( (

Yöntem, Pandemi de Öğrenci ve Velilerini Yalnız Bırakmadı

Eğitim 25.03.2021 - 14:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yöntem, Pandemi de Öğrenci ve Velilerini Yalnız Bırakmadı

Konya'da 5 yıldır hizmet veren Yöntem Eğitim Kurumları, tüm dünyanın olumsuz etkilendiği Covid-19 salgın sürecinde de öğrenci ve velilerini yalnız bırakmadı.Gerek eğitim konseptiyle gerek modern ve geniş kampüsleriyle gerekse öğretmen, öğrenci ve veli portföyüyle dikkatleri üzerine çeken kurumda eğitim – öğretim son 1 yılda hiç aksamadı.
Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Bilimleri Öğretmeni Serdar Akar: “5 ortak olarak aktif derse giriyor olmanın her zaman büyük avantajını yaşadık. Bu anlayışımız her zaman devam edecektir. Bizler okullarımızın eğitim konseptini oluştururken, hem veli gözüyle hem öğrenci gözüyle hem de öğretmen gözüyle değerlendirdik ve ortaya velisinin tam desteğini alan, öğrencisini her koşulda kucaklayan, öğretmenleriyle de aile kavramını oluşturan bir kültür ortaya çıktı” dedi.  Pandemi sürecinde de eğitim ciddiyetinden asla taviz vermeyen Yöntem Kolejinde yerli ve millî yazılım olan Y-UZEP (Yöntem Uzaktan Eğitim Platformu) fark yaratmış durumda. Bu konuda çok hassas olduklarını söyleyen Serdar Akar, uzaktan eğitimde de yüz yüze eğitimde olduğu gibi kaliteli bir eğitim verdiklerini söyledi. Öğrencilerine her yıl 50 roman okutan okul Eğitim anlayışının en farklı ve en özel uygulamalarından biri de kolejde 5-6 ve 7. sınıflara her yıl 50 tane roman okutulmasıdır. Bu konuda Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, projenin sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de ses getirdiğini, Türkiye’deki birçok okula roman okutma konusunda kurum olarak mentorluk yaptıklarını dile getirdi. Okuyan insanın sorgulama ve muhakeme gücünün geliştiğini söyleyen Pazarcı, kurum olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; modern ve 2023 Eğitim Vizyonu’nu benimsemiş bireyler yetiştirme amacında olduklarını dile getirdi.  13 Mart 2021 Cumartesi günü Konya geneli “4. Sınıf Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı” yapan Yöntem Kolejinde pandemi kurallarının harfiyen uygulanması, girişte HES Kodu sorgulaması ve ateş ölçümü büyük bir titizlikle yapıldı.
Konya'da 5 yıldır hizmet veren Yöntem Eğitim Kurumları, tüm dünyanın olumsuz etkilendiği Covid-19 salgın sürecinde de öğrenci ve velilerini yalnız bırakmadı.Gerek eğitim konseptiyle gerek modern ve geniş kampüsleriyle gerekse öğretmen, öğrenci ve veli portföyüyle dikkatleri üzerine çeken kurumda eğitim – öğretim son 1 yılda hiç aksamadı.

Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Bilimleri Öğretmeni Serdar Akar: “5 ortak olarak aktif derse giriyor olmanın her zaman büyük avantajını yaşadık. Bu anlayışımız her zaman devam edecektir. Bizler okullarımızın eğitim konseptini oluştururken, hem veli gözüyle hem öğrenci gözüyle hem de öğretmen gözüyle değerlendirdik ve ortaya velisinin tam desteğini alan, öğrencisini her koşulda kucaklayan, öğretmenleriyle de aile kavramını oluşturan bir kültür ortaya çıktı” dedi.  Pandemi sürecinde de eğitim ciddiyetinden asla taviz vermeyen Yöntem Kolejinde yerli ve millî yazılım olan Y-UZEP (Yöntem Uzaktan Eğitim Platformu) fark yaratmış durumda. Bu konuda çok hassas olduklarını söyleyen Serdar Akar, uzaktan eğitimde de yüz yüze eğitimde olduğu gibi kaliteli bir eğitim verdiklerini söyledi.

Öğrencilerine her yıl 50 roman okutan okul

Eğitim anlayışının en farklı ve en özel uygulamalarından biri de kolejde 5-6 ve 7. sınıflara her yıl 50 tane roman okutulmasıdır. Bu konuda Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, projenin sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de ses getirdiğini, Türkiye’deki birçok okula roman okutma konusunda kurum olarak mentorluk yaptıklarını dile getirdi.

Okuyan insanın sorgulama ve muhakeme gücünün geliştiğini söyleyen Pazarcı, kurum olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; modern ve 2023 Eğitim Vizyonu’nu benimsemiş bireyler yetiştirme amacında olduklarını dile getirdi.

 13 Mart 2021 Cumartesi günü Konya geneli “4. Sınıf Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı” yapan Yöntem Kolejinde pandemi kurallarının harfiyen uygulanması, girişte HES Kodu sorgulaması ve ateş ölçümü büyük bir titizlikle yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (