyorum ki bayram sonu salgının hızı düşerek, tekrar normal hayata kavuşuruz. Gelecek bayramları da bayram havasında geçiririz. Adaletle yöneten, yoksulun yanında olan, yoksulluğu yenmek için mücadele eden, iftira atmayan, kul hakkı yemeyen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), bayramların coşkuyla kutlanmasını ister. O’nun için bayramlar ‘Yardımlaşmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeşliğin özel günleridir. Bu anlayış içinde olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuzda kalmaz” dedi.

 

Salgının önüne geçmek için alının tedbirlere uymalıyız

 

Salgına karşı herkesin tedbirlere uyması konusunda uyaran Barış Bektaş, “Bir yıla aşkındır yaşadığımız salgından kurtulmanın yollarından en önemlisi alınan tedbirlere uymadır. Bu tedbirlerden hiçbir şekilde taviz vermemektir. Maskemizi takarak, sosyal mesafeyi koruyarak ve temizliği önem vererek salgının yayılmasının önüne birlikte geçmiş olacağız. Umarım bu bayram ülkemizde ve coğrafyamızdaki olumsuzlukların bitmesine ve en önemlisi de dünya da ve ülkemizdeki koronavirüs salgının sona ermesine vesile olur. İnsanlar mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşar. Ülkemize, İslam âlemine mutluluk ve huzur getirir. Ülkemize ve bizlere özgürlük ve demokrasi içerisinde ulusal ve dini bayramlarımızı yaşama fırsatını veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olması dileğiyle, Ramazan bayramınızı en içten duygularımızla kutlarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (