( (

Anyalya'ya Hava Yolu İle Gelen Turist Sayısı 2 Milyona Ulaştı

Turizm 27.05.2022 - 14:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Anyalya'ya Hava Yolu İle Gelen Turist Sayısı 2 Milyona Ulaştı

Pandemi sürecinin ardından turizmde gözde tatil merkezlerinden birisi olan Antalya’da turizm hareketliliği sektörün yüzünü güldürmeye başladı.
Antalya - Antalya’da 2022 yılı turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan verilere göre 1 Ocak–23 Nisan arası şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 1 milyonu geçerken 23 Mayıs itibariyle 2 milyona ulaştı.   Pandemi sürecinin ardından turizmde gözde tatil merkezlerinden birisi olan Antalya’da turizm hareketliliği sektörün yüzünü güldürmeye başladı. Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, gastronomisi ve kültürel zenginliğiyle dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Antalya ziyaretçi akınına uğruyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan verilere göre 1 Ocak – 23 Mayıs arasında hava yoluyla şehre gelen yabancı turist sayısı 2 Milyon 35 bin 948’e ulaştı. Güvenli Sertifika Güven Verdi Kültür ve Turizm Bakanlığının uyguladığı Güvenli Turizm Sertifikasyonu İle birlikte özellikle Avrupalı turistlerin yeniden ilgi odağı olan Antalya, 428 beş yıldız otel ve 680 bin yatak kapasitesi ile sektörde çok önemli bir konuma sahip.  Koronavirüs salgınına rağmen geçen yılı yaklaşık 9 milyonu aşkın turistle kapatan Antalya’da 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın 1 Ocak-23 Mayıs dönemine göre büyük artış gösterdi. 2022 yılının 1 Ocak-23 Mayıs döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %217 artış kaydederek 2 Milyon 35 bin 948 kişi olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise Antalya'ya gelen turist sayısı 643 bin 68 kişi olarak kaydedilmişti. Mayıs ayının ilk 23 gününde ise artış 2021 yılının aynı dönemine göre %314 oranında artış göstererek 813.753 oldu. Abdurrahman Büyükkeskin
Pandemi sürecinin ardından turizmde gözde tatil merkezlerinden birisi olan Antalya’da turizm hareketliliği sektörün yüzünü güldürmeye başladı.
Antalya - Antalya’da 2022 yılı turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan verilere göre 1 Ocak–23 Nisan arası şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 1 milyonu geçerken 23 Mayıs itibariyle 2 milyona ulaştı.
 

Pandemi sürecinin ardından turizmde gözde tatil merkezlerinden birisi olan Antalya’da turizm hareketliliği sektörün yüzünü güldürmeye başladı. Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, gastronomisi ve kültürel zenginliğiyle dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Antalya ziyaretçi akınına uğruyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan verilere göre 1 Ocak – 23 Mayıs arasında hava yoluyla şehre gelen yabancı turist sayısı 2 Milyon 35 bin 948’e ulaştı.

-turist-001.jpg
Güvenli Sertifika Güven Verdi
Kültür ve Turizm Bakanlığının uyguladığı Güvenli Turizm Sertifikasyonu İle birlikte özellikle Avrupalı turistlerin yeniden ilgi odağı olan Antalya, 428 beş yıldız otel ve 680 bin yatak kapasitesi ile sektörde çok önemli bir konuma sahip.  Koronavirüs salgınına rağmen geçen yılı yaklaşık 9 milyonu aşkın turistle kapatan Antalya’da 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın 1 Ocak-23 Mayıs dönemine göre büyük artış gösterdi. 2022 yılının 1 Ocak-23 Mayıs döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %217 artış kaydederek 2 Milyon 35 bin 948 kişi olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise Antalya'ya gelen turist sayısı 643 bin 68 kişi olarak kaydedilmişti. Mayıs ayının ilk 23 gününde ise artış 2021 yılının aynı dönemine göre %314 oranında artış göstererek 813.753 oldu.

Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (