( (

Yeniden Yapılandırma Kanunu Mükelleflere Önemli Fırsatlar Tanıyor

İş Dünyası 16.08.2021 - 14:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yeniden Yapılandırma Kanunu Mükelleflere Önemli Fırsatlar Tanıyor

KONTİMDER ziyaretinde konuşan Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 7326 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununun vergi mükelleflerine önemli fırsatlar sağladığını belirterek, başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceğini söyledi.
Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve Grup Müdürü Behzat Er, KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Gökhan Küçük ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek başarılar diledi. Ziyarette, 7326 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununu sağladığı avantajlar hakkında istişarede bulunuldu.   KAMUYA OLAN BORÇ YÜKLERİNİ AZALACAK Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı kanunun, vatandaşların kamuya olan borç yüklerini azaltarak önemli fırsatlar sağladığını söyledi. Borçların taksitler halinde ödeme imkanı sunulduğun belirten Adem Güngör, “Yapılandırma Kanunuyla; Vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılacak, devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için Kanundan yararlanılabilecek. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan yapılabilecek, geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak. İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilebilecektir.” dedi.    Yapılandırma Kanunu ile kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirildiğini vurgulayan Adem Güngör, ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların zam ve faizlerinin Yİ-ÜFE oranında yaklaşık dörtte üç oranının üzerinde azaldığını ifade etti.   Adem Güngör, şu bilgileri verdi: “Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor.  Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da yarısı oranında indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde katsayı alınmadığı gibi tekrar indirim yapılarak, borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde; Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 oranında, yapılandırılan borcun idari para cezası olması halinde ceza tutarından da ayrıca yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.’’   Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini belirten Adem Güngör, taksitli ödeme tercih edilmesi durumunda  ilk iki taksitin süresinde ödenmesinin önemine de vurgu yaptı.   Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi dile getiren KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçük ise, 7326 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununun vergi mükelleflerine önemli fırsatlar sunduğunun altını çizdi. Vergi borcu olanların bu yasadan faydalanması gerektiğini kaydeden Başkan Küçük, ‘’ Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’ün de ifade ettiği gibi bu yapılandırma ile özellikle vergi borcu faizlerinde dörtte üç oranında bir indirim oluyor. Bu fırsat kaçmamalı.’’ Dedi.  
KONTİMDER ziyaretinde konuşan Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 7326 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununun vergi mükelleflerine önemli fırsatlar sağladığını belirterek, başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceğini söyledi.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve Grup Müdürü Behzat Er, KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Gökhan Küçük ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek başarılar diledi. Ziyarette, 7326 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununu sağladığı avantajlar hakkında istişarede bulunuldu.

 

KAMUYA OLAN BORÇ YÜKLERİNİ AZALACAK

Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı kanunun, vatandaşların kamuya olan borç yüklerini azaltarak önemli fırsatlar sağladığını söyledi. Borçların taksitler halinde ödeme imkanı sunulduğun belirten Adem Güngör, “Yapılandırma Kanunuyla; Vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılacak, devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için Kanundan yararlanılabilecek. Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan yapılabilecek, geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak. İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilebilecektir.” dedi. 

 

Yapılandırma Kanunu ile kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirildiğini vurgulayan Adem Güngör, ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların zam ve faizlerinin Yİ-ÜFE oranında yaklaşık dörtte üç oranının üzerinde azaldığını ifade etti.

 

Adem Güngör, şu bilgileri verdi: “Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor.  Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da yarısı oranında indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde katsayı alınmadığı gibi tekrar indirim yapılarak, borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde; Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 oranında, yapılandırılan borcun idari para cezası olması halinde ceza tutarından da ayrıca yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.’’

 

Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini belirten Adem Güngör, taksitli ödeme tercih edilmesi durumunda  ilk iki taksitin süresinde ödenmesinin önemine de vurgu yaptı.

 

Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi dile getiren KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçük ise, 7326 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununun vergi mükelleflerine önemli fırsatlar sunduğunun altını çizdi. Vergi borcu olanların bu yasadan faydalanması gerektiğini kaydeden Başkan Küçük, ‘’ Konya Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’ün de ifade ettiği gibi bu yapılandırma ile özellikle vergi borcu faizlerinde dörtte üç oranında bir indirim oluyor. Bu fırsat kaçmamalı.’’ Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (