( (

Türk Parası Değer Kaybedince, Ucuzluk Turist Çekti

02.09.2020 - 17:24, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türk Parası Değer Kaybedince, Ucuzluk Turist Çekti

Manavgat-Side destinasyonunda açık olan otelleri Varşova'dan gelen Polonyalı turistler dolduruyor.
 Antalya'da Ruslardan, Ukrayna ve Belaruslulardan sonra Polonyalılar otelcileri, turcuları, raftingcileri ve turizmci esnafı sevindiriyor. Manavgat-Side destinasyonunda açık olan otelleri Varşova'dan gelen Polonyalı turistler dolduruyor. Polonyalılar, Antalya'daki konaklama tesislerini Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemiden korunma tedbirlerini Uyguladiklari İçin ''güvenli'' buluyorler. OTELLERIN ODA BAŞı FIYATı 35 AVRO Polonyalıların tatil tercihlerinde en etkili olmalarından biri de otel oda fiyatlarının İspanya, İtalya, Güney Fransa ve Mısır'a göre daha ucuz olması olduğu belirtiliyor. Antalya bölgesinde açık olan otellerde oda başı fiyatı 35 Avro olması Varşovalılar Antalya'ya yöneliyor. POLONYALı TURIST SAYıSıNDA ARTıŞ Manavgat Sorgun-Titreyengöl'de Nashira Otel Sahibi Hüseyin Aydoğan, bölgeye Ukrayna, Belarus, Ruslardan sonra en fazla tatil tercihi yapan ülkenin Polonyalılar olduğunu söyledi. Aydoğan, ''Bölgemizde turist ağırlığını Ruslar ve Polonyalılar oluşturuyor. Her geçen yıl bölgemize gelen Polonyalı turist sayısında artış görüyoruz. 1 Eylül'den sonra başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistleri bekliyoruz'' dedi. KIŞI BAŞı HARCAMALARı 540 AVRO Polonyalı turist rehberleri Monta Mozgure, Polonyalı turistlerin ortalama tatil sürelerinin 9 gün olduğunu ve kişi başı harcamalarının ise 540 Avro olduğunu kaydetti. Mozgure, Polonyalıların Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra Antalya'nın tarihi ören yeri sayısının fazla olması nedeniyle kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına ilgi gösterdiklerini söyledi. Antalya'nın Polonyalı turist ağırlamada isteklerine cevap verdiğini belirtti. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Manavgat-Side destinasyonunda açık olan otelleri Varşova'dan gelen Polonyalı turistler dolduruyor.
 Antalya'da Ruslardan, Ukrayna ve Belaruslulardan sonra Polonyalılar otelcileri, turcuları, raftingcileri ve turizmci esnafı sevindiriyor. Manavgat-Side destinasyonunda açık olan otelleri Varşova'dan gelen Polonyalı turistler dolduruyor. Polonyalılar, Antalya'daki konaklama tesislerini Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemiden korunma tedbirlerini Uyguladiklari İçin ''güvenli'' buluyorler.


polonyali-turistler--012.jpg

polonyali-turistler--013.jpgOTELLERIN ODA BAŞı FIYATı 35 AVRO
Polonyalıların tatil tercihlerinde en etkili olmalarından biri de otel oda fiyatlarının İspanya, İtalya, Güney Fransa ve Mısır'a göre daha ucuz olması olduğu belirtiliyor. Antalya bölgesinde açık olan otellerde oda başı fiyatı 35 Avro olması Varşovalılar Antalya'ya yöneliyor.

polonyali-turistler--014.jpg

polonyali-turistler--015.jpgPOLONYALı TURIST SAYıSıNDA ARTıŞ
Manavgat Sorgun-Titreyengöl'de Nashira Otel Sahibi Hüseyin Aydoğan, bölgeye Ukrayna, Belarus, Ruslardan sonra en fazla tatil tercihi yapan ülkenin Polonyalılar olduğunu söyledi.
Aydoğan, ''Bölgemizde turist ağırlığını Ruslar ve Polonyalılar oluşturuyor. Her geçen yıl bölgemize gelen Polonyalı turist sayısında artış görüyoruz. 1 Eylül'den sonra başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistleri bekliyoruz'' dedi.

polonyali-turistler--016.jpg
polonyali-turistler--024.jpgKIŞI BAŞı HARCAMALARı 540 AVRO
Polonyalı turist rehberleri Monta Mozgure, Polonyalı turistlerin ortalama tatil sürelerinin 9 gün olduğunu ve kişi başı harcamalarının ise 540 Avro olduğunu kaydetti. Mozgure, Polonyalıların Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra Antalya'nın tarihi ören yeri sayısının fazla olması nedeniyle kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına ilgi gösterdiklerini söyledi. Antalya'nın Polonyalı turist ağırlamada isteklerine cevap verdiğini belirtti.

polonyali-turistler--017.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (