( (

Yunus Emre Temalı Ebru Sergisi Albaraka Sanat Galerisi’nde Açıldı

Kültür Sanat 10.06.2022 - 14:46, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunus Emre Temalı Ebru Sergisi Albaraka Sanat Galerisi’nde Açıldı

Albaraka Sanat Akademisi Ebru Sınıfı Hocaları Semiha Beylihan, Esra Ünal ve Öğrencileri tarafından hazırlanan Yunus Emre temalı İz Ebru Sergisi, Albaraka Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.
Katılım bankacılığının öncüsü Albaraka Türk, sanat ve kültür alanlarındaki faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Yunus Emre temalı İz Ebru Sergisi, 5 Haziran Pazar günü Albaraka Sanat ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu.   Albaraka Sanat Akademisi’nde Esra Ünal ve Semiha Beylihan’dan Ebru sanatı eğitimi alan öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışı, Albaraka Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. İstanbul Altunizade’de bulunan Albaraka Sanat Galerisi’ndeki sergi, 19 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.   Geleceğin İslam sanatçılarını desteklemeye devam edeceğiz   Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ve genç yeteneklerin desteklenmesi amacıyla açılan sergiyle ilgili görüşlerini aktaran Albaraka Türk Kültür Sanat ve Yayıncılık Genel Müdürü Ahmet Faruk Çağlar, “2017 yılında kültür ve sanat alanlarındaki değerli eserlerin sanatseverlerle buluşmasını sağlamak amacıyla Albaraka Sanat Akademisi’ni kurduk. Kurulduğumuz günden bu yana ebru, hüsn-i hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında birbirinden değerli hocalarımızın verdiği eğitimlerle öğrencilerimizin sanat dünyasında kendilerini geliştirmelerini sağladık. Değerli hocalarımızın katkılarıyla Yunus Emre temalı İz Ebru sergimizin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Geleceğin ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan sergimizde genç yeteneklerimizin eserlerini görmek bizi gururlandırdı. Albaraka Sanat olarak öğrencilerimizi destekleyerek sanatçı yetiştirmeye ve sanata katkı sağlama gayretinde olmayadevam edeceğiz.’’ dedi.   Açılışın onur konuğu ünlü ebru sanatçısı Alpaslan Babaoğlu “Albaraka Sanat Akademisi’nde verilen eğitimleri, doğru ve güzel işler ortaya koymak adına çok önemli buluyorum. Bugün burada birbirinden güzel eserlere şahitlik etmek mutluluk verici.” dedi.
Albaraka Sanat Akademisi Ebru Sınıfı Hocaları Semiha Beylihan, Esra Ünal ve Öğrencileri tarafından hazırlanan Yunus Emre temalı İz Ebru Sergisi, Albaraka Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Katılım bankacılığının öncüsü Albaraka Türk, sanat ve kültür alanlarındaki faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Yunus Emre temalı İz Ebru Sergisi, 5 Haziran Pazar günü Albaraka Sanat ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu.

 

Albaraka Sanat Akademisi’nde Esra Ünal ve Semiha Beylihan’dan Ebru sanatı eğitimi alan öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışı, Albaraka Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. İstanbul Altunizade’de bulunan Albaraka Sanat Galerisi’ndeki sergi, 19 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.

 

Geleceğin İslam sanatçılarını desteklemeye devam edeceğiz

 

Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ve genç yeteneklerin desteklenmesi amacıyla açılan sergiyle ilgili görüşlerini aktaran Albaraka Türk Kültür Sanat ve Yayıncılık Genel Müdürü Ahmet Faruk Çağlar, “2017 yılında kültür ve sanat alanlarındaki değerli eserlerin sanatseverlerle buluşmasını sağlamak amacıyla Albaraka Sanat Akademisi’ni kurduk. Kurulduğumuz günden bu yana ebru, hüsn-i hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında birbirinden değerli hocalarımızın verdiği eğitimlerle öğrencilerimizin sanat dünyasında kendilerini geliştirmelerini sağladık. Değerli hocalarımızın katkılarıyla Yunus Emre temalı İz Ebru sergimizin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Geleceğin ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan sergimizde genç yeteneklerimizin eserlerini görmek bizi gururlandırdı. Albaraka Sanat olarak öğrencilerimizi destekleyerek sanatçı yetiştirmeye ve sanata katkı sağlama gayretinde olmayadevam edeceğiz.’’ dedi.

 

Açılışın onur konuğu ünlü ebru sanatçısı Alpaslan Babaoğlu “Albaraka Sanat Akademisi’nde verilen eğitimleri, doğru ve güzel işler ortaya koymak adına çok önemli buluyorum. Bugün burada birbirinden güzel eserlere şahitlik etmek mutluluk verici.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (