( (

Akınsoft’dan Doğaya Büyük Katkı

Teknoloji 05.06.2021 - 12:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Akınsoft’dan Doğaya Büyük Katkı

Yıllık 300.000 kW/h elektrik üretimi gerçekleştirilecek olan “Güneş Enerji Santrali Yatırımı” ile finansal anlamda sağlanacak tasarrufun yanı sıra çevresel anlamda doğaya da büyük bir katkı sunulacak.
Bilişim ve robotik teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla ilklere imza atan Türkiye’nin Yazılım Markası AKINSOFT bilime ve insanlığa hizmet gayesiyle yeni projelere imza atmaya devam ediyor. 26 yıldır yüksek teknoloji üretimine öncülük eden, sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini ve yatırımlarını sürdüren AKINSOFT, robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren, bünyesinde kurmuş olduğu Dünyanın ilk insansı robot fabrikası AKINROBOTICS ’de yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bu bağlamda AKINSOFT Türkiye’nin Yerli Robotik Markası AKINROBOTICS İnsansı Robot Fabrikası Yerleşke çatısına Güneş Enerji Santrali kurulumu gerçekleştirdi. AKINSOFT bu projesi ile tüm platformlarda olduğu gibi ülke ekonomisi ve çevresel sorunların çözümüne de çok önemli bir katma değer kazanımı sağlamayı amaçlıyor. 1800m²’lik alana kurulumu yapılan 200 kWp DC gücündeki Güneş Enerji Santrali ile yıllık 300.000 kW/h elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Bu üretim ile büyük ölçüde finansal tasarrufun yanında, çevresel anlamda doğaya da büyük katkı sunulacak. Proje ile yıllık önlenecek emisyon miktarı 131.856 kg. olacak ve her yıl 320 adet ağacın kesilmesinin önüne geçilerek doğaya da önemli bir katkı sunulmuş olacak. Ayrıca AKINROBOTICS bünyesinde kurulu bulunan yağmur su biriktirme kanallarıyla yağmur suları 102 metreküp kapasiteye sahip su deposunda biriktiriliyor ve depoda muhafaza edilerek fabrika arazisinde bulunan ağaçlar ile ekili alanların sulanmasında değerlendiriliyor. Böylelikle bu sular boşa gitmeyerek doğa için yeniden kullanılıyor. Doğaya olan borcunun bilinciyle, öncülük ettiği bu projelerin tüm ülke çapında da yaygınlaşacağının inancını taşıyan Türkiye’nin Yerli Yazılım ve Robotik Markası AKINSOFT ve AKINROBOTICS, yüksek teknoloji yolunda gerçekleştirdiği projelerle hızla ilerlemeyi sürdürürken, yeni projeleri ile bilime ve insanlığa hizmet etmeye devam edecek.
Yıllık 300.000 kW/h elektrik üretimi gerçekleştirilecek olan “Güneş Enerji Santrali Yatırımı” ile finansal anlamda sağlanacak tasarrufun yanı sıra çevresel anlamda doğaya da büyük bir katkı sunulacak.

Bilişim ve robotik teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla ilklere imza atan Türkiye’nin Yazılım Markası AKINSOFT bilime ve insanlığa hizmet gayesiyle yeni projelere imza atmaya devam ediyor.

26 yıldır yüksek teknoloji üretimine öncülük eden, sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini ve yatırımlarını sürdüren AKINSOFT, robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmalarla uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren, bünyesinde kurmuş olduğu Dünyanın ilk insansı robot fabrikası AKINROBOTICS ’de yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Bu bağlamda AKINSOFT Türkiye’nin Yerli Robotik Markası AKINROBOTICS İnsansı Robot Fabrikası Yerleşke çatısına Güneş Enerji Santrali kurulumu gerçekleştirdi. AKINSOFT bu projesi ile tüm platformlarda olduğu gibi ülke ekonomisi ve çevresel sorunların çözümüne de çok önemli bir katma değer kazanımı sağlamayı amaçlıyor. 1800m²’lik alana kurulumu yapılan 200 kWp DC gücündeki Güneş Enerji Santrali ile yıllık 300.000 kW/h elektrik üretimi gerçekleştirilecek. Bu üretim ile büyük ölçüde finansal tasarrufun yanında, çevresel anlamda doğaya da büyük katkı sunulacak. Proje ile yıllık önlenecek emisyon miktarı 131.856 kg. olacak ve her yıl 320 adet ağacın kesilmesinin önüne geçilerek doğaya da önemli bir katkı sunulmuş olacak. Ayrıca AKINROBOTICS bünyesinde kurulu bulunan yağmur su biriktirme kanallarıyla yağmur suları 102 metreküp kapasiteye sahip su deposunda biriktiriliyor ve depoda muhafaza edilerek fabrika arazisinde bulunan ağaçlar ile ekili alanların sulanmasında değerlendiriliyor. Böylelikle bu sular boşa gitmeyerek doğa için yeniden kullanılıyor.

Doğaya olan borcunun bilinciyle, öncülük ettiği bu projelerin tüm ülke çapında da yaygınlaşacağının inancını taşıyan Türkiye’nin Yerli Yazılım ve Robotik Markası AKINSOFT ve AKINROBOTICS, yüksek teknoloji yolunda gerçekleştirdiği projelerle hızla ilerlemeyi sürdürürken, yeni projeleri ile bilime ve insanlığa hizmet etmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (