( (

Bakanlıktan "Seyahat İzin Belgesi" Konulu Ek Genelge

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 30.04.2021 - 16:51, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bakanlıktan "Seyahat İzin Belgesi" Konulu Ek Genelge

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi. Genelge kapsamında seyahat sırasında kimlerin kimlik kartı ve görev belgesi ibraz etmesinin yeterli olacağı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanmanın açıklanması sonrası kimlerin yasaktan muaf olacağı ve görev belgesi kullanımı kafalarda soru işareti bırakmıştı. İçişleri Bakanlığı bu kapsamda 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi. Genelge kapsamında; zorunlu bir kamusal görevin ifası için kurumlarınca görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin yanı sıra profesyonel spor müsabakaları ile yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacağına yönelik ilgili federasyonlarınca belge düzenlenmiş olan milli sporcular, yöneticiler ve diğer görevlilerin her türlü vasıtayla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak. 
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi. Genelge kapsamında seyahat sırasında kimlerin kimlik kartı ve görev belgesi ibraz etmesinin yeterli olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanmanın açıklanması sonrası kimlerin yasaktan muaf olacağı ve görev belgesi kullanımı kafalarda soru işareti bırakmıştı. İçişleri Bakanlığı bu kapsamda 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi.

Genelge kapsamında; zorunlu bir kamusal görevin ifası için kurumlarınca görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin yanı sıra profesyonel spor müsabakaları ile yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacağına yönelik ilgili federasyonlarınca belge düzenlenmiş olan milli sporcular, yöneticiler ve diğer görevlilerin her türlü vasıtayla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (