( (

Yunak Okullarında Deprem Tatbikatı

Eğitim 05.03.2020 - 15:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak Okullarında Deprem Tatbikatı

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Yunak genelinde tüm okullarda deprem tatbikatları yapılıyor.
Yunak İlçe merkezi ve mahallelerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirilen tatbikatlarda senaryo gereği öğrencilerin deprem sırasında yapması gerekenler, okullardan tahliyesi ve mahsur kalanların kurtarılması ve toplanma yerlerine ulaşmaları kısa sürede tatbik ediliyor. Tatbikatlar sonunda Sivil Savunma Kulübü Koordinatör Öğretmenleri ve ya okul yöneticileri tarafından öğrencilere depremle ilgili bilgiler veriliyor. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle ilçe genelinde hafta sonuna kadar deprem tatbikatlarının tamamlanacağını, bilinçlendirmenin ise süresiz devam edeceğini belirterek; deprem konusunu ciddiye aldıklarını, bu yüzden de okullarda yapılan tatbikatları bizzat takip ettiğini ifade etti.  İşcan, okul yöneticilerine, öğretmenlere, okulların diğer çalışanlarına ve öğrencilere tatbikatlara gösterdikleri duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.
1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Yunak genelinde tüm okullarda deprem tatbikatları yapılıyor.

Yunak İlçe merkezi ve mahallelerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirilen tatbikatlarda senaryo gereği öğrencilerin deprem sırasında yapması gerekenler, okullardan tahliyesi ve mahsur kalanların kurtarılması ve toplanma yerlerine ulaşmaları kısa sürede tatbik ediliyor. Tatbikatlar sonunda Sivil Savunma Kulübü Koordinatör Öğretmenleri ve ya okul yöneticileri tarafından öğrencilere depremle ilgili bilgiler veriliyor.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle ilçe genelinde hafta sonuna kadar deprem tatbikatlarının tamamlanacağını, bilinçlendirmenin ise süresiz devam edeceğini belirterek; deprem konusunu ciddiye aldıklarını, bu yüzden de okullarda yapılan tatbikatları bizzat takip ettiğini ifade etti.

 İşcan, okul yöneticilerine, öğretmenlere, okulların diğer çalışanlarına ve öğrencilere tatbikatlara gösterdikleri duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (