( (

Yunak Okullarında Afet Eğitimi ve Tatbikatı

Eğitim 21.10.2021 - 14:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak Okullarında Afet Eğitimi ve Tatbikatı

Okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, güvenlik kültürü oluşturulması için Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan afet eğitimleri, deprem tahliye ve yangın tatbikatları başladı.
Yunak İlçe Milli Eğitim Müdrülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliği ile yapılan eğitim ve tatbikatlar tüm okullarda gerçekleştirilecek. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; öğrencilere, öğretmenlere ve personele özellikle deprem ve yangın afetleri ile acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler veriyor. Bilgilendirme sonrasında her bir okulda tahliye ve yangın tatbikatları yapılıyor.  Ekipler, öğrencilere gerek ev ortamlarında ve gerekse okulda herhangi bir acil durum çıktığında neler yapmaları gerektiği anlatıyor.  Daha sonra okul bahçesinde çıkan yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor. Ayrıca, İtfaiye Daire Başkanlığı görevlilerinin acil durumlarda kullandığı ekipmanlar öğrencilere tanıtılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da zaman zaman eğitim ve tatbikatlara katılarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte oluyor.  İşcan, okul personeli ve öğrencilere yönelik yapılan bu etkinliklerde kendilerine yardım ve desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve personeline teşekkür etti.
Okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, güvenlik kültürü oluşturulması için Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan afet eğitimleri, deprem tahliye ve yangın tatbikatları başladı.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdrülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliği ile yapılan eğitim ve tatbikatlar tüm okullarda gerçekleştirilecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; öğrencilere, öğretmenlere ve personele özellikle deprem ve yangın afetleri ile acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler veriyor. Bilgilendirme sonrasında her bir okulda tahliye ve yangın tatbikatları yapılıyor. 

Ekipler, öğrencilere gerek ev ortamlarında ve gerekse okulda herhangi bir acil durum çıktığında neler yapmaları gerektiği anlatıyor.  Daha sonra okul bahçesinde çıkan yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor. Ayrıca, İtfaiye Daire Başkanlığı görevlilerinin acil durumlarda kullandığı ekipmanlar öğrencilere tanıtılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da zaman zaman eğitim ve tatbikatlara katılarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte oluyor.  İşcan, okul personeli ve öğrencilere yönelik yapılan bu etkinliklerde kendilerine yardım ve desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve personeline teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (