( (

Yokuş: "Tamamen Kuruyan Meke Gölü'nü Kurtarmak Lazım"

Gündem (İletişim Başkanlığı) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı | 07.09.2020 - 10:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yokuş: "Tamamen Kuruyan Meke Gölü'nü Kurtarmak Lazım"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, tamamen kuruyan Meke Gölü’nün bu acıklı haline bir an önce çözüm üretilmesi çağrısında bulunarak, “Artık taban suyuyla sulama özellikle Karapınar’da sonlandırılmalı. Buralar tekrar ihya edilmeli” dedi
Bir zamanlar "Dünyanın nazar boncuğu" olarak adlandırılan Konya Karapınar yakınlarındaki Meke Gölü tamamen kurudu. Göl kenarında basın açıklaması yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meke Gölü'nün bu acıklı haline bir an önce çözüm üretilmesi çağrısında bulundu. GÖL NASIL BU HALE GELDİ? Partisinin il ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu bir heyetle Meke Gölü'ne giden Yokuş, tamamen kuruduğu görülen gölün kenarında yaptığı konuşmada, gölde suyun olduğu zamanlarda burasının "Dünyanın nazar boncuğu" olarak adlandırıldığını belirterek, “Burası bu adı hak edecek muhteşemlikte bir yerdi. Şu haline bir bakın şimdi! Bu güzel gölümüz niye bu hale geldi? Bu göl 9 bin yıl önce meydana gelmiş. Yeraltı sularımızı hoyratça kullanıp tükettiğimiz için, maalesef bu gölümüzde böyle çoraklaştı” ifadelerini kullandı. TABAN SUYUYLA SULAMA SONLANDIRILMALI Meke gölünün geçmişteki fotoğraflarıyla avunulmaması gerektiğini söyleyen Yokuş, “Biz bu gölü geçmişteki gibi torunlarımıza teslim etmeliyiz. Karapınarlılar, Konyalılar bu gölün sorumlusu kim? Biziz, devleti ülkeyi yönetenler. Artık taban suyuyla sulama özellikle Karapınar’da sonlandırılmalı. Buralar tekrar ihya edilmeli. Gölün çevresine çoraklığı önlemek için dikilen 800 bin fidanın yarısı kurudu. Bakılmazsa, sulanmazsa tabii kurur bu fidanlar” diye konuştu.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, tamamen kuruyan Meke Gölü’nün bu acıklı haline bir an önce çözüm üretilmesi çağrısında bulunarak, “Artık taban suyuyla sulama özellikle Karapınar’da sonlandırılmalı. Buralar tekrar ihya edilmeli” dedi

Bir zamanlar "Dünyanın nazar boncuğu" olarak adlandırılan Konya Karapınar yakınlarındaki Meke Gölü tamamen kurudu. Göl kenarında basın açıklaması yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meke Gölü'nün bu acıklı haline bir an önce çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

GÖL NASIL BU HALE GELDİ?

Partisinin il ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu bir heyetle Meke Gölü'ne giden Yokuş, tamamen kuruduğu görülen gölün kenarında yaptığı konuşmada, gölde suyun olduğu zamanlarda burasının "Dünyanın nazar boncuğu" olarak adlandırıldığını belirterek, “Burası bu adı hak edecek muhteşemlikte bir yerdi. Şu haline bir bakın şimdi! Bu güzel gölümüz niye bu hale geldi? Bu göl 9 bin yıl önce meydana gelmiş. Yeraltı sularımızı hoyratça kullanıp tükettiğimiz için, maalesef bu gölümüzde böyle çoraklaştı” ifadelerini kullandı.

TABAN SUYUYLA SULAMA SONLANDIRILMALI

Meke gölünün geçmişteki fotoğraflarıyla avunulmaması gerektiğini söyleyen Yokuş, “Biz bu gölü geçmişteki gibi torunlarımıza teslim etmeliyiz. Karapınarlılar, Konyalılar bu gölün sorumlusu kim? Biziz, devleti ülkeyi yönetenler. Artık taban suyuyla sulama özellikle Karapınar’da sonlandırılmalı. Buralar tekrar ihya edilmeli. Gölün çevresine çoraklığı önlemek için dikilen 800 bin fidanın yarısı kurudu. Bakılmazsa, sulanmazsa tabii kurur bu fidanlar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (