( (

TÜRSAB’dan, GP’ye Ziyaret

Gündem 29.10.2020 - 11:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TÜRSAB’dan, GP’ye Ziyaret

Gelecek Partisi (GP) Konya İl Başkanı Hasan Ekici ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal karahan, seyahat acentalarının en önemli sorunu Seyahat Acentaları yasasının biran çıkarılması gerektiğini söyledi.
TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan ve yönetim kurulu üyeleri GP Konya İl Başkanı Hasan Ekici’ye iadeyi ziyarette bulunarak, sorunları hakkında bilgi verdi. GP Konya İl Başkanı Hasan Ekici TÜRSAB’ın ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Pandemi süreci ve iyi olmayan ekonomide doğrudan olumsuz etkilenen sektörlerin arasında turizm sektörü de vardır. Sokağa çıkma kısıtlamaları elbette uygulanacaktır. Anca bu tür durumlarda sektörler desteklenmelidir. SSK, vergiler 6 ay ertelendi ama ödeme dönemi başlayacaktır. Biriken borçları devlet almamalıdır. Bunun yanında kira yardımı da yapmalıdır. Devlet bu süreçte para bastı fakat nerede harcadığı konusundaki acıkması yeterli değildir. Yandaş müteahhitlere aktarıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. Sizlerin sorunlarının takibi ve çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ziyaretinizden dolayı da teşekkür ederiz” dedi. Turizm sektörüne yeterli destek verilmelidir TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan sorunlarımızı siyasi partilere ileterek istişare ettiklerini dile getirerek, “İktidar ve muhalefet partilerine gerek pandemi süreci gerekse piyasadaki yaşadığımız sorunlarımızı iletmek için sizi de ziyarete geldik. Sorunlarımızı partilerine anlatarak, çözümünün takip edilmesiyle olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Siyasi partilerin ülkemizin ve bütün sektörlerin sorunlarını gündeme getirmesi ve çözümünü takip etmesi önemlidir. Turizm sektörünün sorunları giderek artıyor. Bizim en büyük sorunumuz Seyahat Acentaları yasasının biran önce çıkmasıdır. Hala TBMM’sine getirilmedi. Bu yasanın çıkarılması gerekiyor. Sektör olarak bu yasanın çıkmasıyla büyük bir rahatlık yaşayacağız. Malumunuz pandemi sürecinden en çok etkilenen sektör turizm sektörüdür. Bizimle eş değer iş yapan turizmcilere yeterli desteğin verilmesi şarttır. Bu anlamda sizlerden destek bekliyoruz. Pandemi sürecinde ancak normale aşı ve ilacın kullanılmasıyla dönebiliriz. Bu normalleşmeye ancak 2022’nin başlarında olabilir diye düşünüyoruz. Buna göre turizm sektörü hazırlıklı olmalıdır” diye konuştu. Ziyarette TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan GP Konya İl Başkanı Hasan Ekici’ye bir tablo hediye etti.   
Gelecek Partisi (GP) Konya İl Başkanı Hasan Ekici ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal karahan, seyahat acentalarının en önemli sorunu Seyahat Acentaları yasasının biran çıkarılması gerektiğini söyledi.

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan ve yönetim kurulu üyeleri GP Konya İl Başkanı Hasan Ekici’ye iadeyi ziyarette bulunarak, sorunları hakkında bilgi verdi.

GP Konya İl Başkanı Hasan Ekici TÜRSAB’ın ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Pandemi süreci ve iyi olmayan ekonomide doğrudan olumsuz etkilenen sektörlerin arasında turizm sektörü de vardır. Sokağa çıkma kısıtlamaları elbette uygulanacaktır. Anca bu tür durumlarda sektörler desteklenmelidir. SSK, vergiler 6 ay ertelendi ama ödeme dönemi başlayacaktır. Biriken borçları devlet almamalıdır. Bunun yanında kira yardımı da yapmalıdır. Devlet bu süreçte para bastı fakat nerede harcadığı konusundaki acıkması yeterli değildir. Yandaş müteahhitlere aktarıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. Sizlerin sorunlarının takibi ve çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ziyaretinizden dolayı da teşekkür ederiz” dedi.

Turizm sektörüne yeterli destek verilmelidir

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan sorunlarımızı siyasi partilere ileterek istişare ettiklerini dile getirerek, “İktidar ve muhalefet partilerine gerek pandemi süreci gerekse piyasadaki yaşadığımız sorunlarımızı iletmek için sizi de ziyarete geldik. Sorunlarımızı partilerine anlatarak, çözümünün takip edilmesiyle olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Siyasi partilerin ülkemizin ve bütün sektörlerin sorunlarını gündeme getirmesi ve çözümünü takip etmesi önemlidir. Turizm sektörünün sorunları giderek artıyor. Bizim en büyük sorunumuz Seyahat Acentaları yasasının biran önce çıkmasıdır. Hala TBMM’sine getirilmedi. Bu yasanın çıkarılması gerekiyor. Sektör olarak bu yasanın çıkmasıyla büyük bir rahatlık yaşayacağız. Malumunuz pandemi sürecinden en çok etkilenen sektör turizm sektörüdür. Bizimle eş değer iş yapan turizmcilere yeterli desteğin verilmesi şarttır. Bu anlamda sizlerden destek bekliyoruz. Pandemi sürecinde ancak normale aşı ve ilacın kullanılmasıyla dönebiliriz. Bu normalleşmeye ancak 2022’nin başlarında olabilir diye düşünüyoruz. Buna göre turizm sektörü hazırlıklı olmalıdır” diye konuştu.

Ziyarette TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan GP Konya İl Başkanı Hasan Ekici’ye bir tablo hediye etti.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (