( (

DP Konya'dan Fahiş Fatura ve B/İndirim Eleştirisi

Dünya 21.02.2022 - 15:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

DP Konya'dan Fahiş Fatura ve B/İndirim Eleştirisi

Demokrat Parti Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet,İl binasında Meram İlçe Başkanı İbrahim Uçar,Karatay İlçe Başkanı Yusuf Köse ve Selçuklu İlçe Başkanı Mehmet Emin Büyükdağ ile düzenlemiş olduğu basın toplantısında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhranı eleştirerek ,elektrik ve doğal gaz zammı ile kdv indirimine yönelik açıklamalarda bulundu.
ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI GERİ ÇEKİLMELİ Başkan Varlısenet açıklamasında şu ifadelere yer verdi;1 Ocak 2022 tarihi itibari ile Elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidilmesi ve  Doğalgazda, ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapılması sonucu faturalarda yansıyan fahiş artış esnafımızı ve vatandaşlarımızı kötü bir şekilde etkiledi. Bu gidişle çok yakında  insanlar evlerine ekmek götüremeyecek. Elektrikleri, doğalgazları kesilecek. Yazık günah bu insanlara. Yapamıyorlarsa bıraksınlar artık." diyen Başkan Varlısenet  Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir” dedi. KDV'DE İNDİRİM/BİNDİRİM KARMAŞASI Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  büyük müjde olarak açıklanan Temel Gıda ürünlerinde Kdv'nin yüzde 8 den yüzde 1 e çekilmesi vatandaşın hanesine artı olarak yansımadığı gibi yine zincir marketlerin ekmeğine yağ sürmüş ve sözde indirim bindirime dönüşmüştür.Ülkeyi güllük gülistanlık gösteren,Konya hala iktidarın kalesidir diyen AKP milletvekilleri Beşyoldaki TMO satış ofisinin önündeki ucuz yağ kuyruklarında bekleyen vatandaşlarımızdan,mazota gübreye ve yeme gelen zamlardan sonra  tarım ve hayvancılığın geldiği noktadan ve vatandaşa bu ay ev kirasından fazla gelen doğalgaz ve elektrik faturalarından bihaber oldukları için herkesi kendileri gibi zevkü sefa içinde zannediyor olmalılar. Son günlerde ülke gündeminde tartışmalara mal olan Tarkan'ın Geççek parçasının sözlerinde yer aldığı gibi 2001 krizi sonrasında iktidar olan Akp'nin yine ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeni ile ilk seçimde gideceğini ifade ederek sözlerini meşhur  şarkının dizeleri ile bitirdi; Geççek geççek elbet bu da geççek ,Gör bak umudun gününü gün etçek Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek, Her şeyin sonu var bu çile de bitçek
Demokrat Parti Konya İl Başkanı Hasan Varlısenet,İl binasında Meram İlçe Başkanı İbrahim Uçar,Karatay İlçe Başkanı Yusuf Köse ve Selçuklu İlçe Başkanı Mehmet Emin Büyükdağ ile düzenlemiş olduğu basın toplantısında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhranı eleştirerek ,elektrik ve doğal gaz zammı ile kdv indirimine yönelik açıklamalarda bulundu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI GERİ ÇEKİLMELİ

Başkan Varlısenet açıklamasında şu ifadelere yer verdi;1 Ocak 2022 tarihi itibari ile Elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidilmesi ve  Doğalgazda, ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 zam yapılması sonucu faturalarda yansıyan fahiş artış esnafımızı ve vatandaşlarımızı kötü bir şekilde etkiledi.

Bu gidişle çok yakında  insanlar evlerine ekmek götüremeyecek. Elektrikleri, doğalgazları kesilecek. Yazık günah bu insanlara. Yapamıyorlarsa bıraksınlar artık." diyen Başkan Varlısenet  Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir” dedi.

KDV'DE İNDİRİM/BİNDİRİM KARMAŞASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  büyük müjde olarak açıklanan Temel Gıda ürünlerinde Kdv'nin yüzde 8 den yüzde 1 e çekilmesi vatandaşın hanesine artı olarak yansımadığı gibi yine zincir marketlerin ekmeğine yağ sürmüş ve sözde indirim bindirime dönüşmüştür.Ülkeyi güllük gülistanlık gösteren,Konya hala iktidarın kalesidir diyen AKP milletvekilleri Beşyoldaki TMO satış ofisinin önündeki ucuz yağ kuyruklarında bekleyen vatandaşlarımızdan,mazota gübreye ve yeme gelen zamlardan sonra  tarım ve hayvancılığın geldiği noktadan ve vatandaşa bu ay ev kirasından fazla gelen doğalgaz ve elektrik faturalarından bihaber oldukları için herkesi kendileri gibi zevkü sefa içinde zannediyor olmalılar.

Son günlerde ülke gündeminde tartışmalara mal olan Tarkan'ın Geççek parçasının sözlerinde yer aldığı gibi 2001 krizi sonrasında iktidar olan Akp'nin yine ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeni ile ilk seçimde gideceğini ifade ederek sözlerini meşhur  şarkının dizeleri ile bitirdi;

Geççek geççek elbet bu da geççek ,Gör bak umudun gününü gün etçek

Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek, Her şeyin sonu var bu çile de bitçek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (