( (

Türkiye-İsrail İlişkileri ‘’Normalleşiyor’’

Dünya 22.06.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Türkiye-İsrail İlişkileri ‘’Normalleşiyor’’

Uzlaşma tarihi olarak 26 Haziran’ın işaret edildiği biliniyor, iki ülke dışişleri bakanlıklarının müsteşarları tarafından temmuz ayında imzalanması planlanan anlaşmayla süreç başlayacak. Türkiye Gündeminin Değişmeyen Başlığı Türkiye ve İsrail’in arası Mavi Marmara Baskını, Davos Krizi ve Filistin’e uygulanan politikalar sebebiyle yıllardır açık. Türkiye’nin normalleşme süreci içerisinde üç tane şartı olmuştu; bunlardan Mavi Marmara Saldırısı için özür ve mağdurlara tazminat karara bağlandı. Üçüncü şart ise Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıydı. Devam eden görüşmelerde ambargonun kaldırılması değil ama hafifletilmesi ve esnetilmesi yönünde anlaşmaya varıldı. Yıllardır Türkiye’nin en önemli gündem başlıklarından biri olan İsrail’le ilişkiler Ajans Press tarafından mercek altına alındı. Ajans Press’in yazılı basında yaptığı incelemeye göre ‘’Türkiye İsrail’’ ilişkileri yılbaşından beri 4158 habere konu oldu. Haber yansımalarının bu denli yüksek olması medyanın ikili ilişkileri sürekli gündemin değişmeyen başlıkları arasında tuttuğunun bir göstergesi olarak belirtiliyor.  

Uzlaşma tarihi olarak 26 Haziran’ın işaret edildiği biliniyor, iki ülke dışişleri bakanlıklarının müsteşarları tarafından temmuz ayında imzalanması planlanan anlaşmayla süreç başlayacak.


Türkiye Gündeminin Değişmeyen Başlığı


Türkiye ve İsrail’in arası Mavi Marmara Baskını, Davos Krizi ve Filistin’e uygulanan politikalar sebebiyle yıllardır açık. Türkiye’nin normalleşme süreci içerisinde üç tane şartı olmuştu; bunlardan Mavi Marmara Saldırısı için özür ve mağdurlara tazminat karara bağlandı. Üçüncü şart ise Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıydı. Devam eden görüşmelerde ambargonun kaldırılması değil ama hafifletilmesi ve esnetilmesi yönünde anlaşmaya varıldı. Yıllardır Türkiye’nin en önemli gündem başlıklarından biri olan İsrail’le ilişkiler Ajans Press tarafından mercek altına alındı. Ajans Press’in yazılı basında yaptığı incelemeye göre ‘’Türkiye İsrail’’ ilişkileri yılbaşından beri 4158 habere konu oldu. Haber yansımalarının bu denli yüksek olması medyanın ikili ilişkileri sürekli gündemin değişmeyen başlıkları arasında tuttuğunun bir göstergesi olarak belirtiliyor.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (