( (

Beyaz Saraydan ‘Müttefik’siz Açıklama! Biden İle Erdoğan İlk Kez Görüştü!

Dünya (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 24.04.2021 - 13:02, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Beyaz Saraydan ‘Müttefik’siz Açıklama! Biden İle Erdoğan İlk Kez Görüştü!

Biden ile Erdoğan arasında ilk telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin açıklamada mesafeli dil kullanıldı ve iki ülke arasındaki ‘müttefik’ ilişkisine vurgu yapılmadı.
ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.  Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ''Başkan Joe Biden bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve işbirliği alanlarının arttırıldığı ve anlaşmazlıkların etkili bir şekilde yönetildiği yapıcı ikili ilişkilere duyduğu ilgisini iletmiştir. Erdoğan ile Biden, ikili ve bölgesel konuları ele almak üzere haziran ayındaki NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma konusunda anlaştı'' denildi. İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA   Erdoğan ile Biden görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı.   Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti. İki lider, Haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı.  NE YAŞANDI?  Söz konusu görüşme 20 Ocak 2021'de göreve gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilk telefon görüşmesi olma özelliği taşıyor.   Görüşme, iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa internet ortamında bir araya gelmesinin ardından gerçekleşti. ABD basını, Biden'ın Cumartesi günü 1915 olaylarını "soykırımı" olarak nitelendireceğini iddia etmişti. Gelişmelerin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı da 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıyacaklarını duyurdu.  
Biden ile Erdoğan arasında ilk telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin açıklamada mesafeli dil kullanıldı ve iki ülke arasındaki ‘müttefik’ ilişkisine vurgu yapılmadı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ''Başkan Joe Biden bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve işbirliği alanlarının arttırıldığı ve anlaşmazlıkların etkili bir şekilde yönetildiği yapıcı ikili ilişkilere duyduğu ilgisini iletmiştir. Erdoğan ile Biden, ikili ve bölgesel konuları ele almak üzere haziran ayındaki NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma konusunda anlaştı'' denildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA  

Erdoğan ile Biden görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı.

 

Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

İki lider, Haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı. 

NE YAŞANDI? 

Söz konusu görüşme 20 Ocak 2021'de göreve gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilk telefon görüşmesi olma özelliği taşıyor.  

Görüşme, iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa internet ortamında bir araya gelmesinin ardından gerçekleşti. ABD basını, Biden'ın Cumartesi günü 1915 olaylarını "soykırımı" olarak nitelendireceğini iddia etmişti.

Gelişmelerin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı da 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıyacaklarını duyurdu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (