( (

Cemiyetten Yedikule Hisarı’na Kültürel ve Tarihi Gezi

Kültür Sanat 25.05.2022 - 13:57, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Cemiyetten Yedikule Hisarı’na Kültürel ve Tarihi Gezi

Son günlerde gerçekleştirdiği kültürel ve tarihi çalışmalarla adından sıklıkla söz ettiren Kültürel Dönüşüm Derneği, Fatih Belediyesi’nin renovasyon çalışmalarıyla yeni bir kimliğe kavuşan Yedikule Hisarı’na bir gezi programı düzenledi.
Kültürel Dönüşüm Derneği Başkanı Zafer Kozanoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyetin önde gelen isimleri Sema Cıngıllıoğlu, Arzu Aslan, Sema Maliki, Serap Sarı, Yonca Gürol, Gaye Mataracı, Aylin Hoşzeban, Yıldız Özsamaha, Sema Olgun, Sinem Yıldırım ve Esra Erandan katıldı.   Dernek üyeleri tarihi Yedikule Hisarı’nı gezdikten sonra organik tarım yapılan Yedikule Bahçe’nin mahsullerinden hazırlanan içecekleri deneyimledi ve teraryum atölyesinde katıldı.   Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Zafer Kozanoğlu’nun kurucu başkanı olduğu Kültürel Dönüşüm Derneği, tarihi ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Derneğin bu seferki rotası Fatih Belediyesi tarafından renovasyonu yapılan tarihi Yedikule Hisarı oldu.   Dernek Başkanı Zafer Kozanoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyetin önde gelen isimleri Sema Cıngıllıoğlu, Arzu Aslan, Sema Maliki, Serap Sarı, Aylin Hoşzeban, Yıldız Özsamaha, Sema Olgun, Sinem Yıldırım ve Esra Erandan katıldı. Dernek üyeleri Genç Osman’ın hapsedildiği kule ile Topçu, Tutsak ve Hazine Kulelerini de ziyaret ederek Osmanlı ve Bizans’tan kalma birçok tarihi eseri yerinde inceleme fırsatı yakaladı. Yedikule Hisarı’nın tarihi zenginliklerine hayran kalan dernek üyeleri, tanık oldukları anları fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi.   Cemiyetin önde gelen isimleri daha sonra Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yedikule Bahçe’yi ziyaret ederek burada organik tarım ve sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli bilgiler aldı. Yedikule Bahçe’de teraryum yapım atölyesine de katılan konuklar, kendi minyatür bahçelerini hazırladı. Ardından Fit Fatih mutfağında özel olarak hazırlanan organik sebze ve meyvelerden oluşan içeceklerin de tadına baktılar.  
Son günlerde gerçekleştirdiği kültürel ve tarihi çalışmalarla adından sıklıkla söz ettiren Kültürel Dönüşüm Derneği, Fatih Belediyesi’nin renovasyon çalışmalarıyla yeni bir kimliğe kavuşan Yedikule Hisarı’na bir gezi programı düzenledi.

Kültürel Dönüşüm Derneği Başkanı Zafer Kozanoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyetin önde gelen isimleri Sema Cıngıllıoğlu, Arzu Aslan, Sema Maliki, Serap Sarı, Yonca Gürol, Gaye Mataracı, Aylin Hoşzeban, Yıldız Özsamaha, Sema Olgun, Sinem Yıldırım ve Esra Erandan katıldı.

 

Dernek üyeleri tarihi Yedikule Hisarı’nı gezdikten sonra organik tarım yapılan Yedikule Bahçe’nin mahsullerinden hazırlanan içecekleri deneyimledi ve teraryum atölyesinde katıldı.

 

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Zafer Kozanoğlu’nun kurucu başkanı olduğu Kültürel Dönüşüm Derneği, tarihi ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Derneğin bu seferki rotası Fatih Belediyesi tarafından renovasyonu yapılan tarihi Yedikule Hisarı oldu.

 

Dernek Başkanı Zafer Kozanoğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geziye, cemiyetin önde gelen isimleri Sema Cıngıllıoğlu, Arzu Aslan, Sema Maliki, Serap Sarı, Aylin Hoşzeban, Yıldız Özsamaha, Sema Olgun, Sinem Yıldırım ve Esra Erandan katıldı. Dernek üyeleri Genç Osman’ın hapsedildiği kule ile Topçu, Tutsak ve Hazine Kulelerini de ziyaret ederek Osmanlı ve Bizans’tan kalma birçok tarihi eseri yerinde inceleme fırsatı yakaladı. Yedikule Hisarı’nın tarihi zenginliklerine hayran kalan dernek üyeleri, tanık oldukları anları fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirdi.

 

Cemiyetin önde gelen isimleri daha sonra Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yedikule Bahçe’yi ziyaret ederek burada organik tarım ve sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli bilgiler aldı. Yedikule Bahçe’de teraryum yapım atölyesine de katılan konuklar, kendi minyatür bahçelerini hazırladı. Ardından Fit Fatih mutfağında özel olarak hazırlanan organik sebze ve meyvelerden oluşan içeceklerin de tadına baktılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (