( (

AK Parti’den Sosyal Medya İçin 11 Maddelik Teklif

Teknoloji (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 21.07.2020 - 15:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti’den Sosyal Medya İçin 11 Maddelik Teklif

AK Parti, sosyal medyayla ilgili 11 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif, MHP ile görüşülürken muhalefet partilerinden randevu istendi.
AK Parti, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya düzenlemesi yapılması çağrısı üzerine 11 maddelik teklif hazırladı. Sosyal ağ sağlayıcılarına temsilci bulundurma, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen ağlara yaptırım içeren düzenleme Meclis kapanmadan önce çıkarılacak. AK Parti’nin Almanya örneğini inceleyerek hazırladığı öğrenilen teklif için bugün Cumhurbaşkanlığı’nda son bir toplantı yapıldı. Edinilen bilgiye göre AK Parti Meclis grubundan yöneticilerin de katıldığı toplantıda Meclis tatile girmeden önce bir düzenleme yapılması konusunda karara varıldı. 11 madde olduğu öğrenilen teklif ilk olarak MHP ile istişare edildi. Yarın da muhalefet partilerinden teklifin içeriği ile ilgili bilgi vermek için randevu talep edildi. Bu görüşmelerin ardından teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulması, en geç perşembe günü de komisyonda görüşülmesi hedefleniyor. TÜRKİYE’DE TEMSİLCİ BULUNDURMA VE VERİ DEPOLAMA ZORUNLULUĞU Almanya modelinin örnek alındığı öğrenilen teklif ile Türkiye’de günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilecek. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen ağlara kademeli olarak engelleme gelecek. İlk etapta internet trafiği bant genişliği yüzde 50, daha sonra yüzde 95 daraltılacak. Düzenleme sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de depolama zorunluluğu da getirecek. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler için de çeşitli para cezaları söz konusu olacak. AK Parti teklifi hazırlarken gerçek kimliği olmayan hesaplara ulaşılmakta zorluk çekildiğine vurgu yapmıştı. Bu düzenlemeler ile sosyal ağ sağlayıcılarından içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapılmasının yolunun açılacağı ifade ediliyor. Teklifte bu başvurulara belirli sürelerde yanıt verilmemesi halinde çeşitli para cezaları da öngörülüyor.
AK Parti, sosyal medyayla ilgili 11 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif, MHP ile görüşülürken muhalefet partilerinden randevu istendi.

AK Parti, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya düzenlemesi yapılması çağrısı üzerine 11 maddelik teklif hazırladı. Sosyal ağ sağlayıcılarına temsilci bulundurma, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen ağlara yaptırım içeren düzenleme Meclis kapanmadan önce çıkarılacak.

AK Parti’nin Almanya örneğini inceleyerek hazırladığı öğrenilen teklif için bugün Cumhurbaşkanlığı’nda son bir toplantı yapıldı. Edinilen bilgiye göre AK Parti Meclis grubundan yöneticilerin de katıldığı toplantıda Meclis tatile girmeden önce bir düzenleme yapılması konusunda karara varıldı.

11 madde olduğu öğrenilen teklif ilk olarak MHP ile istişare edildi. Yarın da muhalefet partilerinden teklifin içeriği ile ilgili bilgi vermek için randevu talep edildi. Bu görüşmelerin ardından teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulması, en geç perşembe günü de komisyonda görüşülmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE’DE TEMSİLCİ BULUNDURMA VE VERİ DEPOLAMA ZORUNLULUĞU

Almanya modelinin örnek alındığı öğrenilen teklif ile Türkiye’de günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilecek. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen ağlara kademeli olarak engelleme gelecek. İlk etapta internet trafiği bant genişliği yüzde 50, daha sonra yüzde 95 daraltılacak.

Düzenleme sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de depolama zorunluluğu da getirecek. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler için de çeşitli para cezaları söz konusu olacak.

AK Parti teklifi hazırlarken gerçek kimliği olmayan hesaplara ulaşılmakta zorluk çekildiğine vurgu yapmıştı. Bu düzenlemeler ile sosyal ağ sağlayıcılarından içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapılmasının yolunun açılacağı ifade ediliyor. Teklifte bu başvurulara belirli sürelerde yanıt verilmemesi halinde çeşitli para cezaları da öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (