( (

Suudi Turist 2022-2027 Arasında Türkiye’ye Gelecek

Turizm 20.06.2022 - 14:59, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Suudi Turist 2022-2027 Arasında Türkiye’ye Gelecek

Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı raporuna göre Suudi turist tercihleri arasında Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde uzun konaklamalı seyahat yer alıyor
RİYAD - Suudi Arabistan turistinin doğaya dayalı, sezon dışı ve sürdürülebilir seyahate olan ilgisi arttı. Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı raporuna göre Suudi turist tercihleri, Güney Afrika, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Singapur, Malezya, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uzun konaklamalı seyahate odaklanıyor.   YURT DıŞıNA GIDEN TURIST SAYıSı ARTTı Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı 2021’de 10.86'de Milyar ABD Dolarına ulaştı. 2027’de 5.49'de Milyar ABD Doları olması bekleniyor.   2022-2027 “Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı” tahmini raporuna turist sayıları, büyüme, sektör trendleri, pay, COVID-19'un etkisi gibi başlıklar eklendi   Suudi Arabistan Krallığı'ndan her yıl yurt dışına giden turist sayısı arttı. Birçok genç gezgin, yapılacaklar listesindeki bir varış yerini ziyaret etmek istiyor. KRITIK FAKTÖR, TATIL AKTIVITELERI Ayrıca, Suudi Arabistan Giden Turizm Pazar Büyüklüğünü yönlendiren kritik faktör, tatil aktiviteleri, arkadaş ve akraba ziyaretleri ve iş gibi ziyaretler oluyor. Doğaya dayalı, sezon dışı ve sürdürülebilir seyahate olan ilgi arttı. Gezginleri çekmek için yeni fırsatlar sağladı ve Suudi Arabistan’ın dış turizm endüstrisini destekledi. Suudi Arabistan Giden Turizm Sektörünün 2021'ye kadar 15.28'den %2027'lik bir CAGR'de büyümesi bekleniyor TÜRKIYE VE BIRLEŞIK ARAP EMIRLIKLERI TERCIH EDILIYOR Yurt içi ve Suudi Arabistan içi seyahat daha popüler hale gelirken, analiz öncelikle Güney Afrika, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Singapur, Malezya, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uzun mesafeli seyahat eden Suudi Arabistanlılara odaklanıyor. EMIRLIKLER. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan'da giden turizm için en büyük kaynak pazardır ve onu İsviçre ve Türkiye izlemektedir. Ayrıca, birçok Suudi gezgin Orta Doğu dışındaki yeni bölgelere seyahat etmeye istekli ve bu da önemli ticari beklentiler yaratıyor. COVID-19 SUUDI TURISTI NASıL ETKILEDI? 2020, COVID-19 virüsünün yayılması nedeniyle Suudi Arabistan'ın yurt dışına giden turisti için felaket bir yıl oldu. Ocak 2020'de Suudi Arabistan'da ilk enfeksiyon keşfedildiğinde, önemli bir etkisi oldu. Suudi Arabistan yanıt olarak toplam karantinaya başvurdu. Bu, sayıların düşmesiyle giden turizm pazarı yıkıcı bir etkiye gördü.   Suudi Arabistan çıkışlı uçuşların sayısı Nisan ve Mayıs 2020'de tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Seyahat sayısı 2020 yaz ve sonbaharında biraz artarken, seyahat edenler hala ciddi şekilde sınırlıydı. Bunun 2021'de değişmesi bekleniyordu.   Ancak Suudi Arabistan'da aşılama oranlarındaki artışın ve terörle mücadele tedbirlerinin azaltılmasının ardından turizm sektörü toparlandı.
Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı raporuna göre Suudi turist tercihleri arasında Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde uzun konaklamalı seyahat yer alıyor
RİYAD - Suudi Arabistan turistinin doğaya dayalı, sezon dışı ve sürdürülebilir seyahate olan ilgisi arttı. Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı raporuna göre Suudi turist tercihleri, Güney Afrika, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Singapur, Malezya, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uzun konaklamalı seyahate odaklanıyor.
 

YURT DıŞıNA GIDEN TURIST SAYıSı ARTTı
Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı 2021’de 10.86'de Milyar ABD Dolarına ulaştı. 2027’de 5.49'de Milyar ABD Doları olması bekleniyor.

 

2022-2027 “Suudi Arabistan Giden Turizm Pazarı” tahmini raporuna turist sayıları, büyüme, sektör trendleri, pay, COVID-19'un etkisi gibi başlıklar eklendi

 

Suudi Arabistan Krallığı'ndan her yıl yurt dışına giden turist sayısı arttı.
Birçok genç gezgin, yapılacaklar listesindeki bir varış yerini ziyaret etmek istiyor.

suudi-turist.png

KRITIK FAKTÖR, TATIL AKTIVITELERI
Ayrıca, Suudi Arabistan Giden Turizm Pazar Büyüklüğünü yönlendiren kritik faktör, tatil aktiviteleri, arkadaş ve akraba ziyaretleri ve iş gibi ziyaretler oluyor. Doğaya dayalı, sezon dışı ve sürdürülebilir seyahate olan ilgi arttı. Gezginleri çekmek için yeni fırsatlar sağladı ve Suudi Arabistan’ın dış turizm endüstrisini destekledi. Suudi Arabistan Giden Turizm Sektörünün 2021'ye kadar 15.28'den %2027'lik bir CAGR'de büyümesi bekleniyor

suudi-turist.jpg

TÜRKIYE VE BIRLEŞIK ARAP EMIRLIKLERI TERCIH EDILIYOR
Yurt içi ve Suudi Arabistan içi seyahat daha popüler hale gelirken, analiz öncelikle Güney Afrika, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Singapur, Malezya, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uzun mesafeli seyahat eden Suudi Arabistanlılara odaklanıyor.



EMIRLIKLER.
Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan'da giden turizm için en büyük kaynak pazardır ve onu İsviçre ve Türkiye izlemektedir. Ayrıca, birçok Suudi gezgin Orta Doğu dışındaki yeni bölgelere seyahat etmeye istekli ve bu da önemli ticari beklentiler yaratıyor.

suudi-turist-001.jpg

COVID-19 SUUDI TURISTI NASıL ETKILEDI?
2020, COVID-19 virüsünün yayılması nedeniyle Suudi Arabistan'ın yurt dışına giden turisti için felaket bir yıl oldu. Ocak 2020'de Suudi Arabistan'da ilk enfeksiyon keşfedildiğinde, önemli bir etkisi oldu. Suudi Arabistan yanıt olarak toplam karantinaya başvurdu. Bu, sayıların düşmesiyle giden turizm pazarı yıkıcı bir etkiye gördü.

 

Suudi Arabistan çıkışlı uçuşların sayısı Nisan ve Mayıs 2020'de tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Seyahat sayısı 2020 yaz ve sonbaharında biraz artarken, seyahat edenler hala ciddi şekilde sınırlıydı. Bunun 2021'de değişmesi bekleniyordu.

 

Ancak Suudi Arabistan'da aşılama oranlarındaki artışın ve terörle mücadele tedbirlerinin azaltılmasının ardından turizm sektörü toparlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (