( (

TYB’li yazarlar Hatay’ı Gezdi

Kültür Sanat 07.06.2022 - 17:11, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TYB’li yazarlar Hatay’ı Gezdi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” sloganı ile yılda bir defa tarihi ve kültürel derinliği olan şehirlere düzenlediği seyahat için bu yıl üç dinin ortak merkezi Hatay’ı tercih etti. Hatay’ı bütün yönleriyle tanımak üzere düzenlenen programa Konya Karatay Belediyesi’nin yanında Hatay yerel yöneticileri de destek verip ilgi gösterdi.
TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu nezaretinde Konya’dan hareket eden 45 kişilik heyet ilk olarak güzergâhlarında bulunan Tarsus’taki Ashab-ı Kehf Mağarasını ziyaret etti. Antakya’da da incelemelerine Harbiye Şelalelerini gezerek başlayan TYB kafilesi ertesi gün Habibi Neccar Camii, Uzun Çarşı, Fransız Çarşısı, Antakya eski evleri, St.Pierre Kilisesi ile Hatay Arkeoloji ve Mozaik Müzesini ziyaret edip bilgi aldı. Aynı gün Altınözü ilçesine hareket eden heyet burada Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yı, ardından Altınözü Kitap Fuarı ile Zeytin Müzesini ziyaret edip belediye tarafından ilçeye kazandırılan, park ve sosyal tesisleri inceledi. Programın son gününde Antakya’dan ayrılan TYB heyeti Samandağ ilçesinde nüfusunun tamamı Ermeni olan Vakıflı Köyü’nü, ardından Hz. Musa ile Hz. Hızır’ın buluştuğu yer olarak kabul edilen Ab-ı Hayat Çeşmesi ile Musa Ağacını ziyaret etti. Çevlik Örenyeri yakınında, İ.Ö. 1’nci yüzyılda Roma İmparatoru Vespasian tarafından, dağlardan inerek yaşamı tehdit eden sel ve taşkınlardan şehri korumak üzere yaptırılan Titus Tüneli ve devamındaki Beşikli Mağara’yı da gezen heyet Hz. Hızır’ın makamı olarak kabul edilen mekânı ziyaret ettikten sonra Payas’a geçti. Sadrazam Sokollu Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen ve kendi adı verilen Külliye ile Camiyi gezen heyete Payas Belediye Başkanı Bekir Altan refakat ederek ilçe ile ilgili bilgiler verdi. Hatay seyahatinin son durağı olan İskenderun’da Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ile bir araya gelip ilçe hakkında bilgiler alan heyet daha sonra Konya’ya döndü. Akademisyen, araştırmacı, yazar ve şairlerin yer aldığı TYB kafilesine refakat etmek üzere Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Mehmet Yalçın yardımcılarını görevlendirirken TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu Hatay Basın İlan Kurumu Müdürü hemşehrimiz Halil İbrahim Parlak’ı makamında ziyaret etti.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” sloganı ile yılda bir defa tarihi ve kültürel derinliği olan şehirlere düzenlediği seyahat için bu yıl üç dinin ortak merkezi Hatay’ı tercih etti. Hatay’ı bütün yönleriyle tanımak üzere düzenlenen programa Konya Karatay Belediyesi’nin yanında Hatay yerel yöneticileri de destek verip ilgi gösterdi.

TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu nezaretinde Konya’dan hareket eden 45 kişilik heyet ilk olarak güzergâhlarında bulunan Tarsus’taki Ashab-ı Kehf Mağarasını ziyaret etti. Antakya’da da incelemelerine Harbiye Şelalelerini gezerek başlayan TYB kafilesi ertesi gün Habibi Neccar Camii, Uzun Çarşı, Fransız Çarşısı, Antakya eski evleri, St.Pierre Kilisesi ile Hatay Arkeoloji ve Mozaik Müzesini ziyaret edip bilgi aldı. Aynı gün Altınözü ilçesine hareket eden heyet burada Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yı, ardından Altınözü Kitap Fuarı ile Zeytin Müzesini ziyaret edip belediye tarafından ilçeye kazandırılan, park ve sosyal tesisleri inceledi.

Programın son gününde Antakya’dan ayrılan TYB heyeti Samandağ ilçesinde nüfusunun tamamı Ermeni olan Vakıflı Köyü’nü, ardından Hz. Musa ile Hz. Hızır’ın buluştuğu yer olarak kabul edilen Ab-ı Hayat Çeşmesi ile Musa Ağacını ziyaret etti. Çevlik Örenyeri yakınında, İ.Ö. 1’nci yüzyılda Roma İmparatoru Vespasian tarafından, dağlardan inerek yaşamı tehdit eden sel ve taşkınlardan şehri korumak üzere yaptırılan Titus Tüneli ve devamındaki Beşikli Mağara’yı da gezen heyet Hz. Hızır’ın makamı olarak kabul edilen mekânı ziyaret ettikten sonra Payas’a geçti. Sadrazam Sokollu Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen ve kendi adı verilen Külliye ile Camiyi gezen heyete Payas Belediye Başkanı Bekir Altan refakat ederek ilçe ile ilgili bilgiler verdi. Hatay seyahatinin son durağı olan İskenderun’da Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ile bir araya gelip ilçe hakkında bilgiler alan heyet daha sonra Konya’ya döndü.

Akademisyen, araştırmacı, yazar ve şairlerin yer aldığı TYB kafilesine refakat etmek üzere Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Mehmet Yalçın yardımcılarını görevlendirirken TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu Hatay Basın İlan Kurumu Müdürü hemşehrimiz Halil İbrahim Parlak’ı makamında ziyaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (