( (

Alaboyun Bra Holding Yönetimine Aday Olacak

İş Dünyası 30.04.2021 - 14:50, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Alaboyun Bra Holding Yönetimine Aday Olacak

Ali Rıza Alaboyun Bera Holding’in önümüzdeki olağan genel kuruluna yönetim kurulu için yeni bir listeyle katılacağını açıkladı. Son 4 buçuk yıldır holdinge birçok emeği geçtiğini, gelinen başarının devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Alaboyun, bu amaçla holdingi yalnız bırakmak gibi bir sorumluluktan kaçmayacağını dile getirdi.
Alaboyun kendisiyle birlikte genel kurulda önerilecek 5 kişilik yeni yönetim kurulu listesini hem kamuoyuna hem de küçük ortaklara açıklamanın kurumsal yönetişim ilkelerinin bir gereği olduğunu ifade etti. Alaboyun’un yönetim kurulu listesinde isimler şunlardan oluşuyor; Ali Rıza ALABOYUN Enerji Eski Bakanı olarak hizmet etti, 3 dönem Aksaray milletvekili olarak parlamentoda bulundu. EtiBank’ın eski genel müdür yardımcısı olan Ali Rıza Alaboyun son 4 buçuk yıldır Bera Holding yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktaydı. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Pennsylvania State Üniversitesi mezunu olan Alaboyun kamu ve özel sektördeki tecrübesi ve ilişkiler ağı ile holdingi başarılı bir noktaya taşıdı Nevzat PAKDİL TBMM başkan vekili görevinde bulundu. Halen Türk Parlamenterler Birliği başkanı olarak devam etmektedir. Nevzat Pakdil Başbakanlık Personel Prensipleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir İETT genel müdürlüklerinde de bulundu. Halen New Bridge şirketinde yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyor. Nevzat Pakdil aynı zamanda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanın da kayınbiraderidir. Nevzat Pakdil’in Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden lisans, Türkiye Ortadoğu amme idaresi enstitüsünden kamu yönetim master derecesi vardır. Ülker GÜZEL Eski bakanlarımızdan rahmetli Hasan Celal Güzel’in eşi olan Ülker Güzel geniş bir bürokrasi tecrübesine sahiptir. Dış ticaret müsteşar yardımcılığı, Devlet Planlama Teşkilatı genel müdür yardımcılığı, New York ve Stockholm ticaret müşavirliği görevinde bulunan Ülker Güzel birleşmiş milletler projelerinde görev aldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Ülker Güzel annesi tarafından Konya’dan Çelebiler sülalesi ile kökleri Mevlana’ya kadar ulaşmaktadır. Süleyman YILMAZ Halen Kobi A.Ş’nin genel müdürlüğü görevini yürüten Süleyman Yılmaz son 3 yıldır Bera Holding yönetim kurulu bağımsız üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan Süleyman Yılmaz finansman, yatırım, borsa ve SPK mevzuatları konusunda uzman bir kişidir. Bera Holdingde de Konya Kâğıt Fabrikasının halka arz konusuna öncülük etmiştir. Aslen Konya Beyşehir’li olan Süleyman Yılmaz ve ailesi Kombassan Holdingin kurucu ortaklarındandır. Hüseyin ÜZER Bilkent Üniversitesi Ekonomi mezunu ve İngiltere Cambridge üniversitesinde MBA masterını yapmıştır. Sermaye Piyasası Kurulunda daire başkanlığı görevinden ayrılarak özel sektöre geçen Hüseyin Üzer Başkent Gaz, Torunlar gayrimenkul yatırım ortaklığı gibi firmaların borsaya açılmasına öncülük etmiştir. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu konularında uzman olan Hüseyin Üzer aslen Konya Beyşehir’dendir.  
Ali Rıza Alaboyun Bera Holding’in önümüzdeki olağan genel kuruluna yönetim kurulu için yeni bir listeyle katılacağını açıkladı. Son 4 buçuk yıldır holdinge birçok emeği geçtiğini, gelinen başarının devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Alaboyun, bu amaçla holdingi yalnız bırakmak gibi bir sorumluluktan kaçmayacağını dile getirdi.

Alaboyun kendisiyle birlikte genel kurulda önerilecek 5 kişilik yeni yönetim kurulu listesini hem kamuoyuna hem de küçük ortaklara açıklamanın kurumsal yönetişim ilkelerinin bir gereği olduğunu ifade etti. Alaboyun’un yönetim kurulu listesinde isimler şunlardan oluşuyor;

Ali Rıza ALABOYUN

Enerji Eski Bakanı olarak hizmet etti, 3 dönem Aksaray milletvekili olarak parlamentoda bulundu. EtiBank’ın eski genel müdür yardımcısı olan Ali Rıza Alaboyun son 4 buçuk yıldır Bera Holding yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktaydı. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Pennsylvania State Üniversitesi mezunu olan Alaboyun kamu ve özel sektördeki tecrübesi ve ilişkiler ağı ile holdingi başarılı bir noktaya taşıdı

Nevzat PAKDİL

TBMM başkan vekili görevinde bulundu. Halen Türk Parlamenterler Birliği başkanı olarak devam etmektedir. Nevzat Pakdil Başbakanlık Personel Prensipleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir İETT genel müdürlüklerinde de bulundu. Halen New Bridge şirketinde yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyor. Nevzat Pakdil aynı zamanda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanın da kayınbiraderidir. Nevzat Pakdil’in Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden lisans, Türkiye Ortadoğu amme idaresi enstitüsünden kamu yönetim master derecesi vardır.

Ülker GÜZEL

Eski bakanlarımızdan rahmetli Hasan Celal Güzel’in eşi olan Ülker Güzel geniş bir bürokrasi tecrübesine sahiptir. Dış ticaret müsteşar yardımcılığı, Devlet Planlama Teşkilatı genel müdür yardımcılığı, New York ve Stockholm ticaret müşavirliği görevinde bulunan Ülker Güzel birleşmiş milletler projelerinde görev aldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Ülker Güzel annesi tarafından Konya’dan Çelebiler sülalesi ile kökleri Mevlana’ya kadar ulaşmaktadır.

Süleyman YILMAZ

Halen Kobi A.Ş’nin genel müdürlüğü görevini yürüten Süleyman Yılmaz son 3 yıldır Bera Holding yönetim kurulu bağımsız üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan Süleyman Yılmaz finansman, yatırım, borsa ve SPK mevzuatları konusunda uzman bir kişidir. Bera Holdingde de Konya Kâğıt Fabrikasının halka arz konusuna öncülük etmiştir. Aslen Konya Beyşehir’li olan Süleyman Yılmaz ve ailesi Kombassan Holdingin kurucu ortaklarındandır.

Hüseyin ÜZER

Bilkent Üniversitesi Ekonomi mezunu ve İngiltere Cambridge üniversitesinde MBA masterını yapmıştır. Sermaye Piyasası Kurulunda daire başkanlığı görevinden ayrılarak özel sektöre geçen Hüseyin Üzer Başkent Gaz, Torunlar gayrimenkul yatırım ortaklığı gibi firmaların borsaya açılmasına öncülük etmiştir. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu konularında uzman olan Hüseyin Üzer aslen Konya Beyşehir’dendir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (