( (

Yunak'ta Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Eğitim 02.03.2020 - 09:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak'ta Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

KOP destekli, Yunak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, "KOP İle Kodlayalım Geleceği Kurtaralım" robotik kodlama projesi çerçevesinde Yunak Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulunda, 142 bin lira maliyetle atölye kuruldu.
     Atölyenin açılışında öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan sunumu dinleyen Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. Akbulut, açılış öncesi ve açılış sonrası yaptığı konuşmalarda sık sık atölyenin düşünce aramasından kuruluş aşamasına kadar emeği geçen herkese teşekkür etti ve geleceğe yönelik bir çok atölyenin ilçeye kazandırılması noktasında çaba harcadıklarını belirtti.  Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, robotik kodlama projesinin Yunak Kaymakamlığı ile KOP İdaresinin desteği ve Milli Eğitim camiasının fedakâr öğretmenleri tarafından hayata geçirildiğini söyleyerek hedeflerinin çocukları geleceğe hazırlamak ve çağın gerektirdiği donanımlara ilçenin de sahip olması gerektiği düşüncesiyle bu atölyeyi hayata geçirdiklerini söyledi.  Akbulut,  "Ümit ediyoruz ki bu tür imkânlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler." diye konuştu. Yunak'ta açılışı yapılan Robotik Kodlama Atölyesinde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini kapsayan 800 öğrenci eğitim alacak. Eğitimler, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 5 bilişim teknoloji öğretmeni tarafından verilecek. Robotik Kodlama Atölyesinin açılışına Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut'un yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Bekir Coşkun,  Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Mustafa Vural  ve Savcı Ömer Polat, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan,  Daire amirlerinin tamamı, Ak Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru, İş Adamı Resul Güler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
KOP destekli, Yunak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, "KOP İle Kodlayalım Geleceği Kurtaralım" robotik kodlama projesi çerçevesinde Yunak Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulunda, 142 bin lira maliyetle atölye kuruldu.

     Atölyenin açılışında öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan sunumu dinleyen Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. Akbulut, açılış öncesi ve açılış sonrası yaptığı konuşmalarda sık sık atölyenin düşünce aramasından kuruluş aşamasına kadar emeği geçen herkese teşekkür etti ve geleceğe yönelik bir çok atölyenin ilçeye kazandırılması noktasında çaba harcadıklarını belirtti. 

Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, robotik kodlama projesinin Yunak Kaymakamlığı ile KOP İdaresinin desteği ve Milli Eğitim camiasının fedakâr öğretmenleri tarafından hayata geçirildiğini söyleyerek hedeflerinin çocukları geleceğe hazırlamak ve çağın gerektirdiği donanımlara ilçenin de sahip olması gerektiği düşüncesiyle bu atölyeyi hayata geçirdiklerini söyledi.  Akbulut,  "Ümit ediyoruz ki bu tür imkânlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler." diye konuştu.

Yunak'ta açılışı yapılan Robotik Kodlama Atölyesinde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini kapsayan 800 öğrenci eğitim alacak. Eğitimler, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 5 bilişim teknoloji öğretmeni tarafından verilecek.

Robotik Kodlama Atölyesinin açılışına Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut'un yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Bekir Coşkun,  Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Mustafa Vural  ve Savcı Ömer Polat, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan,  Daire amirlerinin tamamı, Ak Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru, İş Adamı Resul Güler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (