( (

Yunak'ta Sokak Hayvanları Koruma Altında Olacak

Bölge 26.10.2020 - 15:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak'ta Sokak Hayvanları Koruma Altında Olacak

İlçe Kaymakamlığımız ve Yunak Belediye Başkanlığı işbirliğiyle Sokak Hayvanlarına yönelik tedbir ve kararların uygulanması ile gerekli tüm önlemlerin alınması için resmi çalışma başlatıldı.
 Yunak Kaymakamı   Fatih Kurt makamında hayvan sever gönüllüler ile bir araya gelerek , sokak hayvanlarını koruma ve onlara barınak sağlamak amacıyla çalışmaların çok kısa sürede başlayacağını ifade etti.  Dışarılarda   zor yaşam şartları nedeniyle barınak ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına gerekli desteğin verileceğini ifade eden Kaymakam   Kurt ,  Yunak Belediyesi ile eş zamanlı çalışmalar yürüterek bazı projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , sokak hayvanlarının aç kalmaması için kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerekli planlama , koordinasyon ve uygulamanın eksiksiz şekilde yerine getirileceğini ve vatandaşlara da ikamet ettikleri mahallelerde sokaktaki can dostları için duyarlı olunması için çağrıda bulundu. Yunak Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Coşkun'un da katıldığı toplantıda alınan karalar şu şekilde sıralandı.       1-   Bir hafta içerisinde Yunak ilçe genelinde 10 farklı yerde belirlenen yerlere “sokak hayvanlarını besleme noktası “ oluşturulacak.      2-Sokak hayvanları için konulan yemlerin yağmurdan ve güneşten korunması için özel yaptırılan beslenme ve su kapları, ilçenin  farklı noktalarına farkındalık yaratmak adına hayvan severler , esnaflar ve kurum amirleri ile birlikte yerleştirilecek.     3- Kısa vadede Yunak Kaymakamlığı ve Yunak Belediyesinin ortaklaşa yaptığı projelerle devlet desteklerinden faydalanarak sokak hayvanlarının yaşam kalitesi yükseltilecek.      4- Sokakta yaşayan hayvanların bakımı ve korunması için köpek barınağının yapılmasına hız verilecek.    Yunak kaymakamı Fatih Kurt başkanlığında Yapılan   Toplantı ¸ sokak hayvanları için yapılması düşünülen çalışmalar ile ilgili alınan kararlarla tutanakla imza altına alınarak son buldu.
İlçe Kaymakamlığımız ve Yunak Belediye Başkanlığı işbirliğiyle Sokak Hayvanlarına yönelik tedbir ve kararların uygulanması ile gerekli tüm önlemlerin alınması için resmi çalışma başlatıldı.

 Yunak Kaymakamı   Fatih Kurt makamında hayvan sever gönüllüler ile bir araya gelerek , sokak hayvanlarını koruma ve onlara barınak sağlamak amacıyla çalışmaların çok kısa sürede başlayacağını ifade etti.  Dışarılarda   zor yaşam şartları nedeniyle barınak ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına gerekli desteğin verileceğini ifade eden Kaymakam   Kurt ,  Yunak Belediyesi ile eş zamanlı çalışmalar yürüterek bazı projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , sokak hayvanlarının aç kalmaması için kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerekli planlama , koordinasyon ve uygulamanın eksiksiz şekilde yerine getirileceğini ve vatandaşlara da ikamet ettikleri mahallelerde sokaktaki can dostları için duyarlı olunması için çağrıda bulundu. Yunak Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Coşkun'un da katıldığı toplantıda alınan karalar şu şekilde sıralandı.

 

    1-   Bir hafta içerisinde Yunak ilçe genelinde 10 farklı yerde belirlenen yerlere “sokak hayvanlarını besleme noktası “ oluşturulacak.

     2-Sokak hayvanları için konulan yemlerin yağmurdan ve güneşten korunması için özel yaptırılan beslenme ve su kapları, ilçenin  farklı noktalarına farkındalık yaratmak adına hayvan severler , esnaflar ve kurum amirleri ile birlikte yerleştirilecek.

    3- Kısa vadede Yunak Kaymakamlığı ve Yunak Belediyesinin ortaklaşa yaptığı projelerle devlet desteklerinden faydalanarak sokak hayvanlarının yaşam kalitesi yükseltilecek.

     4- Sokakta yaşayan hayvanların bakımı ve korunması için köpek barınağının yapılmasına hız verilecek.

   Yunak kaymakamı Fatih Kurt başkanlığında Yapılan   Toplantı ¸ sokak hayvanları için yapılması düşünülen çalışmalar ile ilgili alınan kararlarla tutanakla imza altına alınarak son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (