( (

Meram’da Minik Öğrenciler ‘Büyük Gönül Erleri’ni Canlandırdı

Kültür Sanat 08.06.2022 - 17:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Meram’da Minik Öğrenciler ‘Büyük Gönül Erleri’ni Canlandırdı

Meram’da öğrenim gören 2. sınıf öğrencileri, Meram Belediyesi MEGA Projesi kapsamında düzenlenen ‘Karakter Temsil Yarışması’nda ‘Büyük Gönül Erleri’ni canlandırdılar. Sadece kendi zamanlarına değil bugüne de ışık tutan isimleri başarıyla canlandıran minikler Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.
Meram Belediyesi, Meram Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte MEGA Projesi kapsamında anlamlı bir yarışmaya daha imza attı. İlçe genelinde öğrenim gören tüm 2. sınıf öğrencilerini kapsayan Karakter Temsil Yarışması’nın final gösterisi ve ödül töreni Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.               YARIŞMA, ‘BÜYÜK GÖNÜL ERLERİ’Nİ YENİ NESİLE EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMAK VE TANITMAK AMACIYLA DÜZENLENDİ   Kültürel mirasımızı ve bu miras içinde yer alan Mevlâna, Yunus Emre, Ahmed Yesevi, Hacı Bektaşi Veli, Nasreddin Hoca, Dede Korkut, Evliya Çelebi, Akşemseddin, Ahi Evran ve Fuzuli gibi büyük gönül erlerini, yeni nesil başta olmak üzere daha geniş kitlelere tanıtmak, MEGA Projesinin temeli olan ahlaki değerleri benimsetmek ve öğrencilerin temsil yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Karakter Temsil Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Bu tarihi isimleri başarıyla canlandıran minikler salonu dolduran misafirlerden büyük alkış aldı. Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Meram Belediyesi Şube Müdürleri de final gösterisi ve ödül töreninde öğrencileri yalnız bırakmadı.                İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KOCA; “MEGA İLE 77 BİN ÖĞRENCİMİZİN TAMAMINA DOKUNUYORUZ”   Meram Gelişim Akademisi MEGA kapsamında yine güzel bir proje ile bir araya gelindiğini ifade eden Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Karakter Temsil Yarışması’nın uzun bir süreç olduğunu hatırlatarak, “MEGA kapsamında 77 bin öğrencimizin tamamına hitap eden farklı etkinlikler ve çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu etkinlikte de öncelikle okullarda öğrenci tespitleri yapıldı. Kabiliyetli öğrenciler yarışmaya yönlendirildi. Yaptıkları çalışmaları video kaydı ile bizlere gönderdiler. Her karakter için her okuldan başvurular yapıldı. Sonuçta buradaki öğrencilerimiz finale kaldı. Başvurularda şunu gördük ki; her bir öğrencimiz ayrı bir kabiliyet taşıyor. Hepsi karakterlerini profesyonelce canlandırdı. Kostümlerinden jest ve mimiklerine kadar harika gösteriler yaptılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmenlerimize onları hazırladıkları ve müdürlerimize de yönlendirmeleri için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.     Daha sonra geçilen ödül töreninde karakterleri başarıyla canlandıran öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışma çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.     DERECEYE GİREN OKUL VE ÖĞRENCİLERİ;   •         Meram Gödene Toki Şehit Yunus Berber İlkokulu Betül Kayhan •         Atatürk İlkokulu Yağmur Tosun •         Atatürk İlkokulu İsrafil Çiftçi •         Atatürk İlkokulu Erva Günay •         Dere Cumhuriyet İlköğretim Okulu Muhammet Mustafa Kıyak •         Meram Kozağaç Konya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği İlkokulu Mehmet Emin Şanlı •         Çayırbağı Tahsin-Özlem-Bengisu Emiroğlu İlköğretim Okulu Selvinur Yaşlı •         İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Harun Efe Şenozan •         Üresinler İlkokulu Amine Zümra Öztürk •         Mehmet Hasan Sert İlkokulu Yaşar Eymen Kabadayı
Meram’da öğrenim gören 2. sınıf öğrencileri, Meram Belediyesi MEGA Projesi kapsamında düzenlenen ‘Karakter Temsil Yarışması’nda ‘Büyük Gönül Erleri’ni canlandırdılar. Sadece kendi zamanlarına değil bugüne de ışık tutan isimleri başarıyla canlandıran minikler Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Meram Belediyesi, Meram Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte MEGA Projesi kapsamında anlamlı bir yarışmaya daha imza attı. İlçe genelinde öğrenim gören tüm 2. sınıf öğrencilerini kapsayan Karakter Temsil Yarışması’nın final gösterisi ve ödül töreni Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

            YARIŞMA, ‘BÜYÜK GÖNÜL ERLERİ’Nİ YENİ NESİLE EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMAK VE TANITMAK AMACIYLA DÜZENLENDİ

 

Kültürel mirasımızı ve bu miras içinde yer alan Mevlâna, Yunus Emre, Ahmed Yesevi, Hacı Bektaşi Veli, Nasreddin Hoca, Dede Korkut, Evliya Çelebi, Akşemseddin, Ahi Evran ve Fuzuli gibi büyük gönül erlerini, yeni nesil başta olmak üzere daha geniş kitlelere tanıtmak, MEGA Projesinin temeli olan ahlaki değerleri benimsetmek ve öğrencilerin temsil yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Karakter Temsil Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Bu tarihi isimleri başarıyla canlandıran minikler salonu dolduran misafirlerden büyük alkış aldı. Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Meram Belediyesi Şube Müdürleri de final gösterisi ve ödül töreninde öğrencileri yalnız bırakmadı. 

 

            İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KOCA; “MEGA İLE 77 BİN ÖĞRENCİMİZİN TAMAMINA DOKUNUYORUZ”

 

Meram Gelişim Akademisi MEGA kapsamında yine güzel bir proje ile bir araya gelindiğini ifade eden Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Karakter Temsil Yarışması’nın uzun bir süreç olduğunu hatırlatarak, “MEGA kapsamında 77 bin öğrencimizin tamamına hitap eden farklı etkinlikler ve çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu etkinlikte de öncelikle okullarda öğrenci tespitleri yapıldı. Kabiliyetli öğrenciler yarışmaya yönlendirildi. Yaptıkları çalışmaları video kaydı ile bizlere gönderdiler. Her karakter için her okuldan başvurular yapıldı. Sonuçta buradaki öğrencilerimiz finale kaldı. Başvurularda şunu gördük ki; her bir öğrencimiz ayrı bir kabiliyet taşıyor. Hepsi karakterlerini profesyonelce canlandırdı. Kostümlerinden jest ve mimiklerine kadar harika gösteriler yaptılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmenlerimize onları hazırladıkları ve müdürlerimize de yönlendirmeleri için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.  

 

Daha sonra geçilen ödül töreninde karakterleri başarıyla canlandıran öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışma çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

 

DERECEYE GİREN OKUL VE ÖĞRENCİLERİ;

 

•         Meram Gödene Toki Şehit Yunus Berber İlkokulu Betül Kayhan

•         Atatürk İlkokulu Yağmur Tosun

•         Atatürk İlkokulu İsrafil Çiftçi

•         Atatürk İlkokulu Erva Günay

•         Dere Cumhuriyet İlköğretim Okulu Muhammet Mustafa Kıyak

•         Meram Kozağaç Konya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği İlkokulu Mehmet Emin Şanlı

•         Çayırbağı Tahsin-Özlem-Bengisu Emiroğlu İlköğretim Okulu Selvinur Yaşlı

•         İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu Harun Efe Şenozan

•         Üresinler İlkokulu Amine Zümra Öztürk

•         Mehmet Hasan Sert İlkokulu Yaşar Eymen Kabadayı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (