( (

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ‘İhracat, Ülkemizin 2021 Büyümesine En Büyük Katkıyı Sağlayan Kalem Oldu’

Ekonomi 28.02.2022 - 14:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ‘İhracat, Ülkemizin 2021 Büyümesine En Büyük Katkıyı Sağlayan Kalem Oldu’

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye ekonomisi 2021 yılında yüzde 11 oranında büyüme kaydetti. Son çeyrekte ise büyüme yüzde 9,1 oldu. 2020 yılında Türkiye ekonomisinde büyüme yüzde 1,8 olarak gerçekleşmişti.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “İhracat, ülkemizin 2021 büyümesine en büyük katkıyı sağlayan kalem oldu.  Özellikle ihracat ile ihracatın sürüklediği sanayi büyümesi ve yatırım artışı, büyümeyi yüzde 11’e taşıdı. Ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm tüccar, sanayici, ihracatçılarımızı ve emeği geçen çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.    Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme verilerini açıkladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk açıklanan büyüme verilerini değerlendirdi. Başkan Öztürk şu ifadelere yer verdi:  “TÜİK, yılın son çeyreğinde ekonomimizin yüzde 9,1 büyüdüğünü açıkladı. İlk çeyrekte yüzde 7.3, ikinci çeyrekte 21.9, üçüncü çeyrekte yüzde 7.5 büyüme kaydeden Türkiye böylelikle 2021 yılını beklentilerimize uygun olarak yüzde 11,0 büyüme ile tamamlamış oldu. Bu büyüme oranı 2011 yılından bu yana kaydedilen en yüksek büyüme oranı olmuştur. İhracat, ülkemizin 2021 büyümesine en büyük katkıyı sağlayan kalem oldu.  Özellikle ihracat ile ihracatın sürüklediği sanayi büyümesi ve yatırım artışı, büyümeyi yüzde 11’e taşıdı. Yüzde 11 oranındaki büyümemize net ihracat 4,9 puan katkı sağlarken sanayi sektörünün katkısı ise 3,3 puan oldu. 2022’de iş dünyası olarak asıl beklentimiz, istikrarlı büyümeyi ve kalkınmayı destekleyecek çok yönlü yapısal reformların hayata geçirilmesi, eksiklerin tamamlanmasıdır. Ayrıca 2022 yılında fiyat istikrarı ve ekonomik güven ortamının oluşturulmalıdır. Ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm tüccar, sanayici, ihracatçılarımızı ve emeği geçen çalışanlarımızı kutluyorum.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye ekonomisi 2021 yılında yüzde 11 oranında büyüme kaydetti. Son çeyrekte ise büyüme yüzde 9,1 oldu. 2020 yılında Türkiye ekonomisinde büyüme yüzde 1,8 olarak gerçekleşmişti.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “İhracat, ülkemizin 2021 büyümesine en büyük katkıyı sağlayan kalem oldu.  Özellikle ihracat ile ihracatın sürüklediği sanayi büyümesi ve yatırım artışı, büyümeyi yüzde 11’e taşıdı. Ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm tüccar, sanayici, ihracatçılarımızı ve emeği geçen çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

  

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme verilerini açıkladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk açıklanan büyüme verilerini değerlendirdi.

Başkan Öztürk şu ifadelere yer verdi: 

“TÜİK, yılın son çeyreğinde ekonomimizin yüzde 9,1 büyüdüğünü açıkladı. İlk çeyrekte yüzde 7.3, ikinci çeyrekte 21.9, üçüncü çeyrekte yüzde 7.5 büyüme kaydeden Türkiye böylelikle 2021 yılını beklentilerimize uygun olarak yüzde 11,0 büyüme ile tamamlamış oldu. Bu büyüme oranı 2011 yılından bu yana kaydedilen en yüksek büyüme oranı olmuştur. İhracat, ülkemizin 2021 büyümesine en büyük katkıyı sağlayan kalem oldu.  Özellikle ihracat ile ihracatın sürüklediği sanayi büyümesi ve yatırım artışı, büyümeyi yüzde 11’e taşıdı. Yüzde 11 oranındaki büyümemize net ihracat 4,9 puan katkı sağlarken sanayi sektörünün katkısı ise 3,3 puan oldu. 2022’de iş dünyası olarak asıl beklentimiz, istikrarlı büyümeyi ve kalkınmayı destekleyecek çok yönlü yapısal reformların hayata geçirilmesi, eksiklerin tamamlanmasıdır. Ayrıca 2022 yılında fiyat istikrarı ve ekonomik güven ortamının oluşturulmalıdır. Ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm tüccar, sanayici, ihracatçılarımızı ve emeği geçen çalışanlarımızı kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (