( (

Antalya’ya En Çok Ruslar Yerleşiyor

Turizm 23.11.2020 - 10:02, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Antalya’ya En Çok Ruslar Yerleşiyor

Antalya'da 109 ülkeden 104 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor. Antalya'ya yerleşimde 17 bin 500 ile birinci sırada Ruslar yer alıyor
Antalya'da 109 ülkeden 104 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor. Antalya'ya yerleşimde 17 bin 500 ile birinci sırada Ruslar yer alıyor Türk turizminin kalbi olan Antalya, yıllık 16 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlamada lider turizm kenti olması yanı sıra yerleşik yabancıların gayrimenkul alarak yerleşme de birinci sırada geliyor. Antalya'da 109 ülkeden 104 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor. Antalya'ya yerleşimde 17 bin 500 ile birinci sırada Ruslar yer alıyor. Yerleşimde 17 bin 500 Rus'un 7 bin 200'nü Alanya, Alanya'yı 2 bin 140 kişiyle Muratpaşa, Muratpaşa'yı 4 bin 120 kişiyle Konyaalt, Konyaaltı'nı bin 40 kişiyle Kemer, Kemer'i 690'la kişiyle Manavgat Side takip ediyor. Antalya Türk-Rus Dostluk Grubu Derneği Başkanı Andrey Baranov,'' Bundan 20 yıl önce her Rus'un hayali ölmeden Antalya'da bir defa tatil yapmak olduğunu artık günümüzde bunun yerini maddi durumu iyi olan Rusların ömrünün sonbaharında Alanya, yada Kemer, yada Manavgat-Side, yada Konyaaltında bir daire plajlarda köprğiyle dolaşmak oldu. Yerleşmede birinci sırada yer Alanya. Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) alarak Alanya, Kemer'e, Side'ye ve Konyaaltı'na büyüleniyorlar. Portakal, Mandalina nar ve limon bahçesi içinde müstakil ev içinde yaşamak isteyen Rusların ise Manavgat'ın köyleri ile Mersin'in Silifke, Silifke Taşucu, Erdemli'ye yerleşiyor. Ayrıca Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Köyünde kurulan Akkuyu Nükleer Tesisinde çok sayıda mühendis çalıştığı için Türkiye'de Silifke ve Antalya'da Rus çocuklarının okuması için okulları var. ''diye konuştu. Alanya Arbathome Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Sahibi Asım Baştuğ, Alanya'ya yerleşimde birinci sırada Ruslar ve (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkeleri içinde de Kazakistanlılar yer aldığını söyledi. Rusları ikinci sırada İranlılar takip ettiğini üçüncü sırada ise Almanların olduğunu belirten Asım Baştuğ, ''Alanya yabancıların yerleşmesinde adeta Birleşmiş Milletler(BM) gibi. Alanya'ya 48 farklı ülkeden yerleşim var. En fazla yerleşim Alanya Mahmutlar Mahallesi.'' ifadesinde bulundu. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Antalya'da 109 ülkeden 104 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor. Antalya'ya yerleşimde 17 bin 500 ile birinci sırada Ruslar yer alıyor
Antalya'da 109 ülkeden 104 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor. Antalya'ya yerleşimde 17 bin 500 ile birinci sırada Ruslar yer alıyor


Türk turizminin kalbi olan Antalya, yıllık 16 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlamada lider turizm kenti olması yanı sıra yerleşik yabancıların gayrimenkul alarak yerleşme de birinci sırada geliyor.
Antalya'da 109 ülkeden 104 bin 500 yerleşik yabancı yaşıyor. Antalya'ya yerleşimde 17 bin 500 ile birinci sırada Ruslar yer alıyor.

antalya’ya-en-cok-ruslar-.jpgYerleşimde 17 bin 500 Rus'un 7 bin 200'nü Alanya, Alanya'yı 2 bin 140 kişiyle Muratpaşa, Muratpaşa'yı 4 bin 120 kişiyle Konyaalt, Konyaaltı'nı bin 40 kişiyle Kemer, Kemer'i 690'la kişiyle Manavgat Side takip ediyor.

antalya’ya-en-cok-ruslar--001.jpgAntalya Türk-Rus Dostluk Grubu Derneği Başkanı Andrey Baranov,'' Bundan 20 yıl önce her Rus'un hayali ölmeden Antalya'da bir defa tatil yapmak olduğunu artık günümüzde bunun yerini maddi durumu iyi olan Rusların ömrünün sonbaharında Alanya, yada Kemer, yada Manavgat-Side, yada Konyaaltında bir daire plajlarda köprğiyle dolaşmak oldu.

antalya’ya-en-cok-ruslar--002.jpgYerleşmede birinci sırada yer Alanya. Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) alarak Alanya, Kemer'e, Side'ye ve Konyaaltı'na büyüleniyorlar. Portakal, Mandalina nar ve limon bahçesi içinde müstakil ev içinde yaşamak isteyen Rusların ise Manavgat'ın köyleri ile Mersin'in Silifke, Silifke Taşucu, Erdemli'ye yerleşiyor. Ayrıca Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Köyünde kurulan Akkuyu Nükleer Tesisinde çok sayıda mühendis çalıştığı için Türkiye'de Silifke ve Antalya'da Rus çocuklarının okuması için okulları var. ''diye konuştu.

antalya’ya-en-cok-ruslar--003.jpg
Alanya Arbathome Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Sahibi Asım Baştuğ, Alanya'ya yerleşimde birinci sırada Ruslar ve (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkeleri içinde de Kazakistanlılar yer aldığını söyledi. Rusları ikinci sırada İranlılar takip ettiğini üçüncü sırada ise Almanların olduğunu belirten Asım Baştuğ, ''Alanya yabancıların yerleşmesinde adeta Birleşmiş Milletler(BM) gibi. Alanya'ya 48 farklı ülkeden yerleşim var. En fazla yerleşim Alanya Mahmutlar Mahallesi.'' ifadesinde bulundu.
antalya’ya-en-cok-ruslar--004.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (