( (

'Valizini Giysilerle Dolduran, Kitap Koymayan Tek Milletiz

Turizm 12.09.2020 - 15:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

'Valizini Giysilerle Dolduran, Kitap Koymayan Tek Milletiz

Avrupalı turist tatil süresince en az iki ve üç kitap okuyarak ülkelerine dönüyor. Okudukları kitapları da başkaları da okusun diye odalarında bırakıyor.
Es Es Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Levent Akgün, “Dünyada tatile çıkarken valizini tıka basa elbise ile doldururken okumak için kitap koymayan' tek milletiz'' dedi. Dünya Okuma ve Yazma Günü'nde nedeniyle açıklama yapan Levent Akgün, Alman, Hollandalı, Belçikalı, İskandinav ve Rus turist 8-11 günlük tatil süresince Antalya'da tatile gelirken valizine okumak için en az üç kitap koyduğuna dikkat çekti. DİNİMİZ ‘OKU’ DİYOR, OKUYAN YOK Akgün, ''Dinimizin ilk emri 'oku' olmasına karşı okumamak için direnen tek milletiz. Milletçe gerek yurt içinde gerekse yurt dışına tatile gitmede valizini elbiselerle sıkıştırırken okumak için bir tek kitap koymayan milletiz. Maalesef bu durum; Avrupa'da yaşayan gurbetçilerde de var. Valizine yöresel yiyecekleri bile koyanlar tek kitap koymaya yanaşmamasının Avrupa insanı ile farklılık arz ediyo 'dedi. TURİSTLER SAYESİNDE KÜTÜPHANE OLUŞTU Manavgat Titreyengöl-Sorgun Bölgesindeki Nashira Hotel'in Sahibi Hüseyin Aydoğan, bölgeye tatile gelen başta Alman olmak üzere tatil süresince 7'den 77'ye denize ve havuza girdikten sonra şezlonga uzanarak kitap okuduğunu söyledi. Avrupalı turistlerin tatil süresince kitap okumak için en az üç kitap getirdiğinin belirten Aydoğan, ''Avrupalı turist tatil süresince çoğu en az iki ve üç kitap okuyarak ülkelerine dönüyor. Okudukları kitapları da başkaları da okusun diye odalarında bırakıyor. Odalarda bırakılan kitaplardan oluşan otellerin kütüphanesi var'' şeklinde konuştu.   KÜÇÜK YAŞTA KITAP OKUMA ALıŞKANLıĞı Manavgat'ta Çetin Kitapevi Sahibi Devrim Çetin, turistlerin otellerde bıraktığı İngilizce, Fransızca, Almanca, Felemenkçe ve Rusça kitaplardan kütüphane kurduklarını söyledi. Devrim Çetin, '' Topladığımız kitaplardan kurduğumuz kütüphanemizden Manavgat'ta yerleşik yaşayan yabancılar yararlanıyor. Avrupalı aileler çocuklarına ''kitap oku'' demiyor. Birlikte okudukları için çocuk küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanıyor. Çocuklarımıza kitap oku deme yerine günlük en az bir saat birlikte kitap okuma ve ödüllendirmede yine kitap hediyesi olmalı. Maalesef milletçe kitap okumuyoruz. AB ülkelerinde yıllık kişi başı 12 kitap okunurken, ülkemizde ise 13 kişi bir kitap okumaktadır. Batı toplumda kitap okumak için kitap alımı birinci öncelikken, ülkemizde ise 20'nci öncelik öncelik.'' ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Avrupalı turist tatil süresince en az iki ve üç kitap okuyarak ülkelerine dönüyor. Okudukları kitapları da başkaları da okusun diye odalarında bırakıyor.
Es Es Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Levent Akgün, “Dünyada tatile çıkarken valizini tıka basa elbise ile doldururken okumak için kitap koymayan' tek milletiz'' dedi.

Dünya Okuma ve Yazma Günü'nde nedeniyle açıklama yapan Levent Akgün, Alman, Hollandalı, Belçikalı, İskandinav ve Rus turist 8-11 günlük tatil süresince Antalya'da tatile gelirken valizine okumak için en az üç kitap koyduğuna dikkat çekti.


-kitap-koymayan--001.jpg

DİNİMİZ ‘OKU’ DİYOR, OKUYAN YOK
Akgün, ''Dinimizin ilk emri 'oku' olmasına karşı okumamak için direnen tek milletiz. Milletçe gerek yurt içinde gerekse yurt dışına tatile gitmede valizini elbiselerle sıkıştırırken okumak için bir tek kitap koymayan milletiz. Maalesef bu durum; Avrupa'da yaşayan gurbetçilerde de var. Valizine yöresel yiyecekleri bile koyanlar tek kitap koymaya yanaşmamasının Avrupa insanı ile farklılık arz ediyo 'dedi.

-kitap-koymayan--002.jpgTURİSTLER SAYESİNDE KÜTÜPHANE OLUŞTU
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Bölgesindeki Nashira Hotel'in Sahibi Hüseyin Aydoğan, bölgeye tatile gelen başta Alman olmak üzere tatil süresince 7'den 77'ye denize ve havuza girdikten sonra şezlonga uzanarak kitap okuduğunu söyledi.

-kitap-koymayan--004.jpg

Avrupalı turistlerin tatil süresince kitap okumak için en az üç kitap getirdiğinin belirten Aydoğan, ''Avrupalı turist tatil süresince çoğu en az iki ve üç kitap okuyarak ülkelerine dönüyor. Okudukları kitapları da başkaları da okusun diye odalarında bırakıyor. Odalarda bırakılan kitaplardan oluşan otellerin kütüphanesi var'' şeklinde konuştu.

-kitap-koymayan--003.jpg

 

KÜÇÜK YAŞTA KITAP OKUMA ALıŞKANLıĞı
Manavgat'ta Çetin Kitapevi Sahibi Devrim Çetin, turistlerin otellerde bıraktığı İngilizce, Fransızca, Almanca, Felemenkçe ve Rusça kitaplardan kütüphane kurduklarını söyledi.


Devrim Çetin, '' Topladığımız kitaplardan kurduğumuz kütüphanemizden Manavgat'ta yerleşik yaşayan yabancılar yararlanıyor. Avrupalı aileler çocuklarına ''kitap oku'' demiyor. Birlikte okudukları için çocuk küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanıyor. Çocuklarımıza kitap oku deme yerine günlük en az bir saat birlikte kitap okuma ve ödüllendirmede yine kitap hediyesi olmalı. Maalesef milletçe kitap okumuyoruz. AB ülkelerinde yıllık kişi başı 12 kitap okunurken, ülkemizde ise 13 kişi bir kitap okumaktadır. Batı toplumda kitap okumak için kitap alımı birinci öncelikken, ülkemizde ise 20'nci öncelik öncelik.''

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (