( (

Yunak 'Vefa Sosyal Destek Grubu' Hizmete Hazır

Bölge 24.03.2020 - 15:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak 'Vefa Sosyal Destek Grubu' Hizmete Hazır

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara Sokağa çıkma yasağı genelgesi doğrultusunda Yunak Kaymakamlığınca 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturuldu.
Yunak Kaymakamlığı  koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara uygulanan evde kalma tedbiri kapsamında tek başına yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla "Vefa Sosyal Destek Grubu"nun Hizmete hazır olduğunu bildiridi.   Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Coşkun, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık , İlçe Jandarma Komutanı Adem Güneş,   İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Seven, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve muhtarlar derneği başkanının katılımı ile  Yunak Vefa Sosyal Destek Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.    Yunak  Kaymakamı Mehmet Erdem  Akbulut, toplantıda yaptığı konuşmada; "İlçe genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan kendilerine yardımcı olacak kimsesi olmayanların sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınması kararlaştırıldı. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama, yasaklama getirilen ve yakını bulunmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Bakanlığımızca belirlenen 112, 155, 156 çağrı numaralarının yanında, Kaymakamlığımızın( 0332) 851 20 42 telefon numarasına 24 saat esasına göre ulaşılabilecektir." Bu konuda tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Kaymakam Akbulut, "Vatandaşlarımızın,  ilaçtan tutun da evde yiyeceği, içeceği mutfak ihtiyaçları , marketten alınacak   gıda ve temizlik  ürününe kadar tüm ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu kapsamda kendileri dışarı çıkmak zorunda olmayacaktır." Dedi.
İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara Sokağa çıkma yasağı genelgesi doğrultusunda Yunak Kaymakamlığınca 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturuldu.

Yunak Kaymakamlığı  koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara uygulanan evde kalma tedbiri kapsamında tek başına yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla "Vefa Sosyal Destek Grubu"nun Hizmete hazır olduğunu bildiridi.

 

Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Coşkun, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık , İlçe Jandarma Komutanı Adem Güneş,   İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Seven, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve muhtarlar derneği başkanının katılımı ile  Yunak Vefa Sosyal Destek Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

 Yunak  Kaymakamı Mehmet Erdem  Akbulut, toplantıda yaptığı konuşmada; "İlçe genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan kendilerine yardımcı olacak kimsesi olmayanların sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınması kararlaştırıldı. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama, yasaklama getirilen ve yakını bulunmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Bakanlığımızca belirlenen 112, 155, 156 çağrı numaralarının yanında, Kaymakamlığımızın( 0332) 851 20 42 telefon numarasına 24 saat esasına göre ulaşılabilecektir."

Bu konuda tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Kaymakam Akbulut, "Vatandaşlarımızın,  ilaçtan tutun da evde yiyeceği, içeceği mutfak ihtiyaçları , marketten alınacak   gıda ve temizlik  ürününe kadar tüm ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu kapsamda kendileri dışarı çıkmak zorunda olmayacaktır." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (