( (

Yiğit: Türk Ulusunun Atasına Olan Sevgisi Giderek Güçleniyor

Gündem 10.11.2021 - 13:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yiğit: Türk Ulusunun Atasına Olan Sevgisi Giderek Güçleniyor

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmen Atatürk’ün ölümünün 83.üncü yıldönümüyle ilgili yayımladığı anma mesajında, Türk Ulusunun Ata’sına olan sevgisinin giderek güçlendiğini söyledi.
Ölümünün 83.üncü yılında Türk halkının Atatürk’ü asla unutmadığını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük komutan, Eşsiz devlet adamı ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83.üncü yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz. Büyük Önder, Atatürk'ün en büyük zaferi yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmasıdır. Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırmıştır. Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün,  bölücü zihniyetleri rahatsız etmekte ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek güçlendirmektedir.  Mustafa Kemal Atatürk dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır” dedi. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmalıyız Özgür Ulaş Yiğit Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğine dikkat çekerek, “Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 98 yıl geçti. Fakat emperyalist güçler onun fikirlerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaktan vazgeçmedi. Hala bu emellerini sürdürmeye devam ediyorlar. Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. Büyük Türk Ulusu bilmelidir ki! Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir. Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmen Atatürk’ün ölümünün 83.üncü yıldönümüyle ilgili yayımladığı anma mesajında, Türk Ulusunun Ata’sına olan sevgisinin giderek güçlendiğini söyledi.

Ölümünün 83.üncü yılında Türk halkının Atatürk’ü asla unutmadığını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük komutan, Eşsiz devlet adamı ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83.üncü yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz. Büyük Önder, Atatürk'ün en büyük zaferi yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmasıdır. Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırmıştır. Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün,  bölücü zihniyetleri rahatsız etmekte ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek güçlendirmektedir.  Mustafa Kemal Atatürk dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır” dedi.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmalıyız

Özgür Ulaş Yiğit Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğine dikkat çekerek, “Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 98 yıl geçti. Fakat emperyalist güçler onun fikirlerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaktan vazgeçmedi. Hala bu emellerini sürdürmeye devam ediyorlar. Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. Büyük Türk Ulusu bilmelidir ki! Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir. Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (