( (

Turizm Sektörü İçin Acil Tedbirler Alınmalı

Turizm 20.04.2020 - 14:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Turizm Sektörü İçin Acil Tedbirler Alınmalı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici Turizm Haftası nedeni ile yayımladığı mesajda sektörün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı.
Dünyayı tehdit eden ve Ülkemizin de içerisinde bulunduğu Covid 19 salgını nedeni ile tüm sektörlerin zor durumda olduğunu belirten Ekici, turizm sektörünün bu konuda en büyük darbeyi aldığını ifade etti.   Cari açığın finansmanında %20’nin üzerinde etkisi olan sektörün dibe vurmadan acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Türkiye’nin turistik değerlerinin yanısıra otelleri ve turistik alt yapısının yeterli olması ülkemize dünya turizm oyuncuları arasında etkin rol sağlıyor. Bu süreçte turistlerin ülkeler arasında seyahat etme olasılığı oldukça uzak görünmektedir. Bu kapsamda en azından otel doluluklarını artırmak ve döviz girişi sağlamak için bazı önlemler almalıyız” dedi.   KRİZ FIRSATA ÇEVRİLMELİ   Sağlık turizmi alanında ülkemizin Covid 19 ile mücadelesinin dünya gündeminde de yer aldığının altını çizen Ekici, “Bu durumu fırsata çevirerek hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız hakkında tanıtım amaçlı videolar hazırlanmalı ve reklamları yapılmalıdır” dedi.   Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, turizm sektörü ile ilgili alınması gereken önlem ve yapılabilecek çalışmaları şu şekilde özetledi: “Spor turizmi alanında özellikle Avrupa'da sponsor şirketlerin futbol, basketbol ve diğer spor dallarında olan baskılarını fırsata çevirmeli, mevcut stadlarımız ve otel yatak sayılarının yeterliliği konusunda tanıtımlar yaparak liglerde eksik kalan maçların ülkemizde oynanmasını sağlamalı.   CAZİP PROJELER ÜRETİLMELİ   Bu süreçte sınıfta kalan Avrupa ülkelerinin yaşlılara gereken sağlık hizmeti sunamadığı tescillenmiştir. Bu kapsamda yaşlı bakım evleri kurulmalı ve Avrupa'da emekli maaşı alan yaşlıları gerekirse maaşları karşılığı ülkemizde bu evlerde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmalıdır.   Yurt içinde normalleşme sürecinde kalabalık ortamlar oluşturacak deniz tatili insanların düşüncesinde riskli olduğundan, 2020 yılı kültür turları yılı ilan edilip insanların gerekirse kendi araçlarıyla da olsa ülkelerini gezip görmeleri yönde teşvik edici söylemler kampanyalar düzenlenmeli.   Vitamin ve bağışıklığın önem kazandığı bu dönemde ülkemizin özellikle bitkilerden oluşan yemekleri ile tanıtımlar sağlanmalı, vücuda faydaları yanı sıra ülke kültürünün tanıtımı yapılarak gastronomi alanında iyi tanıtımlara gidilmeli.   Seyahat acentelerinin kapalı olduğu bu dönemde yukarıdaki alanlarda çalışmalar yapılması konusunda teşvik edici eğitimler verilerek önünüzdeki aylara hazırlıklar yapılmalı.   İhracat ve ithalatın çok zayıfladığı bu dönemde ülke ekonomisinin kurtuluşunda turizmin önemi vurgulanarak herkesin bu konuda özverili olması sağlanmalı.”
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici Turizm Haftası nedeni ile yayımladığı mesajda sektörün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı.

Dünyayı tehdit eden ve Ülkemizin de içerisinde bulunduğu Covid 19 salgını nedeni ile tüm sektörlerin zor durumda olduğunu belirten Ekici, turizm sektörünün bu konuda en büyük darbeyi aldığını ifade etti.

 

Cari açığın finansmanında %20’nin üzerinde etkisi olan sektörün dibe vurmadan acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Türkiye’nin turistik değerlerinin yanısıra otelleri ve turistik alt yapısının yeterli olması ülkemize dünya turizm oyuncuları arasında etkin rol sağlıyor. Bu süreçte turistlerin ülkeler arasında seyahat etme olasılığı oldukça uzak görünmektedir. Bu kapsamda en azından otel doluluklarını artırmak ve döviz girişi sağlamak için bazı önlemler almalıyız” dedi.

 

KRİZ FIRSATA ÇEVRİLMELİ

 

Sağlık turizmi alanında ülkemizin Covid 19 ile mücadelesinin dünya gündeminde de yer aldığının altını çizen Ekici, “Bu durumu fırsata çevirerek hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız hakkında tanıtım amaçlı videolar hazırlanmalı ve reklamları yapılmalıdır” dedi.

 

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, turizm sektörü ile ilgili alınması gereken önlem ve yapılabilecek çalışmaları şu şekilde özetledi: “Spor turizmi alanında özellikle Avrupa'da sponsor şirketlerin futbol, basketbol ve diğer spor dallarında olan baskılarını fırsata çevirmeli, mevcut stadlarımız ve otel yatak sayılarının yeterliliği konusunda tanıtımlar yaparak liglerde eksik kalan maçların ülkemizde oynanmasını sağlamalı.

 

CAZİP PROJELER ÜRETİLMELİ

 

Bu süreçte sınıfta kalan Avrupa ülkelerinin yaşlılara gereken sağlık hizmeti sunamadığı tescillenmiştir. Bu kapsamda yaşlı bakım evleri kurulmalı ve Avrupa'da emekli maaşı alan yaşlıları gerekirse maaşları karşılığı ülkemizde bu evlerde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmalıdır.

 

Yurt içinde normalleşme sürecinde kalabalık ortamlar oluşturacak deniz tatili insanların düşüncesinde riskli olduğundan, 2020 yılı kültür turları yılı ilan edilip insanların gerekirse kendi araçlarıyla da olsa ülkelerini gezip görmeleri yönde teşvik edici söylemler kampanyalar düzenlenmeli.

 

Vitamin ve bağışıklığın önem kazandığı bu dönemde ülkemizin özellikle bitkilerden oluşan yemekleri ile tanıtımlar sağlanmalı, vücuda faydaları yanı sıra ülke kültürünün tanıtımı yapılarak gastronomi alanında iyi tanıtımlara gidilmeli.

 

Seyahat acentelerinin kapalı olduğu bu dönemde yukarıdaki alanlarda çalışmalar yapılması konusunda teşvik edici eğitimler verilerek önünüzdeki aylara hazırlıklar yapılmalı.

 

İhracat ve ithalatın çok zayıfladığı bu dönemde ülke ekonomisinin kurtuluşunda turizmin önemi vurgulanarak herkesin bu konuda özverili olması sağlanmalı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (