( (

Şimdi De “İyi Niyet” Virüsü

Teknoloji 06.06.2022 - 12:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Şimdi De “İyi Niyet” Virüsü

BağlantıSon günlerde “GodWill” adıyla fidye yazılım gündemi meşgul ediyor. Fidye yazılımlarında karşılığında maddi karşılık talebi, bu sefer çevresine iyilik yapma olarak kullanılıyor.
Her ne kadar iyilik için yapıldığı söylense ve özellikle güzel sonuçlara sebep olsa da, fidye yazılımıyla veri ele geçirme tüm yasalara göre suç teşkil ediyor. Fidye yazılımının kurbanları, evsizlere yeni giysiler, battaniyeler, beş yoksul çocuğu bir fast food restoranına götürüp istediği yemeği yedirerek mutluetme gibi isteklerle karşılaşıyor. Özçekim yaparak sosyal medya hesaplarından paylaşmalarının ardından, yaptıkları alışverişin fişinin e-posta ile kendilerine gönderilmesi isteniyor. Sonra, yeni bir aşamaya geçileceği bilgisi paylaşılıyor.   SIZMA TESTİYLE RAHAT NEFES ALABİLİRSİNİZ İyi niyet adı verilen fidye yazılımının her şeye tıklama konusunda alışkanlığı olanları özellikle hedef aldığını belirten BeyazNet Genel Müdürü Fatih Zeyveli, bir şey istendiğinde bir linke tıklamadan ya da sonraki aşamaya geçmeden mutlaka okunmasının ve anladıktan sonra tıklanmasının önemini vurguluyor.   Siber saldırının her ne şekle dönüşürse dönüşsün suç olduğunun altını çizen Zeyveli, “Siber saldırı da, normal hayattaki gibi bizim zayıf yönümüze saldırı amacı taşır. Eğer biz yeteri kadar önlem almazsak, gerçek hayatta da hastalanırız ya da zarar görürüz. Siber saldırı da, bizim tamamlamadığımız ya da eksik kaldığımız yerlerden bize saldırır. Bu nedenle PENTEST dediğimiz sızma testlerinin özellikle şirketler, kurumlar ve kuruluşların yaptırması gerekir. Sadece kendisi değil, tedarikçilerinden satıcılarına kadar tüm paydaşlarının da güçlü olması gerekir. Güçlendirilmiş, güncellenmiş ve kendini doğru koruyan sistemlere saldırı olsa da, sızma neredeyse imkansız hale gelecektir.” şeklinde konuştu.
BağlantıSon günlerde “GodWill” adıyla fidye yazılım gündemi meşgul ediyor. Fidye yazılımlarında karşılığında maddi karşılık talebi, bu sefer çevresine iyilik yapma olarak kullanılıyor.

Her ne kadar iyilik için yapıldığı söylense ve özellikle güzel sonuçlara sebep olsa da, fidye yazılımıyla veri ele geçirme tüm yasalara göre suç teşkil ediyor.

Fidye yazılımının kurbanları, evsizlere yeni giysiler, battaniyeler, beş yoksul çocuğu bir fast food restoranına götürüp istediği yemeği yedirerek mutluetme gibi isteklerle karşılaşıyor. Özçekim yaparak sosyal medya hesaplarından paylaşmalarının ardından, yaptıkları alışverişin fişinin e-posta ile kendilerine gönderilmesi isteniyor. Sonra, yeni bir aşamaya geçileceği bilgisi paylaşılıyor.

 

SIZMA TESTİYLE RAHAT NEFES ALABİLİRSİNİZ

İyi niyet adı verilen fidye yazılımının her şeye tıklama konusunda alışkanlığı olanları özellikle hedef aldığını belirten BeyazNet Genel Müdürü Fatih Zeyveli, bir şey istendiğinde bir linke tıklamadan ya da sonraki aşamaya geçmeden mutlaka okunmasının ve anladıktan sonra tıklanmasının önemini vurguluyor.

 

Siber saldırının her ne şekle dönüşürse dönüşsün suç olduğunun altını çizen Zeyveli, “Siber saldırı da, normal hayattaki gibi bizim zayıf yönümüze saldırı amacı taşır. Eğer biz yeteri kadar önlem almazsak, gerçek hayatta da hastalanırız ya da zarar görürüz. Siber saldırı da, bizim tamamlamadığımız ya da eksik kaldığımız yerlerden bize saldırır. Bu nedenle PENTEST dediğimiz sızma testlerinin özellikle şirketler, kurumlar ve kuruluşların yaptırması gerekir. Sadece kendisi değil, tedarikçilerinden satıcılarına kadar tüm paydaşlarının da güçlü olması gerekir. Güçlendirilmiş, güncellenmiş ve kendini doğru koruyan sistemlere saldırı olsa da, sızma neredeyse imkansız hale gelecektir.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (