( (

Akşener'den Bahçeli'nin 'AYM Kapatılsın' Çıkışına Cevap

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 01.04.2021 - 15:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Akşener'den Bahçeli'nin 'AYM Kapatılsın' Çıkışına Cevap

İYİ Parti lideri Akşener, MHP lideri Bahçeli'nin 'HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır' sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Racon kesen açıklamalar hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymuyor. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisini evine dönmeye davet ediyorum" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması için yapılan başvuruya ilişkin iddianameyi eksik bularak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmesini değerlendirdi.  İYİ Parti lideri Akşener, "Hukukçu değilim. Yargıtay'ın iddianamesindeki AYM raportörünün bu eksikliklerinin düzeltilmesi amacıyla geri gönderdiği bilgim var. Dolayısıyla bu normal prosedür gibi görünüyor" dedi. 'KENDİSİNİ EVE DÖNMEYE DAVET EDİYORUM' Bahçeli'nin, iade kararı sonrası yaptığı 'AYM kapatılsın' çıkışını da değerlendiren Akşener, "Bahçeli sürekli ‘kapatın’ dediği için, Yargıtay hızlı bir dosya hazırladı. Fakat başka bir durum var" diyerek şu sözleri kaydetti: "Erdoğan’ın ikinci kez seçilip seçilmeyeceğine dair tartışmalar var. Bahçeli de Erdoğan’ın üzülmesini istemediği için AYM’yi taşlamaya başladı. Ama bunları bir tarafa koyarsak, bu tür çok üst perdeden ve racon kesen açıklamaların hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisinin bir yakın kardeşinin kız kardeşi olarak kendisini eve dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Evinde dinlenmeye davet ediyorum." BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması için hazırlanan iddianameyi iade eden Anayasa Mahkemesi'ne sert tepki göstermiş, "HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" demişti.
İYİ Parti lideri Akşener, MHP lideri Bahçeli'nin 'HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır' sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Racon kesen açıklamalar hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymuyor. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisini evine dönmeye davet ediyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerAnayasa Mahkemesi'nin (AYM) Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması için yapılan başvuruya ilişkin iddianameyi eksik bularak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmesini değerlendirdi. 

İYİ Parti lideri Akşener, "Hukukçu değilim. Yargıtay'ın iddianamesindeki AYM raportörünün bu eksikliklerinin düzeltilmesi amacıyla geri gönderdiği bilgim var. Dolayısıyla bu normal prosedür gibi görünüyor" dedi.

'KENDİSİNİ EVE DÖNMEYE DAVET EDİYORUM'

Bahçeli'nin, iade kararı sonrası yaptığı 'AYM kapatılsın' çıkışını da değerlendiren Akşener, "Bahçeli sürekli ‘kapatın’ dediği için, Yargıtay hızlı bir dosya hazırladı. Fakat başka bir durum var" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Erdoğan’ın ikinci kez seçilip seçilmeyeceğine dair tartışmalar var. Bahçeli de Erdoğan’ın üzülmesini istemediği için AYM’yi taşlamaya başladı. Ama bunları bir tarafa koyarsak, bu tür çok üst perdeden ve racon kesen açıklamaların hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisinin bir yakın kardeşinin kız kardeşi olarak kendisini eve dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Evinde dinlenmeye davet ediyorum."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması için hazırlanan iddianameyi iade eden Anayasa Mahkemesi'ne sert tepki göstermiş, "HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (