( (

Yapılan Hiçbir Vergi İndirimi Tüketiciye Yaramadı

Turizm 07.08.2020 - 18:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yapılan Hiçbir Vergi İndirimi Tüketiciye Yaramadı

KDV indiriminin restoranlarda uygulanmadığını ve Türkiye’de yapılan hiçbir vergi indiriminin tüketiciye yaramadığını söyledi.
 Ekonomist Mert Yılmaz, yeme-içme sektörüne getirilen KDV indiriminin restoranlarda uygulanmadığını ve Türkiye’de yapılan hiçbir vergi indiriminin tüketiciye yaramadığını söyledi.   Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde, yeme-içme hizmetlerinde KDV'nin yılsonuna kadar yüzde 1'e düşürüldüğünü açıklamıştı.   Korona virüsün ardından yeme-içme sektörü olumsuz yönde oldukça fazla etkilenirken İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ekonomist Mert Yılmaz’dan çarpıcı bir açıklama geldi.   Ekonomist Yılmaz, dün dışarıda yediği öğlen yemediğinde fişte KDV’nin yüzde 1 olmasına rağmen, fiyatların yüzde 8 KDV uygulanan günlerle aynı olduğunu belirtti.   Vergi indirimlerinin tüketiciye yaramadığını ifade eden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Bugün öğlen yemeğimi dışarıda yedim. Mekân tanıdık, hesabı ödedim, fiş istedim. Fişte KDV %1 olarak görünüyordu ama fiyatlar %8 KDV uygulanan günler ile aynı.   Özetle; Türkiye'de yapılan hiç bir vergi indirimi tüketiciye yaramıyor. Devlet gelirden oluyor. Satıcı işin en karlısı”  Kaynak: Yapılan hiçbir vergi indirimi tüketiciye yaramadı
KDV indiriminin restoranlarda uygulanmadığını ve Türkiye’de yapılan hiçbir vergi indiriminin tüketiciye yaramadığını söyledi.
 Ekonomist Mert Yılmaz, yeme-içme sektörüne getirilen KDV indiriminin restoranlarda uygulanmadığını ve Türkiye’de yapılan hiçbir vergi indiriminin tüketiciye yaramadığını söyledi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde, yeme-içme hizmetlerinde KDV'nin yılsonuna kadar yüzde 1'e düşürüldüğünü açıklamıştı.

 

Korona virüsün ardından yeme-içme sektörü olumsuz yönde oldukça fazla etkilenirken İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ekonomist Mert Yılmaz’dan çarpıcı bir açıklama geldi.

 

Ekonomist Yılmaz, dün dışarıda yediği öğlen yemediğinde fişte KDV’nin yüzde 1 olmasına rağmen, fiyatların yüzde 8 KDV uygulanan günlerle aynı olduğunu belirtti.

 

yeme-icme--001.jpgVergi indirimlerinin tüketiciye yaramadığını ifade eden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün öğlen yemeğimi dışarıda yedim. Mekân tanıdık, hesabı ödedim, fiş istedim. Fişte KDV %1 olarak görünüyordu ama fiyatlar %8 KDV uygulanan günler ile aynı.

 

Özetle; Türkiye'de yapılan hiç bir vergi indirimi tüketiciye yaramıyor.

Devlet gelirden oluyor.

Satıcı işin en karlısı” 

Kaynak: Yapılan hiçbir vergi indirimi tüketiciye yaramadı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (