( (

Unesco Tourıstıca Photo Safari'sı Fethiye Etabı, Cuma Günü Başlıyor

Kültür Sanat 20.10.2021 - 11:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Unesco Tourıstıca Photo Safari'sı Fethiye Etabı, Cuma Günü Başlıyor

Bursa Cumalıkızık - Safranbolu foto safarisinde ödül alanlar 23 Ekim’de Fethiye’de ilan edilecek.
Türkiye’deki 17 UNESCO Dünya Kültürel mirasında düzenlenen Foto Safari etkinliği, fotoğraf tutkunlarının yoğun katılımıyla devam ediyor. 26 Eylül’de Kapadokya’dan başlayan safari, geçtiğimiz hafta Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu turunu gerçekleştirmişti. Ülkemizde her dünya mirasında yapılan safaride, seçici kurul üyelerinin belirlediği ilk 3 kişi para ödülü alıyor. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül veren organizasyonda seçici kurul en iyi fotoğrafı seçerken; estetik ve grafiğine bakmasının yanı sıra, kültürel mirası yansıtmasını ve tarihi dokuyu htirmesini dikkate alıyor. Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenleniyor.   Foto Safari, Xanthos ve Letoon turuyla 21-24 Ekim’de Fethiye’de yoluna devam edecek 18 Yaşını tamamlamış her fotoğraf severin katılabildiği safarinin dördüncü ve beşinci etabı önümüzdeki hafta 21-24 Ekim’de Fethiye yakınlarındaki Xanthos Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti’nde gerçekleşecek. Safariye katılan fotoğraf severler ayrıca Pınara kent patikaları ve Patara’yı da fotoğraflayacak.   Safari’de çekilen fotoğraflar ülke tanıtımında kullanılacak Sosyal sorumluluk projesi olan safaride, fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar, Türkiye’nin tanıtımında kullanılacak. Cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafların da yarışabildiği Foto Safari’ye, profesyonel veya amatör fotoğraf çekmeyi seven herkes katılabiliyor. AXANTHOS – LETOON PROGRAM 22 Ekim 2021 09:30-12:00 Letoon Antik Kent Fotoğraflama 14:00  Xanthos  Antik Kent Fotoğraflama / Akşam gün batımı fotoğraf çekimi ve Faruk Akbaş’la atölye 23 Ekim 2021 10:00-12:00 Pınara yürüyüş ve fotoğraflama 14:00’den sonra Patara Antik kent ve gün batımında kıyı, kum tepeleri ve Faruk Akbaş’la fotoğraflama. Not: 22 ve 23 Ekim’de her iki akşam; Faruk Akbaş arazide basit ve kısa bir ışık, kompozisyon eğitimi veriyor. İsteyenlerin katılacağı atölye çalışmasında antik kentler birlikte geziliyor ve önemli ayrıntılar fotoğraflanıyor. Bu sırada dileyen katılımcı arkadaşımız kadrajdan yönlendirmeler ve değerlendirmeler isteyebilir. Tarihi yapıları fotoğraflarken modelli uygulamaya da geçiyoruz. İnsan mekân ilişkisi, yapay ve doğal ışık dengesi, objektif ve perspektif kontrolleri, ters ışıkta siluet ve beden dili, derinlik (3. boyut etkisi) anlatılacak ve uygulanacak konular arasında. Akşam saatlerinde tarihi yapıların bazı bölümlerinde led ışıkla ek aydınlatmalar yapılacak ve modelli çekim uygulamalarına devam edilecek.
Bursa Cumalıkızık - Safranbolu foto safarisinde ödül alanlar 23 Ekim’de Fethiye’de ilan edilecek.

Türkiye’deki 17 UNESCO Dünya Kültürel mirasında düzenlenen Foto Safari etkinliği, fotoğraf tutkunlarının yoğun katılımıyla devam ediyor. 26 Eylül’de Kapadokya’dan başlayan safari, geçtiğimiz hafta Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu turunu gerçekleştirmişti. Ülkemizde her dünya mirasında yapılan safaride, seçici kurul üyelerinin belirlediği ilk 3 kişi para ödülü alıyor. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül veren organizasyonda seçici kurul en iyi fotoğrafı seçerken; estetik ve grafiğine bakmasının yanı sıra, kültürel mirası yansıtmasını ve tarihi dokuyu htirmesini dikkate alıyor. Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenleniyor.

 

Foto Safari, Xanthos ve Letoon turuyla 21-24 Ekim’de Fethiye’de yoluna devam edecek

18 Yaşını tamamlamış her fotoğraf severin katılabildiği safarinin dördüncü ve beşinci etabı önümüzdeki hafta 21-24 Ekim’de Fethiye yakınlarındaki Xanthos Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti’nde gerçekleşecek. Safariye katılan fotoğraf severler ayrıca Pınara kent patikaları ve Patara’yı da fotoğraflayacak.

 

Safari’de çekilen fotoğraflar ülke tanıtımında kullanılacak

Sosyal sorumluluk projesi olan safaride, fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar, Türkiye’nin tanıtımında kullanılacak. Cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafların da yarışabildiği Foto Safari’ye, profesyonel veya amatör fotoğraf çekmeyi seven herkes katılabiliyor.

AXANTHOS – LETOON PROGRAM

22 Ekim 2021

09:30-12:00 Letoon Antik Kent Fotoğraflama

14:00  Xanthos  Antik Kent Fotoğraflama / Akşam gün batımı fotoğraf çekimi ve Faruk Akbaş’la atölye

23 Ekim 2021

10:00-12:00 Pınara yürüyüş ve fotoğraflama

14:00’den sonra Patara Antik kent ve gün batımında kıyı, kum tepeleri ve Faruk Akbaş’la fotoğraflama.

Not: 22 ve 23 Ekim’de her iki akşam; Faruk Akbaş arazide basit ve kısa bir ışık, kompozisyon eğitimi veriyor. İsteyenlerin katılacağı atölye çalışmasında antik kentler birlikte geziliyor ve önemli ayrıntılar fotoğraflanıyor. Bu sırada dileyen katılımcı arkadaşımız kadrajdan yönlendirmeler ve değerlendirmeler isteyebilir. Tarihi yapıları fotoğraflarken modelli uygulamaya da geçiyoruz. İnsan mekân ilişkisi, yapay ve doğal ışık dengesi, objektif ve perspektif kontrolleri, ters ışıkta siluet ve beden dili, derinlik (3. boyut etkisi) anlatılacak ve uygulanacak konular arasında. Akşam saatlerinde tarihi yapıların bazı bölümlerinde led ışıkla ek aydınlatmalar yapılacak ve modelli çekim uygulamalarına devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (